Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

17 років 4 місяці 20 днів

Автор Тема: Десерти, випічка, солодкі страви  (Прочитано 125954 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #200 : 03 Листопада 2013, 21:57:30 »

пекла знову горіховий пиріг, рецепт на 7 сторінці :)
зверху зробила ще горіхову заливку, смакота
заливка, 50 грам масла, розтопила з 4 ложками цукру, додала 70гр товчених грецьких горіхів, полила вже готовий горіховий пиріг і поставила в гарячу духовку ще на 5-10хв.
Така смакота, ням-ням. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #201 : 04 Січня 2014, 13:31:37 »

ану господиньки признавайтесб, хто що пече на Різдво?  :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Sunny

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +181/-0
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 583
  • Останні відвідини:
    31 Травня 2019, 13:52:21

Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #202 : 04 Січня 2014, 15:04:30 »

рекомендую ось цей рецепт - пробувала - вдався відразу. маю фото, але не вмію вcтавляти :) http://smakuje.livejournal.com/40084.html
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 16:30:04

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #204 : 04 Січня 2014, 18:15:07 »

я схожий хочу пекти за рецептом Дарії Цвек.
Як вийде то викладу рецепт та фото.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #205 : 04 Січня 2014, 18:56:39 »

На Різдво традиційно будуть пампушки з різними начинками.Як ще вистачить терпіння - спробую щось цікаве :)
Відповідь від: 04 Січня 2014, 18:17:54
Можливо спробую такий пряничний будиночок, як тут в кінці http://deti.mail.ru/forum/dosug/kulinarija/rozhdestvenskaja_vypechka/ Сама до домашньої випічки байдужа, тому все, щоб дитині сподобалось :)
Відповідь від: 04 Січня 2014, 18:42:55
Ось ще прості цікаві варіанти  http://saechka.ru/kitchen/629/
Відповідь від: 04 Січня 2014, 18:44:40
А для себе куплю Профітролі з ванільним кремом та в шоколадному мусі. У нас в  Сільпо продають цю смакоту італійську, язик можна проковтнути  :good
Відповідь від: 04 Січня 2014, 18:48:01
Знайщла рецептик приготування тортика-профітроль :) http://mara-marabu.blogspot.com/2013/09/blog-post_22.html
Відповідь від: 04 Січня 2014, 18:54:03

Ось так виглядає упаковка Профітроль в Сільпо
Записаний

chuck

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +249/-9
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 1382
  • Мачете не sms-ить...
  • Останні відвідини:
    21 Грудня 2018, 21:54:27

    Звідки: Тут не дуже далеко =)
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #206 : 05 Січня 2014, 00:45:15 »

Всі печуть... і я печу )))

Назва: МГВ-1.0 — Мазурка горіхово-вишнева
Версія: 1.0

Hard: Духовка газова, Форма сталева (або сілікон), Миска 3 л, Блендер (насадка: вінчик) 220 В, лижка столова, лижка чайна, виделка, половник, стакан 200 г, ніж.

Soft: Яйця курячі — 4 шт., Цукор-пісок — 2 скл., Борошно пшеничне вищого гатунку — 2 скл., горіх волоський мелений (товчений) — 2 скл., вишні свіжі (консервовані) — 2 скл., Коньяк — 0,5 скл., сода харочва + оцет (або розпушувач).
Для крему: Масло — 200 г, Згущене молоко — 200 г (1 банка стандартна), цукор ванільний — 1 пакетик.

Дуже пацанский рецепт: просто, швидко, дешево і смачно.
Мазурка горіхова переважно робиться з горіхами та ізюмом. Спробувавши її такої я троха не вдавився, така вона суха. Навіть з чаєм в горло ледве лізе. Було прийняте рішення замінити ізюм на консервовані вишні, бо вони "мокріші". Випробування та тестування показали, що ситуація змінилися, але не так, як хотілося би. Все поставив на місце крем. Тепер це повноцінний торт ))) Пробуйте!

