Бо ми не вмієм по-справжньому працювати, з головою, як треба - ми вміємо ходити на роботу, відбувати робочий час і боятися за втрату місця.
Особливо хочеться виділити слово - з головою
Відповідь від: 05 Жовтня 2011, 00:27:31
Наприклад, у Брно (Чехія) на ринку з чоловіком купляли клубніку. Він на англійській щось спитав продавщицю. Та не зрозуміла, але почала розсипатися в поспішках і розхвалюваннях. Ми, розмірковуючи, почали між собою говорити українською. Вона уважно подивилася на нас і набрала ягід не з вітрини, а десь окремо. Потім розгорнувши пакунок, я ми виявили, що майже кожна ягода надбита або гнила. Звичайно, хотілося б вірити, що це випадковість...
Це має малий стосунок до дискримінації українців. Це просто обман покупців-іноземців. І може статися в різних місцях. Треба бути більш уважними і менше довірливими.
Ми часто сприймаємо Європу, як ідеальне суспільство, але й там є свої проблеми, можуть нагрубити, обдурити, пограбувати і т.д.
А обдурювання при купівлі перш за все є характеристикою самої країни і небагато залежить від національності туриста. В Німеччині все по-чесному, а в Італії при мені з двох туристів стягнули за 2 пляшки пива, вилитого в стакани, 25 євро і це в простенькій кавярні. Ламентування англійців їм не допомогли.
Про дискримінацію в подібних випадках думаю в останню чергу, бо вирощувати в собі комплекс меншовартості небезпечна річ.
Відповідь від: 05 Жовтня 2011, 00:49:34
Ще наприклад, кордон між Хорватією і Угорщиною: черга машин повільно проїжджає попри віконце контролю. Водії, навіть не виходячи, просто подають документи, отримують штампи, забирають і їдуть. Під"їжджаєм, хелов-хелов, відкриває паспорти: "Оооов, Юкреніан??? Пліз опен!" І ми були єдиними, з усієї черги, в кого захотіли подивитися багажник. Випадковість?[/color
А мене більш турбує відношення українських митників до своїх співвітчизників. Явно програють у порівнянні з хорватськими та угорськими.