Лише те, що саме по собі говоріння мовами не є необхідною і достатньою ознакою сходження на людину Святого Духа.
Пишу сходження, а не хрещення, бо якщо чесно ще не маю у голові чіткої картини щодо хрещення (якщо базуватися суто на Біблії, без вчення тої чи іншої церкви).
Тобто З біблії видно, що були випадки коли Дух сходив і до хрещення (водного) і в процесі і після. Та й зі слів Павла мені особисто зрозуміло, що людина, що прийняла Ісуса Христа своїм Паном і живе (справді щиро) щоденно виконуючи 2-і його основні заповіді, не обходиться без сприяння і участі СД.
І молиться вона при тому мовами, чи явно словами своєї мови, чи подумки - неважливо. Головне щоб то було щиро, а не по фарисейському.
Відповідь від: 04 Лютого 2013, 14:04:10
А ще мені дуже не до вподоби лукавство і честолюбство, яке добре видно на одному з викладених мною відео (диспут православних і протестантів).
Хто дивився той мабуть теж то відчув.
Якщо конкретніше, то там є місце, де священник розповідає як він вивів на чисту воду п'ятидесятника, котрий вдавав, що має дар тлумачення мов (саме мов, а не ангельської мови).
Я потім випадково знайшов інше відео, навіть не одне, де той же отець розповідає ту ж історію вже суто серед православних, а не протестантам. І за інтонацією, насмішками і т.д. добре видно його "братню любов".
Порівняння сильна штука
Відповідь від: 04 Лютого 2013, 14:10:56
Властиво він тим забив гол у власні ворота, бо п'ятидесятники заборонили тому чоловікові проповідувати демонструючи "дар", а отець і далі вихваляється.