Йдемо далі
і підходимо
до єзуїтської церкви Св. Михайла, яка вже потрапила до пітівника. Вона була на реставрації
Зверніть увагу, що німці коли реставрують пам'ятки, не просто їх закривають а на закриваючому полотні малюють фасад будинку. Дуже мудро і прикольно. Туристи ніби і не втрачають нічого, бо все одно можуть бачити як виглядає будинок.
Читаємо у путівнику:
"Історія будівництва церкви тісно повязана з Вільгельмом 5-м набожним, У ході антиреформації він дозволив єзуїтам побудувати цю церкву, яка стала самою значною церквою ренесансу на північ від Альп. Витрати на будівництво мало не викликали банкрутство држави. Почате у 1583 році будівництво було у 1590 перерване руйнуванням однієї з башт. І лише в 1597 році церква була освячена."
В середині я зняв відео
Untitled from yurko1976 on Vimeo.
Трохи інфи з плакатів перед входом.
Під хорами церкви знаходиться склеп у якому покояться королі Баварії, зокрема і Людовик ІІ, про якого ми поговоримо коли я описуватиму поїздку у Фюссен і замок Нойшванштайн.
А ще церква була практично повністю з зруйнована під час війни і відновлена у 1947-48 роках
Відповідь від: 10 Липня 2010, 15:49:00
Далі то тій же лівій стороні був якийсь кабанчик
Він дуже сподобався Рибці
А зараз я вияснив шо то він стоїть перед входом до музею "Мисливства і риболовлі"
А ще там була така от рибка
сом
Відповідь від: 10 Липня 2010, 15:52:04
Далі ми підходимо до одного з головних символів Мюнхена - Фрауенкірхе або собором "Для наших любих дам"
Як сказано у путівнику, на місці величної будівлі 13 ст. у 1468 році почалося нове будівництво споруди із цегли в 40 метрів ширини та 109 довжини. Після закладання першого каменя у 1468 році вже у 1494 церква була освячена. Правда дві башти з'явилися пізніше у 1525-му.
Відповідь від: 10 Липня 2010, 16:02:44
В середині я не фотографував, але зняв відео
Фрауенкірхе, Мюнхен from yurko on Vimeo.
Ми піднялися на верх 96 метрової башти ліфтом і далі до вашої уваги панорама Мюнхена з віконечок башти на Фрауенкірхе
Зум, видно якусь гарну церкву
Над містом літає Цепелін
Той же палац юстиції з висоти пташиного польоту
олімпійський парк
Треба сказати, що ми були у Мюнхені якраз у розгар діяльності вулкану Ейяфладлайокудль, якщо не помиляюся у назві, і все небо було у такій сірій димці, що не дозволяла робити нормальні фото, а ще поїзди були переповнені, бо літаки не літали
Рибка, що мабуть боїться висоти
Всюдисущі япошки. Ця була дуже гарно вбрана в Адідас, ні у звісно як завжди прийняла рибку за свою
Відповідь від: 10 Липня 2010, 16:28:46
Давайте нарешті спустимося на грішну землю
Ліворуч 6-ти поверховий універмаг Кауфгоф, а прямо по курсу ще один символ міста - ратхаус.
Це саменький центр і тут завжди море людей
Мюнхен, перед ратушею from yurko1976 on Vimeo.
Я зробив собі фото на пам'ять практично на тому ж місці що і у 2000-му році
На вершині шпиля - монах, як і на гербі міста, як нагадування про те, що місто заснували монахи. Висота - 85 метрів.
Відповідь від: 10 Липня 2010, 16:39:22
Фасад 100 метрової нової ратуші прикрашають фігури герцогів, князів, легендарних персонажів і святих.
Загалом нову татушу можна фоткати хоч цілий день і все знаходити щось нове і цікаве.
Відповідь від: 10 Липня 2010, 16:49:21
Внутрішній дворик ратуші зроблений у стилі середньовічних готичних замків. Там купа всіляких химер (згадуємо форумівку
)
У багатьох в писках якісь труби. Може під час дощу звідти вода йде
Але Рибка їх не боялася
Навіть таких левиків
Відповідь від: 10 Липня 2010, 16:57:12
Кидаємо останній погляд на Марієнпляц і ратушу
і йдемо на південь до старої ратуші
І церкви Св. Петра. першої і найстарішої церкви Мюнхена. Там все якось так в купці, що я навіть не сфоткав її зверху.
Тому даю фото з нету
Зате середину я зазняв