1. Беремо єйці, вибиваємо у миску:

[smg id=5776]

2. Висипаємо цукор:

[smg id=5767]

3. Взбиваємо до стійкої піни (якщо тірпецю стане):

[smg id=5775]

4. Додаємо вишні:

[smg id=5769]

5. Перемішуємо лижков акуратно і додаємо товчені горіхи:

[smg id=5778]

6. На задньому плані спостерігаємо горнєтко з коньяком. Його заливаємо останнім перед содою і тщатєльно перемішуємо (лижков, виделков, але не міксером, бо порвуться вишні):

[smg id=5774]

7. Беремо чайну лижку (троха менше) соди:

[smg id=5771]

8. Гасимо оцтом:

[smg id=5781]

9. Знову тщатєльно перемішуємо і додаємо борошно. Нормальні газдині його провіюють (чи як там) але мені й так дуже добре:

[smg id=5768]

10. Якісно перемішуємо тісто. Воно має бути троха густіше від сметани. І переливаємо у форму, яку попередньо змащуємо олією. Хто має сіліконову, тому простіше (я нам теж таку придбаю).

[smg id=5770]

11. Кладем у розігріту духовку (не знаю якої температури, я все роблю на око):

[smg id=5772]

12. Поки корж випікається, зробимо крем:

[smg id=5764]

13. Тут велике значення має якість масла. Краще брати щось ближче до радянського "Вологодського", щоб було більш натуральне. Молоко краще білоруське, в нього смак хоч і насичений, але абсолютно не чути ароматизаторів і цукру там норма, а не так, щоб забити запах тільної корови. В такому випадку крем вийде дуже смачний, гладкий, "тугий" і його можна мастити просто на гарячі коржі бо він швидко не потече.
В мене було, яке було:

[smg id=5766]

14. Крем збився, але навіть після 15 хв. у холодильнику навіть і не думав застигати. Смак, все одно, прикольний:

[smg id=5780]

15. Дістаємо з духовки корж. Перевіряємо його на пропеченість (пацанам кажу: тицяєте в нього сірничком і витягаєте. На сірнику не має залишитися нічого. Хіба у вишню попадете.) Акуратно перевіряєте, як відстав корж від країв форми (якщо металічна) і так само акуратно витягаєте з неї:

[smg id=5765]

16. Робите з одного коржа два (якщо буде вищий, то можна й три). Хто ріже нитков, я по-звичці — кінджалом рэжу:

[smg id=5761]

І перемащуєте кремом. Треба, щоб крем і всмоктався трохи, але й щоб не розтікся. Тому коржу можливо треба дати охолонути, а крем додатково остудити. Получаєсі ось так:

[smg id=5773]

І ось так. Дехто ще зупу не доїв, тому сидить замріяно закривши очі:

[smg id=5763]

Смачного!
« Останнє редагування: 05 Січня 2014, 00:52:11 від chuck »
Записаний
Живя, будь жив, будь совершенно жив. И делай все, что хочешь. Всё будет хорошо. Учитель
Не спрашивай, по ком звонит колокол: он звонит по Тебе. Эрнест Хемингуэй
Есть только миг, между прошлым и будущим — именно он — называется «жизнь»! © Леонид Дербенёв

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    12 Лютого 2020, 21:00:36

    Звідки: Калуш
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #207 : 05 Січня 2014, 20:07:48 »

Рибка, так що ти все-таки пекла??????
Записаний

americano

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +158/-41
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 584
  • Останні відвідини:
    11 Серпня 2021, 22:33:01

    Звідки: UKRAINE
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #208 : 05 Січня 2014, 20:24:54 »

о внатурі по пацанськи розписано, тільки як оцет тушити не врубаюсь ... то на лижці сода, то вже якийсь кіпіш на черпаку ... :unknow
« Останнє редагування: 05 Січня 2014, 20:32:25 від americano »
Записаний

quicksilver

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +593/-21
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 1029
  • Останні відвідини:
    11 Вересня 2019, 07:17:57

    Звідки: тутешній
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #209 : 05 Січня 2014, 20:29:26 »

то все хімія ))
Записаний

chuck

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +249/-9
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 1382
  • Мачете не sms-ить...
  • Останні відвідини:
    21 Грудня 2018, 21:54:27

    Звідки: Тут не дуже далеко =)
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #210 : 05 Січня 2014, 22:14:06 »

тільки як оцет тушити не врубаюсь ... то на лижці сода, то вже якийсь кіпіш на черпаку ...

