Те, що на форумі створилась не здорова ситуація, гадаю, заперечень немає. це і голосування підтверджує.
chuck, запропонуй рецепт.
Критикувати кожен може.
рецепт позбавлення агресивного між Yaro my і іншими учасниками дискусій. На форумі є тільки така проблема.
Звичайно, критикувати можу, бо є що. Взяти, хоча б "уточнене" завдання на рецепт.
Описана не типова для форума ситуація, а чіткий конкретний випадок.
Для мене особисто це однозначно говорить про упередженість адміністратора.
Були на форумі випадки, коли в певних темах (Т), певний користувач (К) поводився зневажливо і по хамські до певної "множини" форумчан (Ф). Причому, К не стримував себе в епітетах по відношенню до ідей та ідеалів (І) Ф.
Ф обурювались, але модератори зробили зауваження К і на цьому сі скінчило.
Наприклад, ББА (вибачєй, братуха, але яскравий і свіжий приклад. Дякую, тобі ))) та Ваш покірний слуга в релігійних темах.
Справа в тім, що Правила не розділяють теми Форума по "важливості" або "вагомості". Але по факту, актуальні питання політики є більш резонансними ніж питання релігії, тому ефект від легкого (по модулю) протиріччя в політичній темі значно більший ніж від значного протиріччя в релігійній.
Розробити формулу, яка автоматично буде вираховувати підозру на флуд, образу або оффтопік можливо. Для цього треба (поки що на око) ввести такі чинники: Резонансність теми, рівень довіри (карма) користувача-збудника, сумарний рівень довіри (карма) користувачів-скаржників, словник "ключових слів та фраз". Плюс деякі механізми обробки повідомлень типу: "це флуд", "це спам", "це образа" і тому подібне.
Дуже вдалий механізм діє на сайті "Яплакалъ". Ті повідомлення, які користувачі вважають недоречними, при досягненні певної межі в мінус, автоматично приховуються. Але той, хто бажає його переглянути, може спокійно і просто це зробити. Всі мінуси (та плюси) від кожного повідомлення користувача прямим чином діють на його "карму". При досягненні певної межі в мінус карми — користувач обмежується в можливості оцінювати пости інших користувачів, в створенні власних повідомлень та нових тем.
Мені здається, що цей алгоритм близький до ідеального (з урахуванням масовості ресурсу і різноплановості контингенту).
Зрозуміло, що, при бажанні, технічно все це вирішується.
Якщо дозволите, тепер трошки власного бачення ситуації.Формальне розумінняМожливо, я помиляюся, але поточна редакція Правил дещо відрізняється під попередньої. Але суть та сама: поводитись на форумі згідно загальноприйнятих норм поведінки в суспільних місцях.
Все. Ніяких уточнень. Тобто якщо користувач А поводиться з порушенням Правил, то це не означає, що інші користувачі можуть відповідати йому тим самим. Це теж буде вважатись порушенням Правил.
Виконується ця умова? Наскільки дозволяє моя присутність на форумі, складається враження, що виконується дуже стохастично.
Причина? Єдина — людський фактор.
Вважаєте, що цьому форуму потрібні професійні модератори? Думайте...
Розуміння в світлі останніх політичних подійЄ Форум. На ньому "живуть" люди. Є більшість, яка об'єднана певним світоглядом. Є меншини (вибачєйте, люди, але таке слово))), які відрізняються світоглядом.
Настає момент, коли більшість більше не хоче терпіти поведінку меншин. І прямо вимагає видалити їх представників. Назавжди. Бо за..бали.
Меншини, є настільки "тупі", що все одно продовжують вважати своє право говорити і діяти так, як вони хочуть. При тому, починають вбачати в усіх випадках протидії — нападки. Поява Модератора, з м'яко кажучи, неоднозначним стилем модерування підливає дріжджів до вируючих пристрастей.
Створюється тема про Модератора. Якщо хочете, це наш "меншинний" #майдан. Влада (адміністрація) робить морду-ящиком, ніби "не вигадуйте, все Ок".
Створюється тема про Агента-Москви, як яскравого (найяскравішого) представника меншин. Це, якщо хочете, ваш Антимайдан. Ось так.
Прецедент кожного дня по ТБ та в Мережі. І ми всі знаємо: ніхто не поступиться. Причому, (за "Антимайдан" нічого не знаю, тому не буду казати) "Московські посіпаки" (хоча це нагла брехня і перекручування) тобто Яромай і я, ніякої сторонньої підтримки не маємо (ні матеріальної, ні моральної).
Це діло принципу — почути тверезі думки від людей, з якими давно спілкуєшся. І всі випади, образи та інші "беркути" просто не мають значення.
Свобода або смерть. (Або пишу, що вважаю за потрібне, або — бан).
Окрема подяка тим, хто хоч і не підтримує "комуняк", але вважає право висвітлювати переконання, для всіх рівним. В такий ситуації це дуже цінно. І ще не відомо, для кого цінніше.
Розуміння по сутіз релігійним відтінкомКоли заходить мова про Правила життя (взагалі, а не лиш в мережі), час від часу люди згадують десять заповідей. Мовляв, дотримуйся і все буде добре. Єдине, що життя настільки складне, що не завжди зрозуміло, чи є богоугодною справою віддубасити дубинками і чоботами студента, виконуючи накази командирів і чи сподобається богу, якщо я кину в продажних прислужників злочинної влади парочку пляшок з коктейлем Молотова??
Проте, ще менше людей пам'ятає, що до декалогу був так званий Природній Закон. Якщо я не помиляюся, то в тексті він навіть не поданий у явній формі. Але суть така: не роби того, чого не хотів отримати у відповідь. При такому простому формулюванні цей заповіт вимагає досить глибокого осмислення і аналізу власної поведінки. Але саме таке правило дає нам можливість бути живими людьми, які мислять та самі створюють своє життя, як особисте, так і спільне. Щоб жити за таким правилом, треба постійно обмірковувати свої дії та думки. Це запорука реального життя.
Через певні обставини, дуже велика кількість гомо сапієнсів вважають це зайвим навантаженням і продовжують жити методом обраним у юнацтві: зорієнтуватись з обстановкою, розібратись з кон'юктурою і чітко слідувати визначеним правилам.
Не хотів бог давати людям заповіді, мотивуючи наявністю Природного Закону. Потім не хотів давати суддів, мотивуючи наявністю декалогу. І т.д., і т.п. А люди все вимагали і вимагали нових заповідей, правил і законів, мовляв, ще не все прописано...
Чим, в такому випадку, люди відрізняються від механізмів і роботів? Для того, щоб діяти "правильно" нам потрібна "програма" (правила)?!
Так, на сайті "Яплакалъ" дійсно майже ідеальний алгоритм регулювання активності користувачів... але й мета у ресурса інакша: утримуючи користувачів ніби "розважальною" тематикою, заробляти на рекламі. Мамона, там навів читкий порядок.
Хочете бути вільними?