http://lenta-ua.net/novosti/politika/25179-kak-otrazyatsya-standarty-es-na-cenah-v-ukraine.htmlЦікаво почути різні думки з приводу, чи дійсно переможуть стандарти якості ЄС. В період кризи продукт треба здешевити, може і поступитись якістю. Звісно, "мерседес" це круто, якісно, дорого, але чи не приклали зусиль німаки аби продати іх кабінету міністрів (за відкат немалий). Хай продадуть їх за законами ринку
. Це образно. А хіба не вчиться Англія, США в нинішніх китайців "поступатись" якістю. (заміна автівок таксі на корейські в США). Знаю, що Англія робить кучу електроінструменту сумнівної якості (схоже на китай). Хіба це не послаблення якості. Пригадайте фототехніку 80-х років і як впала якість, аби продати це все. Гадаю те саме буде і з цифровою фототехнікою - ріст а потім спад. Спад продаж вже почався бо якісно і дорого! БУде супер, якщо в нас будуть такі стандарти задля витіснення китайського "фуфла", яке ми, нажаль купуємо. Кажуть, є різний "китай", для ЄС,США, ПОльщі і т.д. В Україні - слів нема!!! "Скупий платить двічі " не діє на наших громадян. Ми суттєво постраждали від уряду, що наклав мито на ввіз вживаної техніки, зокрема авто. І домовились з "москалями" на імпорт тих "газелек", УАЗиків всяких, Лад. "Wolkswagen" заспокоїв би цінителів якості
Відповідь від: 04 Липня 2013, 23:47:08
Ще хочу додати дещо про українські стандарти - вони не діють. Або є вільними як свобода слова. Скажімо, я захотів підтримати національного виробника. Про ковбасу не казатиму, глютамат заборонили, а його ще більше. Купили банку лаку чи фарби, а там 400 або навіть 370г (навіщо купувати 20% бляхи
). Це саме стосується молочних продуктів: спочатку 500мл кефіру, потім 400 мл. Ви скажете, це маркетинговий хід? Так, є європейська продукція в малих розфасовках, але ж там якість!! Сподівають, стандарти торкнуться України реально, і спохивач гордо прочитає не лейбі "для внутрішнього ринку ..."