в ложці — щоб було видно скільки її треба. А в черпаку вже процес (кіпіш) гасіння, там приблизно так само чайну ложку оцту треба. Просто в черпаку зручніше )))
Записаний
Живя, будь жив, будь совершенно жив. И делай все, что хочешь. Всё будет хорошо. Учитель
Не спрашивай, по ком звонит колокол: он звонит по Тебе. Эрнест Хемингуэй
Есть только миг, между прошлым и будущим — именно он — называется «жизнь»! © Леонид Дербенёв

americano

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +158/-41
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 584
  • Останні відвідини:
    11 Серпня 2021, 22:33:01

    Звідки: UKRAINE
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #211 : 05 Січня 2014, 22:23:39 »

тільки як оцет тушити не врубаюсь ... то на лижці сода, то вже якийсь кіпіш на черпаку ...

в ложці — щоб було видно скільки її треба. А в черпаку вже процес (кіпіш) гасіння, там приблизно так само чайну ложку оцту треба. Просто в черпаку зручніше )))
О тепер врубався ))) чайна ложка соди,чайна ложка оцту. Одним словом одинаковий децл того і того )) :good :)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #212 : 05 Січня 2014, 22:50:49 »

простіше замість гасити соду оцтом, дати в муку розпушувач. :)
Рибка, так що ти все-таки пекла??????
та спекла горіховий, схожий такий як Санні викладала, з кавово-масляним кремом.
І бісквіт з сметанковим кремом та чорносливом :)
Бісквіт з першої спроби пішов у смітник :-[, та на допомогу прийшов коханий Юрко і спік гарнезний бісквіт 8)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

americano

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +158/-41
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 584
  • Останні відвідини:
    11 Серпня 2021, 22:33:01

    Звідки: UKRAINE
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #213 : 05 Січня 2014, 22:55:00 »

простіше замість гасити соду оцтом, дати в муку розпушувач. :)
Рибка, так що ти все-таки пекла??????
та спекла горіховий, схожий такий як Санні викладала, з кавово-масляним кремом.
І бісквіт з сметанковим кремом та чорносливом :)
Бісквіт з першої спроби пішов у смітник :-[, та на допомогу прийшов коханий Юрко і спік гарнезний бісквіт 8)

Цитувати (вибране)
дати в муку розпушувач
Написала прям як матаналіз ... :-D
Записаний

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    12 Лютого 2020, 21:00:36

    Звідки: Калуш
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #214 : 06 Січня 2014, 09:33:59 »

Я лиш збираюсь пекти  :-[ Хочу по рецепту Саннi спробувати  8)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #215 : 06 Січня 2014, 13:17:51 »

Спокійно хлопці, тема про випічку. :)
скоро Різдво, нехай в ваших домах пахне смачною випічкою, та панує мир та радість в сім"ях. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #216 : 06 Січня 2014, 20:24:59 »

Пампушки у нас з бабусею вийшли на славу :) заручилась іі підмогою, оскільки не вистачає трошки сили, щоб добре домісити тісто (а місити його треба дууууже ретельно)
Відповідь від: 06 Січня 2014, 20:13:42
Завтра викладу рецепт :)
Записаний

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    12 Лютого 2020, 21:00:36

    Звідки: Калуш
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #217 : 08 Січня 2014, 18:58:45 »

Саннi, дякую за рецепт !!!  :bouquet: Дуже смачно  8)
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #218 : 10 Січня 2014, 22:03:07 »

