Тобто всі, хто був притягнутий до адмінвідповідальності за дане правопорушення і сплатив штраф може подати до суду про його відшкодування?
Якщо так почати тлумачити законодавство, то почнеться справжня анархія і вакханалія!!!
Я так розумію, оскільки цей закон знімає вид правопорушення, то має зворотню силу в часі.
Це вірно і такий підхід відповідає нормі ст. 58 Конституції України, але слід розуміти, що ніхто не може бути притягнутий до відповідальності від часу прийняття змін (скасування відповідальності) за порушення вчинене до такого моменту. Наприклад, я їздив без тимчасового реєстраційного талону у той час як він був обовязковим, просто не попадався, але сам факт порушення законодаства з мого боку був наявним, проте зараз мене не можуть притягнути довідповідальності за дане порушення, оскільки відповідальність на сьогодні скасована.
Якщо особа раніше була притягнута до адмінвідповідальності на законних підставах, то ніяких підстав переглядати рішення по справі на даний час не існує. Тобто на той час існувала заборона (вимога), особа її порушила і понесла законну відповідальність. Можна було оскаржувати прийняте рішення у встановленому законом порядку з підстав його незаконності, необгрунтованості чи недоведеності, але керуючись законом, який діяв на час притягнення до відповідальності.