Я сьогодні звела усі виписки та дослідження,що вони мають в таке собі резюме, типу: "коли", "де", "хто видав" якісь висновки і рекомендації, щоб ніхто не міг по-перше тиснути на маму що вона не діяла, бо коли вони почали позавчора захищатись то спробували натиснути на неї що вона винна, але з перервою в декілька днів з липня місяця вона була у всіх найбільших лікувальних центрах країни і зверталась про допомогу....
Я не лікар, звісно, щоб робити висновки на професійну тему але коли в Одесі у грудні видалили очко і рак, не було призначено навіть одного дня хіміотерапії щоб вбити клітини які можливо і не знайшли на той момент. Призначили якісь борні каплі та ще щось типу йоду чи зеленки і відправили.
Далі більше... масаж на пухлині від офтальмолога в Франківську (щоправда у довідках вони такого не рекомендували знають як себе підстрахувати), а тепер вони справді не хочуть брати відповідальність, тому що "футболячи" маму з дитиною на постійні до-обстеження, які не могли бути зроблені бо у областях або не було ресурсів таких ( спеціалістів, лабораторного обладнання) або через бюрократичні процедури їх направляли щоб не використовувати коштів, що виділяють з місцевих бюджетів на місцевих діток, а мама навіть не підозрювала, що вона мусить ще й вбачати і їх діях якийсь таємний сенс чи високу політику. Вона просто зверталась до лікарів і вірила їм як спеціалістам. Думаю що зараз все справді складно виправити...Дуже хочеться щоб принаймні за це хтось відповів, але документи складені дуже обережно
Львів в який мама зверталась, наприклад, взагалі ніяк не зафіксував сам факт її звернення. Вже при мені, коли завідучючий відділенням зі скепсисом у посмішці звернувся до мами, мовляв "І до кого Ви там звертались? До педіатра?" вона відповіла що зверталась до Кізими Зоряни Петрівни і передала усі події та розмови, що велися..І тоді він сказав, що саме з нею щойно розмовляв і їх чекають у Львові з якого три дні перед цим відправили на Київ з поясненнями, що не мають такого спеціаліста.
Виявилось що якраз Зоряна Петрівна і є тим самим спеціалістом, що міг зробити необхідне обстеження, але її завідуючий не прийняв пацієнтів з іншої області швидше за все через те, що лікування пацієнтів не передбачено бюджетом, ну і звісно том що не хоті брати на себе відповідальність за таку важку операцію, бо успішність її зараз певне що низька...
За весь цей час жоден з лікарів не призначив лікування, підозрюю якби першого разу коли Інститут раку почав хіміотерапію і зробив біопсію, яку все рівно з областей відсилають для підтвердження до них, то ми б зараз про це не говорили.
Новоутворення з 07.08.2011 до 22.08.2011 ( 15 днів) збільшилось в об’ємах з 2,4 см в кубі до 7,5 см в кубі, отже втричі
Я вже думала скинути ці документи ( виписки, УЗД, КТ, воно все є у електронному варіанті)для консультації Ізраїльським лікарям через тата Толика Головатого, але на жаль у них сьогодні Новий рік і до 2 жовтня вони не працюють
Якби там погодились оперувати ВІку тоді можна було б підключити ТБ думаю нам вдалося б і закликати доброчинні фонди на допомогу і тоді б за пару днів направити дитину туди, але за таких дітей також не хочуть братися Ізраїльтяни.
P.S.Було приємно, коли Національний інститут Раку по знімкам, що робились в Калуші робив свій висновок, то висновки калуського лікаря і їх нічим не відрізнялись, тобто я до того, що ваші ренгенологи описують знімки не гірше ніж спеціалсти з Національного інституту з дуже великою практикою.