Церква вчить не впадати в крайнощі, а в усьому бути поміреним і розсудливим, розважаючи чи корисне воно для мене, чи не віддалить це мене від Бога і не занапастить.
Звісно ж в деякій мірі, я думаю, допускається і азарт, і захоплення чимось. Але питання в чому мати азарт і чим захоплюватися. Якщо брати якесь заняття, там, до прикладу, рибки розводити, чи спорт чи марки збирати, автомобілі.... це одне. Але захоплення ігровими автоматами, комп. іграми, не є здорово. Бажання виграшу -це природне бажання людини. Використання християнської символіки в іграх, думаю, є неповагою до своєї релігії, до Бога, і само собою, це гріх.
І ще питання - як Церква відноситься до різного роду забобонів (чорна кішта, число 13 і т.д.)?
Це дурні забобони і гріх проти першої заповіді. Це віра в силу тварі (створеного), заговорів, духів, астрологія, екстрасенси, ворожбити, чаклуни, знахарі - всі ті люди, що покинули віру в силу Божу.
"Хоч би і імя Святої Трійці закликалось, чи святі споминались, чи хресне знамення накладалося - тікати належить від таких", говорить святитель Іоан Златоуст.
Я ГОСПОДЬ БОГ ЖИВИЙ, НЕХАЙ НЕ БУДЕ У ТЕБЕ НІЯКИХ ІНШИХ БОГІВ, КРІМ МЕНЕ"