Оскільки прості десерти я не визнаю, вчимось готувати улюблений десерт Ектора:) МАКАРОН (не плутаєм за макаронами поцукрованими  :=) наголос на 2 склад)
Легким його не назвеш, але легких шляхів ми не шукаємо  ;)



Ингредиенты для "Французский Макарон - French macarons":
Белок яичный    — 100 г
Белок сухой    — 3 г
Мука    (миндальная) — 125 г
Сахар    (мелкокристаллический) — 125 г
Сахар    (для сиропа) — 150 г
Вода    (кипяченая) — 50 г
Сливки    (жирные) — 300 мл
Масло сливочное    — 50 г
Шоколад белый    — 100 г
Шоколад молочный    — 100 г
Ириски    — 100 г
Краситель пищевой (я б замінила на натуральні барвники)

1.
Необходимые ингридиенты тщательно взвешиваем на весах, кроме того нужно иметь термометр и кондитерский мешок с круглой насадкой.

2.
Очищенный от кожицы миндаль перетираем в терке для сыра, а потом просеиваем. Так у нас получилась миндальная мука, и ее надо оставить высыхать до 1 недели.

3.
Белки, предварительно выдержанные (2 -3 дня) при комнатной температуре и пудру сухих белков начать взбивать на маленькой скорости,до появления пиков, постепенно добавляя 125грамм сахара.
Очень важно! Белки продолжаем взбивать на маленькой скорости до тех пор пока не будет готов сироп.
Готовим сироп: воду с сахаром (150грамм) доводим до кипения. Когда температура станет 115С сироп залить в белки.
Получится такая блестящая масса.
Миндальную муку смешиваем в 2 приема лопаточкой.
Подкрашиваем "тесто" красителями на ваш вкус.

4.
Жаровню выстилаем силиконовым ковриком (если его у вас нет объязательно используйте двойное покрытие фольги).
С помощью кондитерского мешка выдавливаем кружочки по 2 см в диаметре, на расстоянии друг от друга. Жаровню - слегка встряхнуть для устранения воздуха и так оставить от 30 минут до 1 часа. За это время на поверхности будут появлятся пузырьки - проткнуть зубочисткой, чтобы поверхность была гладкой.


5.

Сигналом для отправки в духовку будет - приложите пальчик к безе и оно не пристает, значит образовалась хорошая корочка.
Разогреть духовку до 140 - 160С, печь 12 - 15 минут.

6.
Крем я приготовила заранее с разными вкусами: лимонный, клубничный - на основе ирисок.
10 ирисок с кусочком масла и 3 столовые ложки сливок довести до кипения снять с огня и добавить кусочек белого шоколада. Остудить.

7.
кофейный - с добавлением кардамона, яблочный - с имбирем и шоколадный - делала ганаш (везде добавить ванилин).
(в моих рецептах "слиток золота")
Можно любой масляный, на свой вкус.

8.
Теперь готовый макарон соединяем кремом.

9.
Складываем на блюдо. Я пекла в 2 этапа. Второй раз, уже наловчилась и они получились более глладкими.
И красителя я не испугалась добавить больше
Первый лист я перепекла и они получились сухими и с трещинами, и дна у них не должно быть.
Так что, в моей духовке было достаточно 12 минут.

10.
Эти мне показались самыми вкусными.
Очень удачным оказался крем на ирисках, сами они содержали насыщенный вкус лимона и клубники.
В зелененькой - соединила шоколадный с яблочным, тоже оригинально.

Французские макароны - это самый яркий вкус планеты и не один праздничный стол, и тем более Рождество и Новый Год во Франции - не обходятся без него!


