ще раз повторюю для мене на першому місці сім*я. все інше другорядне!!!!!!! як хочете так це і називайте!!!!
Дивно, для мене і Хорса мабуть теж, але тим не менше ми не вважаємо, що зробимо краще для держави коли виїдемо.
Для себе і своєї сім'ї, (як найдорожчих мені людей, які звісно логічно у мене на першому місці) можливо і так, і то при умові що там нам буде краще, а от для держави від того чим буде краще, що мої нащадки будуть піднімати культуру чи економіку чужої країни?
Ну будемо ми послами доброї волі, ну і який з того хосен? І без нас уже таких послів "нашого цвіту по всьому світу".
А як зробити щоб держава змінилася? Та дуже просто. Не бути байдужим і на опускати рук. Набратися доброї спортивної злості і добиватися, щоб кожен чиновник на своєму місці робив роботу, за яку ми йому платимо зарплату своїми податками. І не лише чиновник. Бачиш, що хтось ламає смітник, зроби щось щоб він перестав, плює, смітить, обсикає etc. не проходь повз.
Звісно я сам далеко не завжди сам так поступаю, але принаймні кожного разу коли цього не роблю, відчуваю сором, за боягузтво чи лінивість. Усвідомлюю, що не лише він бадиль, а і я теж.
Ще приклад.
Згадайте як ми відстоювали приміщення колишнього народного дому єврейської громади.
Вдалося? Вийшло.
Звісно у нас не опустилися руки ще й через те, що ми усвідомлювали, що євреї не будуть байдужі і теж вступляться.
А от за будинок навпроти Фуршету, з якого зняли уже табличку "пам'ятник архітектури" і який зумисно піддають пасивному руйнуванню у мене такої впевненості нема. То ж чим ми гірші все таки від євреїв?
Чому нам до фєні, чи матимуть наші діти на що глянути у майбутньому Калуші?
Чому ми постійно хочемо кращого майбутнього і одночасно не дбаємо про збереження пам'яті про минуле.
Життя вчить, що не буває одного без другого. Але кого вчить? Того хто хоче вчитися жити краще, а не того, хто хоче щоб просто манна впала.
І мені особисто дивно, коли Ігор_О зараховує до плюсів пропорційної системи те, що мовляв тепер мають змогу наживатисяне всі депутати, а лише ті, що належать до певних партій. Що від того змінилося?
Зробив якийсь пан собі паркан на стежці - ЗЛЕ!!! Зібрали підписи, подали заяву. Тому панові помахали пальчиком і все.
Скачуть бабці, йдучи до ринку, через той фундамент як учасники паролімпіади. Вже всі заспокоїлися і всім уже добре, бо ситуація стабілізувалася.
Та араби вже би 10 разів підірвали, а поляки б там у наметах безстрокове голодування влаштували, а на другий день було б телебачення з столиці а на третій була б охайна хвірточка і інцидєнт ісчерпан.
Так і я. Запитав Ігора_О, він передав питання, його розглянули, прийняли до відома, а хата як валилася так і валиться далі.
А я заспокоївся. Бо ситуація ж стабілізувалася.
Справа не у тому хто саме то придбав, і зараз вже мабуть пізно бити у дзвони, бо хто б то не був, чи не перекупив, він вже навряд чи збереже архітектурний стиль будинку, а потрібно було ще відразу поцікавитися, чому знімають черепицю, хто купив і що збирається робити.
Шкодую що я не пенсіонер. А то б було у мене купа вільного часу і були у мене бідними, і Петрів і Пострельоний і Різник і Насалик.
Звісно всі б казали "...ади, знов той вар'ят прийшов, що йому до всього діло є..."
Але прикиньте, дорогі мої націоналісти, які не збираються виїздити бо хочуть щоб тут стало краще, уявіть лише на мить, що таких вар'ятів стало у місті не 2-3, в так з пару тисяч, ну чи хоча б на початок сотень.
І вони не лише ходять по кабінетах з палицями. Вони все знімають на відео, записують, збирають матеріали кожної такої маленької справи ,як ота калабаня біля шостої школи, як отой асфальт покладений так, що вже через день тріскає.
Як та дорога, яка ніби то зроблена за проектом, але тут *блись і звідкись взялися грунтові води і всьо, поповзла дорога.
І що тепер робити? то гроші треба, на її реконструкцію. А хто її так нездало зробив, хто так професійно запроектував?
Та їх уже нема. Ну а як навіть є, то ж по судах тягатися, та і що з них виб'єш? Знайдуть цапка відбувайла, "стрєлочніка" і на нього спишуть.
А були б наші 2-3 тисячі свідомих, та з кожного по факту, та присутність кількох в процесі будівництва, хто зна, може і до суду б не дійшло.
От вам і рецепт. І всі би дивувалися. А чому то у васміцсто якесь не таке як інше. Прям як у європі усе.