Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

17 років 4 місяці 24 дні

Автор Тема: Бабські розмови  (Прочитано 207019 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

WikTor

• Ветеран
  • Карма +161/-1
  • Стать: Чоловіча
  • Останні відвідини:
    27 Лютого 2016, 15:01:32

Бабські розмови
« Прочитано #200 : 21 Листопада 2007, 10:22:57 »

та для чого собі ускладнювати життя. можна просто не розписуватись а жити разом. це ж нічого не міняє в стосунках.
Порожив в гражданском браке тоже можно отбить какуюто часть, зачем рисковать! ;)
Записаний

bornslippy

• Ветеран
  • Карма +561/-2
  • Самса Тандирная
  • Останні відвідини:
    30 Липня 2017, 19:43:46

Бабські розмови
« Прочитано #201 : 21 Листопада 2007, 11:50:51 »

яким чином???? розкажи???? :o
Записаний
Прохання коли звертаєтесь до мене "ви", "вас" ,тощо не пишіть з великої букви. Вважаю це дрібним підлабузництвом. і поганим тоном.

syddia

• Ветеран
  • Карма +369/-0
  • Останні відвідини:
    17 Вересня 2017, 21:38:01

Бабські розмови
« Прочитано #202 : 21 Листопада 2007, 12:04:39 »

Через суд, bornslippy, через суд...
Записаний

bornslippy

• Ветеран
  • Карма +561/-2
  • Самса Тандирная
  • Останні відвідини:

Бабські розмови
« Прочитано #203 : 21 Листопада 2007, 12:08:27 »

яка підстава???? я ж можу сказати що я ту особу взагалі не знаю. в громадянському шлюбі людей не звязують ніякі нормативні документи????? ну на підставі чого жінка чи чоловік може відсудити майно????
Записаний
Прохання коли звертаєтесь до мене "ви", "вас" ,тощо не пишіть з великої букви. Вважаю це дрібним підлабузництвом. і поганим тоном.

WikTor

• Ветеран
  • Карма +161/-1
  • Останні відвідини:
    27 Лютого 2016, 15:01:32

Бабські розмови
« Прочитано #204 : 21 Листопада 2007, 12:40:16 »

яким чином???? розкажи???? :o
Ты знаешь начал вспоминать по памяти аж стреманулся немного, не мог вспомнить по кодексу, пришлось почитать освежить память!

За консультацию денег брать не буду но пиво с Тебя!  ;) :) Шучу конечно!

Итак, данные споры возникали при чём и у моих знакомых! Практика показала что не только в браке можно иметь права обеими сторонами на имущество.
Начнём с элементарного! По Семейному кодеску как вы щитаете Муж и Жена есть родственниками???????? Задайте себе этот вопрос? Отвечу в конце. Просто подумайте как вы считаете?

ч. 2. статті 3  Сімейного кодексу передбачено, Сім'ю складають особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки. (але взаємні права та обов"язки набуваються з моменту реєстрації шлюбу у РАГСІ)

Дальше веселіше!

ч. 2 ст. 7 зазначеного кодексу наголошуе, що Сімейні відносини можуть бути врегульовані за домовленістю (договором) між їх учасниками. Тобто дана норма регулює відносини між особами які не перебувають у шлюбі але можуть передбачити ним свої як майнові так і не майнові права.

Стаття 74. Сімейного кодексу (Розділ 8 ) передбачає, : Право на майно жінки та чоловіка, які проживають однією сім'єю, але не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі

1. Якщо жінка та чоловік проживають однією сім'єю, але не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі, майно, набуте ними за час спільного проживання, належить їм на праві спільної сумісної власності, якщо інше не встановлено письмовим договором між ними.

2. На майно, що є об'єктом права спільної сумісної власності жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі, поширюються положення глави 8 цього Кодексу.

Повернемося трішки назад!

Глава 8. ПРАВО СПІЛЬНОЇ СУМІСНОЇ ВЛАСНОСТІ ПОДРУЖЖЯ

Стаття 60. Підстави набуття права спільної сумісної власності подружжя

1. Майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу).

2. Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.

ст. 61 СКУ

1. Об'єктом права спільної сумісної власності подружжя може бути будь-яке майно, за винятком виключеного з цивільного обороту.

2. Об'єктом права спільної сумісної власності є заробітна плата, пенсія, стипендія, інші доходи, одержані одним із подружжя.

Стаття 70. Розмір часток майна дружини та чоловіка при поділі майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя

1. У разі поділу майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором.

Цього я думає буди достатньо щоб відповісти на Тове питання! ;)
Стосовно чи є родичами чоловік та жінка після реєстрації шлюбу, НІ ВОНИ НЕ Є РОДИЧАМИ, І НІКОЛИ НЕ БУДУТЬ НИМИ!!!!!!!!!!!!

