Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

17 років 4 місяці 24 дні

Автор Тема: Готуємо їсти  (Прочитано 281054 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Tandylight

  • Глобальний модератор
  • *
  • Карма +1051/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3130
  • Останні відвідини:
    08 Травня 2019, 21:01:31

    Звідки: Київ
Готуємо їсти
« Прочитано #280 : 21 Квітня 2011, 20:56:42 »

Так. Мені потрібна термінова порада. Ми зібрались робити шашлики, але аж 25 го, а м♥ясо чоловік купив вже сьогодні ...Що з ним робити? Заморозити, а потім розморозити і замаринувати?
Чи сьогодні покласти в холодильник, а завтра просто замаринувати без нічого, тобто сіль, перець і цибуля?...Які будуть варіанти..мене хвилює чи залишиться воно свіжим якщо воно не буде заморожене?
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    23 Листопада 2024, 15:48:14

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Готуємо їсти
« Прочитано #281 : 21 Квітня 2011, 21:12:07 »

Заморожувати не можна.
До 3 дні може стояти у маринаді.
так що до завтра у свіжій зоні а завтра замаринуєш ;)
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


yuraslim

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +40/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 209
  • Будьте добрішими :-)
  • Останні відвідини:
    25 Грудня 2016, 18:22:22

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #282 : 21 Квітня 2011, 21:23:38 »

тобто сіль, перець і цибуля?..
і не тільки. Я маю практику заливати м"ясо мінеральною водою. І най стоїть 3-4 дні. Чим довше - тим краще. Шашлик потім виходить просто БОМБА!!! :drink :drink
а завтра замаринуєш
та то і сьогодні можна.
Я пам"ятаю як літом в гори їхали - то м"ясо довго стояло. Я давно вже не мариную в майонезі. Тільки в мінералці.
Записаний

beauty

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +87/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 243
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2021, 21:27:23

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #283 : 21 Квітня 2011, 22:49:04 »

Я давно вже не мариную в майонезі
а ми замість майонезу витискаємо сік лимона, дуже прікольне м"ягеньке виходить :)
Записаний
If one doesn't have what one loves one must love what one has

Tandylight

  • Глобальний модератор
  • *
  • Карма +1051/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3130
  • Останні відвідини:
    08 Травня 2019, 21:01:31

    Звідки: Київ
Готуємо їсти
« Прочитано #284 : 21 Квітня 2011, 22:51:09 »

так що до завтра у свіжій зоні
це в якій? Ну просто знизу? так? Тобто відразу над морозилкою?
Записаний

KATRIN

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +353/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 932
  • Працюю...
  • Останні відвідини:
    10 Квітня 2017, 19:45:33

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #285 : 21 Квітня 2011, 23:00:08 »


 Якщо спробуєш завтра залити кефіром, чи квасним молоком- не пошкодуєш, і в неділю за шашличком мене згадаєш  ;)  :bayan .Чим довше стоятиме в такому маринаді( ну і звісно сіль і перець, цибулі не даю), тим смачніше буде.А м"ясо може постояти ніч в холодильнику-нічо йому не буде.
Записаний
Я - вітер шалений і вільний, з душею самотньої пташки...Нестримний і часом всесильний- із подихом болю і ласки...Я - сонце чарівне і ніжне.З промінням сумним, та прекрасним.Я - сонце, нехай може грішне.Та вічно п'янке і незгасне...

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3805
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    09 Вересня 2023, 17:33:39

    Звідки: з маминого животика
Готуємо їсти
« Прочитано #286 : 22 Квітня 2011, 01:52:26 »

Як цікаво! А все ще дідівським методом користуюсь - уксус, молочко...
А мінералка яка має бути - лужна?
І з кефіром цікаво. А найменше скільки так може маринуватись?
Записаний

Кітка_Проня

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1027
  • Останні відвідини:
    20 Жовтня 2014, 15:37:10

    Звідки: Львів
Готуємо їсти
« Прочитано #287 : 22 Квітня 2011, 12:26:27 »

я мариную у сухому червоному, або бренді  :good
Записаний


изюминку можно искать и в навозе, но что с ней потом делать?

Sunny

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +181/-0
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 583
  • Останні відвідини:
    31 Травня 2019, 13:52:21

Готуємо їсти
« Прочитано #288 : 22 Квітня 2011, 12:44:01 »

я мариную у сухому червоному, або бренді  похвально
вино - це теж класика. аа от щодо бренді- маю сумнів: багато алкоголю, відповідно - м"ясо може бути сухуватим. я даю спеції, сіль, цибулю і ОБОВ"ЯЗКОВО гірчицю (орієнтовно на 1 кг м"яса - 1,5 ст. ложки) та 2-3 ст. ложки майонезу. можна маринувати 2-3 години - і смачного! гірчиця робить свою справу - м"ясо тане у роті:)
Записаний

Кітка_Проня

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1027
  • Останні відвідини:
    20 Жовтня 2014, 15:37:10

    Звідки: Львів
Готуємо їсти
« Прочитано #289 : 22 Квітня 2011, 12:48:51 »

щодо бренді- маю сумнів: багато алкоголю
так я стаканами його не заливаю))))
Записаний


изюминку можно искать и в навозе, но что с ней потом делать?

