А ще є такий відсоток як Сонечко. Їм простіше припустити, що то просто всі термометри "неякісні"...
Ти описав суто СВОЮ ситуацію, яка не є реальною для більшості і мене в тому числі. Я не припускала.
Я міряла ртутним і було 37,5, а той зіпсований навіть 36 добре не показав...
Ну не така велика різниця. Але
через 5хв вимірювання обома термометрами була різниця 37.1 проти 36,8. Для дорослої людини може це і не суттєво. А для кількаденного немовля, якому збираються зробити вакцинацію -критично
не читають інструкцію до них!
Тут ти 100% не правий. Що-що, а інструкцію я завжди читаю, думаю як і більшість інших людей. Ще й перечитую. Причому дізнаюсь інформацію про товар ДО того як його купити. А висновок про неякісність робили лікарі, про що нас і попередили, коли побачили яким термометром ми користуємось. І з часом я з ними погодилась, бо чула подібне і на курсах вагітних. А особливо, коли мені порадити поміряти одночасно обома термометрами і ми отримали результат описаний вище. То я в інтернеті і програмах тупа, але не в тому, що
збираюсь купити. І те, що треба тримати 5хв знала ще ДО ПОКУПКИ))). Переваги таких термометрів - легкість+універсальність у використанні(можна і в рот - що не радили, і в попку і під пахвою тримати) і відносна безпечність, поки мала не навчиться відкривати кришечку де батарейки. Швидкість вимірювання у них одинакова - 5хв (крім вимірювання в роті). Ціна дорожча - так. Ще одна перевага у гнучкому накінечнику (не у всіх моделях), який малюки дуже полюбляють гризти))). У всякому разі - мій був згризяний після появи 3 зубчика.
На курсах майбутніх мам проводили "досліди" з памперсами різних фірм і з цими термометрами. Після яких обрали, який підгузник швидше вбирає "кашку" і переконались, що електроніка вимірює скажімо "своєрідно" - не завжди одинаковий результат при одному і тому ж часі вимірювання. В цьому традиційний термометр надійніший. Та й "батарейка" не підведе у самий відповідальний момент. Зате електронний точно безпечніший.
Звідси і висновки зробила))). Може з того часу щось помінялось - технології не стоять на місці. Але, як сказав би один з форумців - я все життя міряв ртутним і нічого не отруївся, виріс
Зате електроніка прогресивніша і легша у використанні - то правда. Наприклад, у мене електронний тонометр, хоча так само всі знають, що механічний точніший, тому лікарі не поспішають механіку змінювати на новітні апарати. У магазині мене попереджали, що треба міряти 3 рази і брати середнє значення. Та...я прочитала інструкцію...і таки купила електронний. Бо так легше. Хоча - не надійно при певних нюансах (в надії, що ті нюанси не наступлять). Та й механічний у мене уже є у квартирі 20 років і мене замучує качати кулаки на груші)).
там треба було тримати десь 5-15 секунд під язиком
Нам не радили цей метод. Краще традиційний. Бо у роті температура відрізняється від традиційного вимірювання. Правда, в інструкції описано відповідність значень тих температур. (Не хочу ритися уже в інструкціях, та й навряд чи вона приїхала сюди з Києва, бо було то ще 8 років назад). Я ним лише кілька разів скористалась. Особливо з приватної клініки кривились і перемірювали традиційним ртутним...Але, знову ж таки, припускаю, що за 8 років могла змінитись ситуація і ці термометри могли стати більш точними. Дай Бог, якщо так.
Відповідь від: 18 Жовтня 2013, 23:49:08
Вони неякісні через те, що 90 % тих хто ними користується
Юрко, їх не може бути 90%. Бо раз люди про такий термометр питали - то вже про це десь чули чи читали. Та й аптекарі завжди попереджають, що сигнал - ще не привід припиняти вимірювання. Тож, таких, думаю не більше 5%.
П.С. Та я так і не почула відповіді, яка мене цікавила: таки справді збираються відміняти ртутні термометри і якщо так, то змінять саме на електронні чи знайшли ще якусь альтернативу
?