Якесь у Вас упереджене ставлення до Комаровського. Добре, що більшість не поділяє такої думки
хіба він не написав що пневмонія це засохший слиз? хіба це не нісенітниця?
cgr ну Ви ж не заперечите, що людина має право розуміти, що з нею відбувається і для чого їй призначають якісь препарати? Чи вважаєте що це теж зайве?
Принаймі вона мусить розуміти що це не досліди...оскільки для встановлення діагнозу у неї часом беруть небезпечні аналізи. Людина мусить розуміти для чого це і які небезпеки несе, чи Ви вважаєте що тут ми теж не має права вибору?
Для цього лікар мусить їй пояснити, може не лекцією але зобов'язаний...
не заперечую, так і повинно бути, тільки це не завжди можливо. самому шкода
Думаю доцільніше пояснити хоч елементарне - оті білі таблеточки полегшують біль, синенькі протизапальні. Приймати в такий час, після їди, до ...
ні, ну якщо лікар цього не говорить, то це вже і не лікування якесь) та й не "білі" "сині", а "аспірин", "парацетамол"))
в мене з стоматологом був приблизно такий діалог:
- вам минулий лікар не запломбував канали
- що за канали?
- то то то (довге пояснення)
- а він мав їх пломбувати?
- довге пояснення що мав, але багато стоматологів на це забивають, одна його знайома стоматолгша взагалі заявила що все що пацієнт не бачить робити не треба, і щоб я ніколи не ходив до жінок-стоматолш, і взагалі з жінок ніякі професіонали тому що у них в природі інша функція, і що незапломбований канал може стати причиною кісти
- що таке кіста?
- пухлина
- ракова, пускає метастази?
- ні, знеболююче вже подіяло?
цю бесіду можна було б продовжувати ще довго)