я теж бачив машини з ДАІ, але мене не пиняли(тук-тук-тук по дереву через ліве плече
)
але мені видається, що такі методи "боротьби" з порушниками нічого не змінять. тим більше, що це акція, яка закінчиться скоро.
Краще б нормально знаки порозставляли і зі світлофорами порядок навели - сьогодні, як ніколи в Калуші не працювали (принаймі, тоді як я їхав) два світлофори - в центрі біля Гостинного дому і біля пожежної.
Я так розумію, що їх відключили, щоб трошки підігнати план з ДТП по Калуші.
Відносно збільшення штрафів, то тут теж все неоднозначно. Це нововведення вдарить якраз по маленькому українцю. Звичайно порушуватимуть менше, але ще більше процвітатиме корупція, оскільки нормальних механізмів її запобігання навіть близько не видно у проекті змін.
Відповідь від: 16 Січня 2008, 17:54:40
потрібно наводити лад в міліції найперше. правда трудно сказати як, наприклад підвищенням зарплати, показовими судовими справами проти взяточників, системою винагородження за донесення на свого співробітника (хоча це і неетично, але на війні, як на війні.
) і звичайно відеореєстраторами.
Потрібно, щоб відповідальність за порушення була неминучою для ВСІХ.
Шрафи можна трохи збільшити, але за незначні порушення ненабагато, а от за грубі - проїзд на червоне світло, сильне перевищення шивидкості(має бути диференційний підхід), проїзд через подвійну суцільну і т.д. краще зразу права забирати.
А найперше з чого потрібно починати, то освіта. в нашій державі не освіта, а суцільна купівля знань. Щоб поступити в навчальний заклад потрібно заплати, що здати екзамен теж. якщо той мент вивчився, за гроші, то йому потрібно ті гроші відбити. А методам його навчили ще в учбовому закладі. Знову ж таки
- потрібне відчуття безповоротності відповідальності. Якщо студент знає, що навіть, якщо він не буде вчити, але завжди зможе відкупитись, то він не буде вчитись ніколи (хіба за невеликим приємним винятком)
гг, короче почав за здравіє, а закінчив за упокій...
взагалі, наша система настільки загрузла, що тут таким смиканням, як маємо на прикладі Луценкових нічого не зробиш...