в стоках міських
Міських то яких?
У млинівку ніхто крім загірян не скидає суто фізично.
Ще з Підвальної і Грушевського може йти.
Про колектор.
Знаєш де на Луках Загірських є таке бетонне підвищення де колись був млин?
Там вуличка з боку пивзаводу якраз підходить.
Якраз біля Млинівки, з боку пивзаводу є люк.
Там добре чути яка кількість стоків фігачить в ріку.
Ще є місце на повороті Грущевського, по діагоналі від туалетів через дорогу. Там якщо по балкончику старої будівлі зайти за ріг будинку то теж чути як в каналізації прямо водоспад нуртує.
Я коли там був то ще подумав, певно аварія, що аж так каналізація фігачить.
Але Ти сам кажеш, що навіть коло Зеленого ще аж так не смердить.
То ж я подумав і пригадав. Там крім каналізаційних стоків до Млинівки стікає ще ціла купа малих потічків з цілої старої частини міста. Через те, що загалом потік чистої води постійний і великий - фекальні стоки розбавляються і не так воняє.
А тепер про той колектор, який типу поламався. Ти кажеш, що то зіпсована каналізаційна система. А я Тобі скажу, що вона не зіпсована, а вона так і була задумана. Доказ?
Ну дивися. Щоб не текло у Млинівку мало б десь збиратися і далі насосами підніматися на 20 метрів вверх до центру аж на насосну на Євшана, а далі на насосну на пожарній і на очисні.
Є на Загірі така насосна???
Якщо нема - значить вся каналізація Загіря завжди була в ріку.
Чому раніше не смерділо?
Бо то була дощова каналізація. А пізніше люди провели у неї свої септики.
Все. Іншого просто нема. Це треба зрозуміти, визнати і змиритися. Бо ніхто реально з тим боротися не буде ще років 20 то точно.
А за 20 років Карпати так вирубають, що Млинівка просто пересохне, бо в Чечві впаде рівень на метр і не буде звідки братися воді. От тоді Загіря почне не лише пахнути але і хворіти на всіляку чуму, як Лондон в 17 ст. І аж тоді візьмуться щось робити. Може.