Художник із Запоріжжя Максим Городній створив серію картин з мух під назвою "Муха - теж людина", повідомляє "Репортер Запоріжжя".
До серії увійшло більше 300 малюнків. За словами Городнього, зараз кращий час для збору матеріалу.
"Головне, щоб усі вікна в квартирі були відкриті впродовж дня, жаркий, але на липких стрічках, які у мене розвішені по усьому будинку, налипає матеріал, якого вистачає для створення декількох десятків аплікацій", - розповів автор.
Свої сюжети для аплікацій Максим Городній берет з навколишнього життя
Відповідь від: 02 Серпня 2010, 21:26:12
А ви чули про такий вид творчості, як карвінг? Я сьогодні вперше почула
, прочитавши ось цю статтю:
Донецькі майстри по карвингу - східному мистецтву художнього різьблення по фруктах - вирішили зафіксувати на кавуні Президента України Віктора Януковича, повідомляє "Сьогодні".
"Це дуже складно - зображувати особу, але я обов'язково спробую вирізувати Віктора Федоровича. Адже те, що ми робимо - справжнє мистецтво", - розповів один з відомих фахівців по карвингу Яна Михайлова. Вона відмітила, що вибрала для портрета саме кавун, оскільки його плід досить щільний і має три основні яскраві кольори - червоний, зелений і білий.
Зазвичай робота з одним твором (кавуном-квіткою) займає у майстрів годину-півтора. Вирізують же вони набором тонких інструментів, серед яких найважливішим є тайський ніж (в цілому набір коштує близько 800 гривен).