Sunny

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +181/-0
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 583
  • Останні відвідини:
    31 Травня 2019, 13:52:21

Готуємо їсти
« Прочитано #290 : 22 Квітня 2011, 12:53:20 »

:) я лише висловила припущення. угу?
Записаний

yuraslim

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +40/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 209
  • Будьте добрішими :-)
  • Останні відвідини:
    25 Грудня 2016, 18:22:22

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #291 : 22 Квітня 2011, 20:59:52 »

А мінералка яка має бути
та береш любу газовану. Я Девайтісом заливав. Десь шо мінералка була на  2см 15мм - 3см 34мм над м"ясом, трохи оцту (корок), цибулі, лавр листок, перець
Записаний

Tandylight

  • Глобальний модератор
  • *
  • Карма +1051/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3130
  • Останні відвідини:
    08 Травня 2019, 21:01:31

    Звідки: Київ
Готуємо їсти
« Прочитано #292 : 22 Квітня 2011, 22:57:15 »

ДЯкую за поради... Зробила м♥ясо: поперчила, посолила, духмяний горошок, чорний перець був і мелений і горошком, кинула лавровий лист але мелений...тепер думаю що дарма :(,  переложила кільцями в у 1 см. шириною знов поперчила і так пластами мясо, цибуля...Побачимо що буде. Поставила в холодильник цибулі до мяса десь 750 грам на кілограм.
Відповідь від: 22 Квітня 2011, 22:56:10
а ..і ще притиснула кришкою, а тепер думаю то мясо перевертати щодня чи най собі маринується?
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #293 : 23 Квітня 2011, 10:44:53 »

Якщо слоями все переклала, то нема змісту перевертати :) Тільки буде збагачуватись киснем і від того пришвидшиться процес псування (я так думаю)
Записаний

Tandylight

  • Глобальний модератор
  • *
  • Карма +1051/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3130
  • Останні відвідини:
    08 Травня 2019, 21:01:31

    Звідки: Київ
Готуємо їсти
« Прочитано #294 : 24 Квітня 2011, 23:07:11 »

на  2см 15мм - 3см 34мм
 :D
Відповідь від: 24 Квітня 2011, 23:04:04
Якщо слоями все переклала, то нема змісту перевертати Посмішка Тільки буде збагачуватись киснем і від того пришвидшиться процес псування (я так думаю)
Не перемішувала, лише щойно перемішала, вже близько до ранку то думаю не зіпсується.
Я ще наступного дня трохи замаринувала, бо боялась що не вистачить, то те що на день раніше вже м♥якеньке таке і таааааааааааак пахне, що вже б сирим їла, а це що наступного дня ще не зовсім, м♥яке :)  :unknow
Записаний

yuraslim

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +40/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 209
  • Будьте добрішими :-)
  • Останні відвідини:
    25 Грудня 2016, 18:22:22

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #295 : 25 Квітня 2011, 22:05:51 »

м♥якеньке таке і таааааааааааак пахне,
а ти по якому рецепту робила?
п.с. Ну сьогодні я так поняв шашлик жаривсЯ?)
як смак? :dopovid
впринципі шашлик поганим ніколи не буває...буває мало випивки :)
Записаний

beauty

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +87/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 243
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2021, 21:27:23

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #296 : 25 Травня 2011, 23:53:13 »

А я з вами хочу поділитись своєю радістю - нещодавно я розжилась на мультиварку :P Дуже класна штука і пече, і жарить, і варить, і тушкує, і готує на пару (хоча, для останнього я маю пароварку :P :)) Я ще багато в ній не готувала, лиш гречку з говядиною, то вийшла смачна і сьогодні пекла бісквіт :)
Записаний
If one doesn't have what one loves one must love what one has

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #297 : 26 Травня 2011, 10:36:41 »

А я з вами хочу поділитись своєю радістю - нещодавно я розжилась на мультиварку
Вітаю  :bouquet:

Цитувати (вибране)
Бутерброд с творожным сыром и запеченными овощами...
[/b]
Сьогодні приготувала. Дуже смачно і швидко  :good
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #298 : 26 Травня 2011, 10:50:24 »

через пів години чекай гостей  :) :P
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Люся

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +408/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1149
  • Останні відвідини:
    01 Березня 2019, 15:47:14

    Звідки: Хотінь
Готуємо їсти
« Прочитано #299 : 17 Червня 2011, 22:53:17 »

ревнейшая традиция, объединяющая философию, гастрономию и медицину. В Ведах, написанных 3000 лет назад, говорится, что человек — единственное существо, способное управлять своим доровьем и долголетием.
http://www.jv.ru/enc/entry/10704?utm_source=adlabs&utm_medium=untargeted&utm_campaign=enc&ext_meta_id=5619276671503162980
Записаний
"Готовность индивидуума в любой момент превратиться в вооруженную оппозицию определяет степень его социальной полноценности. Чего можно ожидать от нации, когда в мужчинах воспитывают комплекс вины за естественное желание потрогать парабеллум? Ничего, кроме покорности тупого стада." Г.Водичка