паралельного виміру немає - є цей світ, який ми не в змозі побачити\відчути\скористатись навколо нас.
чому у релігійном\народному епосі зустрічаються такі поняття як "друге небо", "сьоме небо". Отже є таки якісь паралельні простори\площини?
"Друге небо" - то може означати: Місяць, інша планета, супутник, інша зоряна планетарна система.
То в одних випадках, а в інших - то треба трохи пояснити:
Як відомо, світ ми сприймаємо не безпосередньо: отримані сенсорні сигнали фільтруються і співставляються з чимось вже знайомим. І ті сигнали, які не мають аналогів - просто відсіюються.
Ті сигнали, що пройшли - підганяються в процесі соціальної перцепції під щось таке, що вже є в сформованому раніше інвентарному переліку.
Іншими словами: з того, що навіть ми сприйняли - більша частина відкидається, а залишається лише соціально значима частина.
Тобто - це спосіб сприйняття хижака:
Якщо спрощено, то іде оцінка - а що мені з того, чи можу я це з'їсти, а чи не з'їдять мене?
Але є дослідники, які намагаються безпосередньо сприймати світ, відкинувши матричні і соціальні шори.
Ці шори, як методи формування картини сприйняття - спрацьовують автоматично, як рефлекси, тому звільнитись від них дуже важко.
Саме для цього в деяких випадках застосовують токсичні речовини, які "б'ють по шарам".
Хоча допомога така дуже сумнівна і можлива лише для того, щоб показати, що це лише методи, які допомагають виживати в хижому світі, але за них не треба постійно триматись мертвою хваткою.
Інколи вдається зняти шори, матричні фільтри без всяких допоміжних засобів.
Тоді розум починає сприймати світ по-іншому.
Отже, під "сьомим небом" може називатись стан, коли розум перейшов на сприйняття інших аспектів навколишнього світу, які не помічають, чи на які просто не звертають уваги в звичайному стані.
І коли такий "дослідник" повертається в звичайний режим сприйняття, то кажуть, що він побував "на сьомому небі".
Духовний світ - це складова частина єдиного світу, в якій живуть істоти, які не мають матеріального тіла.
І тому в звичайному режимі сприйняття їх не помітно.