Нині спекла яблучний пляцок. Дала трохи варення, горіхів, манки, яблук. Вийшло - супер. Зараз йду робити пироги з картоплею та сиром і зеленню. Ще зварю борщ.
А ось Вам рецепт суперовського сирнику:
"Польський сирник"
Тісто:
150г маргарину (беру завжди "Сонячний")
150г цукру
1 яйце
0,5 пачки польського порошку для печива
4 ст. л сметани.
муки до густини (як на вареники)
Замішуємо, печемо 3 коржі.
Крем:
1 кг сиру домашнього
3 стак цукру (для тих, хто любить дуже солодке) або 2 стак
3 яйця
ванільний цукор 1 пачку
100г маргарину (теж Сонячний)
1 ст. л. крохмалю
Приготування крему: Сир мелемо на м"ясорубці і разом з іншими продуктами перекидаємо у алюмінієву каструлю, все добре змішуємо і варимо від моменту закипання 10 хв, весь час помішуючи, бо може пригоріти. коли сирна маса почне булькати - розчиняємо в 100г молока крохмаль і виливаємо в сир, добре перемішати. Ще раз кипне - виключаємо.
Цією гарячою масою заливаємо коржі. З того тіста, що замішується я печу 4 коржі, а сиру беру 1,5кг. Інші продукти на крем в тій самій кількості. Можу тільки більше цукру ванільного дати.
Люкер: 150г масла, 200г цукру
1,5ст л води
3 ст л какао
Змішати і варити від часу закипання 10-15хв.
Якщо додати трохи оцту - буде блищати.
Я ще додаю ванільний цукор і каву мелену.
Залити зверху пляцок.
Дівчата, якщо маєте рецепт хорошого люкеру - поділіться, бо я їх збираю.