Итак, макарон это круглое, нежное и одновременно с этим хрустящее печенье-безе, небольшое размером 3 -5 см. в диаметре, которое готовится из белой миндальной муки. Кстати сказать, здесь тоже может произойти путаница существует еще и макарун - десерт, который готовится из кокосовой стружки. Макарун более известен в Америке, десерт этот тоже вкусный, но совсем не такой легендарный, легкий и изысканный, как французский макарон.
Макарон появился в Средние века в Италии, а в эпоху Возрождения добрался до Франции. Это печенье было очень популярно при дворе.
Но не только короли и королевы могли лакомиться макаронами.
Правда, в те времена макароны были не такими, как сейчас - по сути это были обыкновенные миндальные печенья.
Но в начале 20 века Пьер Дефонтэн - внук Луи Эрнеста Лядюре, основателя Дома Ladure\’e, придумал склеивать два печенья между собой при помощи начинки. Так и появился новый вид макаронов, который теперь называют Gerbet, или парижский макарон.
Каждое утро в Париже на Rue Royale кондитеры Дома Ladure\’e- тщательно взвешивают миндальную пудру, яйца, сахар, чтобы порадовать французов и иностранных гостей таким изысканным лакомством. Помимо этого Дом Ladure\’e имеет прекрасную традицию: каждый год кондитеры придумывают новый аромат макаронов и пополняют цветовую палитру. Цена на макароны довольно высокая, но это стоит того!
Ароматов и их сочетаний - огромное количество, так что каждый сможет выбрать макароны на свой вкус.
Вы только представьте себе эти ароматы: шоколад, специи, ваниль, кофе, лепестки роз, фисташки, малина, черная смородина, карамель на соленом масле, вишня, флер д-оранж, лакричный корень, кокос, мята, гренадин, лимон, каштан, пралине, абрикос, коричневый сахар, сахарная вата, гавана, белый амбр, шампанское, фиалка, шафран с апельсином, ландыш, пряник, клубника с маком, явайский перец, зеленый лимон с имбирем...
Как в мире моды, коллекции сменяют друг друга, одни цвета одежды входят в моду, другие из нее выходят. Так создаются и новые ароматы, "коллекции" макарон.
У меня есть забавная история про макароны:
Луиджи Лаблаш (итальянский певец) устраивал в своей парижской квартире вечеринки, для близких друзей, на которых угощал гостей неизменными макаронами.
Как-то раз Гаэтано Доницетти - итальянский оперный певец и композитор, начала XIX века, который очень любил макароны, приехал слишком поздно - все было съедено.
- Я тебе дам макарон, - сказал Лаблаш, - но при одном условии... Вот альбом. Садись за стол и напиши две страницы музыки.
Меньше чем за полчаса, всего за 22 минуты, Доницетти написал две нотные страницы. Через несколько дней он попросил у Лаблаша альбом, вписал в партитуру слова, и две страницы превратились в хор из оперы "Дон Паскуале" - прекрасный вальс, который два месяца спустя звучал уже во всем Париже...
Хотя приготовление этого десерта - целое искусство, все же я решилась, готовилась долго - перечитала множество рекомендаций, помучала не одного кондитера своими вопросами....


Рецепт взято звідси http://www.povarenok.ru/recipes/show/35698/
Відповідь від: 10 Січня 2014, 21:50:40
дівчина, що зробила даний витвір кулінарного мистецтва, перемогла на конкурсі Поваренек ру.
Відповідь від: 10 Січня 2014, 21:53:25
А ось рецепт в ЖЖ Ніки Білоцерковской http://belonika.livejournal.com/111402.html
Смію стверджувати, що таке варто спробувати зробити хоча б раз зробити, судячи з відгуків тих, хто наважився  :)
Відповідь від: 10 Січня 2014, 21:58:06
Просто прекрасні рецепти від людей, у яких руки ростуть з правильного місця :)  http://receptishi.livejournal.com/
Записаний

americano

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +158/-41
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 584
  • Останні відвідини:
    11 Серпня 2021, 22:33:01

    Звідки: UKRAINE
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #219 : 10 Січня 2014, 22:13:42 »

холостякам попроще щось внатурі а ? А то слинка тече )) А таке не зашаманю,нервів не хватить )))
Записаний