Чак! Якщо Ви були за кордоном ,то можете порівняти рівень дозрілості в нас і в них.
Різниця дійсно є.
В "них" де інде так вже дозріли, що реєструють браки між половинками однієї статі... Манав я такий розвиток.
не знаю, я чомусь проти шлюбних контрактів
А я знаю.
Тут багато залежить від конкретної особистості.
Є люди, які під впливом почуттів й думати не хочуть про якісь там майнові та фінансові питання. І для них виглядає так, що спільне життя ще навіть не розпочавшись, вже потрапляє під "каток розрахунку". Виходить, ніби люди, які б мали кохати одне одного з самого початку закладають (передбачають) ймовірність взаємної недовіри. Декому це просто бридко. Бо про яке кохання в такому випадку може йтися?
Так само є люди, які виховані (батьками, життям...) так, що для них ці питання цілком природні. Сіли, подумали, порахували, домовилися, відвідали нотаріуса (чи як там). І це ніяк не заважає їхнім почуттям.
Хтось може зауважити, що перші - просто нерозважливі мрійники, які ще не "нюхали пороху", а у других - такі "справжні" почуття, та й все життя в них таке, що немає в ньому місця справжнім почуттям. Може й так. Але буває і так, і так.
Все ж таки, я вважаю, що це подібно до заповіту. Ну нікуди не дінешься. Навіть, якщо вдасться як Ілії закінчити життя, все одно якось треба розпорядитися своїм спадком (якщо він є) і то наперед. Хто скаже що це не розумно? Цілком нормально.
Але всі знають, скількі всякого неприємного (як для нормальної людини) виникає там, де починаються розмови про все, що пов'язано з грошима. Сам не раз був свідком як напружуються відносини, коли люди намагаються контролювати фінанси... і щось втрачається у відносинах.
Про те, як ділять спадки, можна навіть не розказувати.
Виходить, що для того, щоб поєднати сильні і чисті почуття з тверезим ставленням до фінансово-майнових питань, треба бути цілісною людиною, яка тримає і почуття, і розум під контролем.
Взагалі, було б просто чудово якби люди навчилися бути в гармонії з самими собою та з іншим світом.
Оце наворотив