на жаль не памятаю номери партійних зїздів, але на одному з них на початку 80-х обговорювались проблеми асиміляції на Україні. саме проблеми і саме небезпеку знищення народу.
Про патріотизм хороший вірш у нашого земляка І.Я.франка. Його, здаеться, не було в шкільній програмі, але з збірників віршів не викидали.
"Ти брате любиш Русь,
я ж не люблю, сарака.
Ти,брате, патріот,
а я собі собака"
от я тоже такий собака (хто не знає який, нехай прочитає вірш. Переконаний, що всі знають. бо ж тут всі гонорові українці.).Тільки вже і не гавкаю. Шароварників не переношу. Ти сміття в урну кидай, а не оселедця відрощуй, якщо ти українець. Не памятаю (пробачте) чи той же Франко, чи інший з наших (австро-угорських, румунських) письменників казав, що освідчена людина повинна знати дві-три мови не рахуючи української та російської.
Якщо Рибка з усіма розмовляє українською (не розуміють- їх проблема), то мені це противно чути. А ти подумала, що це можуть бути приїжджі?
Мені соромно, що я не знаю більше мов, а не за те, що вільно володію російською.
А друга школа була не тільки "російською", але й престижною. нова (на той час), обладнана. Чому не стимулювати вивчення української мови таким же шляхом? Не залишили жодного класу з викладанням на росїйській мові!!! Демократи. Це, на мою думку, псевдопатріотизм.
Другу державну мову ввести можна, але де? на заході- нема потреби, на сході, де люди не можуть себе ідентифікувати за національною ознакою, бо розмовляють суржиком?
Дайте людям вільно вчитися і спілкуватися зручною, зрозумілою для них мовою. І кримсько-татарською. І, якщо є потреба, іншими. Діти закордонних дипломатів вчаться не українською мовою. А всі жителі України мають однакові права і обовязки (крім права обирати і бути обраними....). Зробіть престижним користування українською мовою. Заборона (не виправдана)- насильство. Насильство породжує насильство.
Проблема надумана. Є проблема загальної культури.
Пропоную заборонити показ російських (відбірково) і американських фільмів, як таких, що нищать українську мову і культуру.