Тут трошки почало турбувати . Зрозуміло , що в незалежній країні від нас мало що залежить , але ... Нова міська рада , нові люди - є надія .
Я ось про що - генеральний план розвитку і забудови центральної історичної частини міста Калуш. До цих роздумів мене наштовхнули нові панорамні фото з Гуглу , і ББА підкинув карту земельних ділянок (дякую).
Тому думаю так : у всій Європі , старі середньовічні міста являють собою історичну , туристичну памятку . І для центру Калуша це також єдиний правильний шлях. Вдивляючись в що сьогодні перетворюють центр , стає шкода наших дітей і онуків . Чого тільки варто отой ультра сучасний будинок навпроти Галичанки
https://www.google.ru/maps/@49.0244488,24.3684328,3a,75y,242.13h,84.51t/data=!3m6!1e1!3m4!1sWv4hqmkn3ZBZ8ET22T0B_A!2e0!7i13312!8i6656?hl=ruАдже хтось дозволив таке збудувати тут . Я прекрасно розумію , що кожен підприємець хоче привабити до себе покупців , виглядом , рекламою , тощо. І в районі "кольца" або "п'ятака" ця споруда була би фист. Та й годі , вже не знесуть , бабло вже поділили - милуйтеся калушани.
Подивися карту земельних ділянок і зрозумів , що якщо громада міста не візьме під свій контроль концепцію забудови центру , то подібні архітектурні витвори будуть і на місці автостоянки напроти Галичанки і на місці вже легендарного кінотеатру . А рік , два , п'ять і всі жидівські хати посипляться . Я нікого не звинувачую , бо нікого за руку не хапав , але тут без головного архітектора міста і міського голови аж ніяк не могло обійтись.
Так от , критикувати і насміхатись може кожен , особливо якщо ти живеш далеко від Калуша , як я. Тому я пропоную такий варіант , нічого мудрого - звернутись до нової міської ради (влади) з пропозицією про створення генерального плану розвитку і забудови центральної частини міста Калуша ( з терміном дії такого плану мінімум 50 років) , з відображення в ній всіх критеріїв які б могли дійсно сформувати , в майбутньому історичний вигляд центру міста , а це й поверховість , стиль , колір фасадів і т. Д. А вже розроблений план виставити на обговорення громади в СМІ і затвердження . Думаю тоді ми хоч якось зможемо зберегти історичний вигляд центру міста для наших нащадків.
Це все що я написав - моя думка і потребує обговорення . А як дальше діяти , думаю разом розберимося.
До речі , може такий план і існує ? Може я й не знаю ? Тоді може варто хоч одним оком глянути на то цудо і зрозуміти , що чекає наших онуків .