ні я не вільний від суспільства, але питання поставлено таким чином наче я повинен щось робити для суспільства. тим більше робити щось корисне
ось це мене і смішить. звичайно якщо хтось хоче присвятити своє життя службі суспільству - це його вибір і прапор йому в руки. але якщо він буде вважати що і інші повинні чинити так само - я з нього тільки посміюсь.
я от вважаю що суспільство повинне робити щось корисне для мене. воно звичайно щось корисне робить, але при цьому робить і багато поганого. і для дуже багатьох людей поганого воно робить більше ніж корисного.
власне зараз (і завжди) суспільство допомагає сильній меньшості експлуатувати слабку більшість. що одержує взамін експлуатації слабка більшість крім водки, телевізора і бетонної коробки в спальному районі? (ну якщо пощастить то ще залізну коробку на колесах)
звичайно є не тільки чорне та біле, є ще проміжні кольори, але чорного теж дуже багато - і все завдяки суспільству.
ці бідолашні водії київських маршруток які працюють по 12 годин в важких умових, а потім їх відвозять ночувати фактично у бараки, несправедливо засуджені, ті хто доросовісно вчився по 10!!! років а потім не може знайти роботу тому що його суспільство вчило чому завгодно (навіть тому що він повинен служити суспільству) але не навчило заробляти гроші, список можна продовжити.
сподіваюсь не даремно це писав і тепер ви можете лахати зі мною
Відповідь від: 19 Квітня 2010, 09:53:09
Наші люди бідні, бо вони не хочуть стати відповіддю на потреби суспільства!
ось я не хочу стати відповіддю на потреби суспільства. в той же самий час я б не сказав що я бідний. а зовсім недавно я навіть був багатим )) Цього достатньо щоб оголосити це твердження хибним?
Відповідь від: 19 Квітня 2010, 09:57:36
ну щоб підвести підсумок:
просто щось робити для суспільства це... зусилля на вітер так би мовити.
я люди які відповідають за організацію суспільства - вони повинні цим займатись, у них є для цього необхідні та ефективні важелі.
прості громадяни свій внесок в суспільство роблять ставлячи та забираючи підходящих людей на ці відповідальні місця.
а при потребі - знімаючи їх.
ось в цьому місці найслабкіше місце ) нашого суспільства. і саме тут можна і потрібно робити щось корисне.