Ну добре нехай,я погано орієнтуюся в церковних переданнях,я з Вашої точки зору неправильно розумію причастя,хай буде що я зведений,хоть я так не вважаю.Але це тільки я, одна проста людина і я ж не зразу відкинув те що вважаю фальшивим.Старався зрозуміти.Скажіть де я мав побачити ту справжню Святу церкву?Я ніколи не бачив,не чув не читав,щоби священник говорив іншому священнику,або просто людям.Знаєте мені ще багато працювати,але в нашій церкві є вже деякі успіхи.Дівчата не курять і не ходять п'яні поза клуб,чоловіки не пропивають останню копійку ,є два раніше судимих і вони покаялись і тепер дрова ріжуть для одиноких бабусь не за горілку.От тільки немаєм храму де би нам служити Богу,нехватає грошей.І інший священник би сказав,ми якось вам допоможемо.Зате я добре пам'ятаю як ЄДИНА СВЯТА ЦЕРКВА хрестами била по голові відвойовуючи собі храми і землю.Не було такого,я щось видумую?Це якись парадокс ,є Свята церква,але ніде не видно її праці,є помилки за які люди платили життям,але вона свята і все тут,так можна продовжувати довго.Чому якщо вона свята,то не видно її святості?
Відповідь від: 30 Березня 2009, 20:23:10
А ще стосовно протестантів.Був пару років у мене випадок.Один знайомий який належить до протестантської церкви дав подивитися фільм,фільм не релігійний,а швидше науковий,про аборти.Фільм вразив і я захотів показати його людям.Кажу давайте я домовлюсь з викладачами Культосвітнього,хай студенти подивляться.Так от у фільмі їхня церква не згадується ,показували би теж без їх присутності.В результаті все замнулось і я зрозумів чому.Для них важливо було прославити свою церкву,а не просто зробити Богу угодне діло.І ще я зрозумів принцип як у них стають членами церкви.Якщо ти бідний нужденний ти їм потрібен що би на цьому прикладі показати свою турботу.Або якщо ти добре заробляєш,тоді ти гарну десятину заплатиш.Якщо ж ти бачиш фальш і заперечуєш пастору.,ти там непотрібний.Зразу напишу,що я не намагався вступати в якісь церкви,громади.А просто придивлявся щоби розуміти в чому річ.Висновок у мене такий .Є божі люди у різних церквах і якраз ті люди і є Церквою Христовою.І служать Богові з любові,а не просто виконуючи ритуали і традиції особливо не задумуючись для чого.Відповідає це догмам Вашої церкви чи якихось інших церков,мене не хвилює.Я вірю Богу і тільки Йому одному.Я маю Його Святе Слово,мені цього достатньо.