В Англії так . Можна звичайно бути на pay-as-you-go тарифі ( якому уже з 100500 років ) , але якщо платиш місячну плату , то все змінюється . На даний момент я уже побував на всіх операторах і перепробував дофіга різних тарифів ( найдешевших звичайно , так як не дуже залежу від телефону ) . А у мого знайомого є тариф , де він платить 200 фунтів в місяць ( точніше його босс платить за нього ) . Про зміну ціни попереджують заздалегідь - тут не можу нічого сказати поганого . А з банками така же шняга . Знаю , про що кажу . Хоча треба памятати , що в Англії за те , що тримаєш гроші в банку , то не треба платити ( як на Чехах ) . Тому можливо в цьому причина . Крім того за цей час , поки я тут , то відділення банків почали працювати не лише до 3 години пополудні ( як це було десять років тому ) , а уже і до 4- 4.30 і деякі працюють до 5 години вечора . Та й взагалі банки весь час присилають різні буклети про все що можна і ні . Ось прийшло повідомлення
-----------------------------
Personal: Coming soon – we’re going to help you check who you’re paying
When you pay someone new, you’ll be able to check the name on their account to help make sure you’re paying the right person – you’ll need to use the full account name. If someone makes a new payment to you, their bank may do the same. For more info, search ‘Barclays – Confirmation of Payee’.