Вонг Кар Вай / Kar Wai Wong (Китай)
Режисер наступних повнометражних фільмів:
1. Леді з Шанхая (2010) Lady from Shanghai
2. Великий майстер (2010) Grand Master
3. У кожного своє кіно (2007) Chacun son cinéma ou Ce petit coup au coeur quand la lumière s'éteint et que le film commence
4. Мої чорничні ночі (2007) My Blueberry Nights
РОМАНТИЧНА МЕЛОДРАМА - РЕКОМЕНДУЮ.Фільм разом з чудовими наспівами Нори Джонс створять приємну атмосферу кохання...
Опис:
Любов і розставання, сльози і образи, обман і відданість оточують нас на будь-якому життєвому етапі, але потрібно зуміти зупинитися в потрібний момент і задуматися, чого ж саме бажає твоя душа. Головне не спізнитися. Елізабет (Нора Джонс) знаходиться в розпачі, дізнавшись про зраду коханої людини. Намагаючись заспокоїтися, вона виливає душу власнику найближчого кафе Джеремі (Джуд Лоу). Усього одна розмова, кілька пильних поглядів, чорничний пиріг з вершками, і вже народилася нова історія кохання. Череда подальших подій багато про що змусить задуматися і Елізабет, і Джеремі. Задуматися і зрозуміти, що щось, чого вони так шукали, до чого так прагнули їхні душі - це та сама розмова, ті кілька пильних поглядів і, звичайно, чорничний пиріг з вершками, які обов'язково повторяться.
Країна: Франція, Гонконг, Китай
5. Ерос (2004) Eros
6. 2046 (2004) 2046
7. Любовний настрій (2000) Fa yeung nin wa
8. Щасливі разом (1997) Chun gwong cha sit
9. Занепалі ангели (1995) Duo luo tian shi
10. Прах часів (1994) Dung che sai duk
11. Чунгкінгскій експрес (1994) Chung Hing sam lam
Про фільм: Картина розповідає дві паралельні історії кохання, що розвиваються навколо невеликої забігайлівки під назвою "Чунгкінгскій експрес", біля якої зустрічаються герої картини. З одного боку, це поліцейський номер 663 на ім'я Хо. У нього проблема: розбите серце, його дівчина травня кинула його. Але невиправний оптиміст Хо не вірить у це, вирішивши купувати кожен день з дня розірвання стосунків по банці ананасових консервів протягом місяця, і якщо вона не повернеться, з'їсти їх все одно через місяць, щоб любов пройшла сама собою. Він зустрічає обмануту індусами-перевізниками наркокур'єрку, в яку намагається закохатися в останній день того самого місяця. У той же час починається друга історія про поліцейського номер 633, якого теж кинула його дівчина-стюардеса. Йому вирішує допомогти оправитися від цього нова офіціантка все того ж "Чунгкінгского експреса", фанатка пісні "California Dreaming". І спосіб, який вона вибрала, схоже, єдино правильний.
Додатково: «Я не міг стримати сліз, коли його дивився, і не тому, що фільм такий сумний, просто я був неймовірно щасливий, що можу так любити його» / Квентін Тарантіно про "Чунгкінгский експрес"
За мотивами саме цього фільму пізніше Вонг Кар Вай зняв "Мої чорничні ночі"
Філософські цитати з фільму запамятовуються надовго.
12. Дикі дні (1990) A Fei zheng chuan
13. Поки не висохнуть сльози (1988) Wong gok ka moon
Хто подивиться решту фільмів Вонг Кар Вайя - то ОЦІНІТЬ в цій темі.