Хух!
 :pardon
« Останнє редагування: 21 Листопада 2007, 13:12:19 від WikTor »
Записаний

bornslippy

• Ветеран
  • Карма +561/-2
  • Самса Тандирная
  • Останні відвідини:

Бабські розмови
« Прочитано #205 : 21 Листопада 2007, 12:45:46 »

дякую. переконав. чесно кажучи я ф шоці. :o хоча мене це і не стосується. а пиво без питаннь!!! :drink при зустрічі сачтьомся.
Записаний

olk

• Постійний користувач
  • Карма +47/-0
  • Fell drumandbass
  • Останні відвідини:
    14 Червня 2010, 22:14:12

Бабські розмови
« Прочитано #206 : 21 Листопада 2007, 14:43:41 »

мені подобається назва теми "бабські розмови"  :=)
Записаний

Lisa

• Постійний користувач
  • Карма +84/-0
  • Стать: Жіноча
  • Останні відвідини:
    15 Березня 2009, 17:21:08

Бабські розмови
« Прочитано #207 : 21 Листопада 2007, 15:33:20 »

Стосовно чи є родичами чоловік та жінка після реєстрації шлюбу, НІ ВОНИ НЕ Є РОДИЧАМИ, І НІКОЛИ НЕ БУДУТЬ НИМИ!!!!!!!!!!!!
А я знаю чого... :-[ Бо родичі лише ті люди які звязані кров'яними узами. :)
Записаний
"Всем правит случай. Знать бы еще кто правит случаем" - Станислав Ежи Леу

bornslippy

• Ветеран
  • Карма +561/-2
  • Самса Тандирная
  • Останні відвідини:

Бабські розмови
« Прочитано #208 : 21 Листопада 2007, 15:37:29 »

але в ідеалі сімя це найближчі люди.
Записаний

PatroN

• Постійний користувач
  • Карма +13/-0
  • Життя класне!!!!
  • Останні відвідини:
    02 Грудня 2009, 22:08:32

Бабські розмови
« Прочитано #209 : 21 Листопада 2007, 16:25:05 »

Для мене сім"я це дуже хороші друзі.
Записаний

bornslippy

• Ветеран
  • Карма +561/-2
  • Самса Тандирная
  • Останні відвідини:

Бабські розмови
« Прочитано #210 : 21 Листопада 2007, 16:28:20 »

інколи сімя - це єдині вірні друзі.
Записаний

Пиво

• Ветеран
  • Карма +377/-0
  • Останні відвідини:
    29 Березня 2024, 16:35:33

Бабські розмови
« Прочитано #211 : 01 Грудня 2007, 18:05:19 »

Іноді так хочеться бачити чоловіка чи дружину хоч трошки іншим. Ну трошечки. Можливо, спробувати наштовхнути його (її) на шлях істинний?

До вступу в шлюб кожен жив своєю власним, відмінним від життя іншого, життям. Вони зустрічалися до весілля (можливо, навіть жили разом − це ідеальний варіант), проводили разом немало часу, їх почуття розвивалося, міцніло, але кожен при цьому прагнув виглядати в очах партнера трішки краще, ніж був насправді. Після весілля необхідність у цьому «трішки краще» відпала, і партнери з'явилися один перед одним у своєму дійсному вигляді — зі всіма своїми реальними первагами і недоліками. І тут вони розуміють, що в партнері треба щось змінити.

Ледве вийшовши заміж, молода дружина й чоловік засучують рукави і починають «вибивати» зі своєї другої половини всі її «дивні риси».
Весь «фокус» сімейного життя полягає в тому, що воно здатне виявити закладені в партнерах якості, а не кардинально змінити їх або породити нові, досі партнерам невідомі. Навчиться перш за все поважати один в одному особистість, якщо ви хочете, щоб особистість поважали в вас самих. З часом дружина багато що запозичить у чоловіка, як чоловік багато що візьме і зробить своїм у дружини. У цьому сенсі вони почнуть бути схожим один на одного. З цього слідує простий висновок: хочете змінити партнера − почніть з себе. Виховуйте в собі ті якості, які хочете бачити в своїй другій половині. Хочете, щоб вас поважали? Хочете, щоб ставилися з розумінням? Щоб виконували обіцянки? Щоб допомагали? Щоб виконували свої обов’язки? Робіть це! Не за день, не за два, та ваша друга половина братиме з вас приклад і вбере в себе ці якості.

Але якщо дружина або чоловік відразу ж захочуть зробити свого партнера схожим на себе, вони ризикують опинитися біля «розбитого корита».

Тридцятирічний інженер Іван одружувався на своїй однолітці Олені. Дівчина виросла в сім'ї творчих працівників, де не знали матеріальної потреби і де панував один культ — культ піднесеного відношення до життя. Іван виріс у сім'ї середнього достатку, він звик всього добиватися сам і тому вирішив, що швидко переробить Олену. Почав він з того, що протягом першого ж місяця шлюбу повикидував з квартири всі художні цінності, які Олена збирала з дитинства і які представлялися йому не більш як «забаганками, дурощами». Потім наступила черга її костюмів і платтів, що відрізнялися, на думку Івана, зайвою екстравагантністю. Що це ще за рюшечки , якщо всі нормальні жінки ходять сьогодні в джинсах? Вона що ж, гірше за інших? Іван купив їй джинси, тканини на нові плаття, приніс додому «бестселери», які Олена повинна була прочитати, щоб «порозумнішати».
Олена вийшла заміж за Івана по любові, вона бачила його диктаторські замашки, але вірила, що двоє інтелігентних людей, що люблять один одного, завжди зможуть порозумітися. Тому вона терпимо ставилася до всіх кардинальних «реформ», які проводив Іван не тільки в будинку, але і в її особистому гардеробі. Проте Іван по-своєму тлумачив її поступливість, а коли виявив, що Олена тайком плаче ночами, вирішив, що вже близький до мети, і з ще більшим завзяттям почав «перевиховувати» дружину. Він прискіпувався до неї на кожному кроці, всі її прояви любові з інженерною точністю аналізував і розкладав «по поличках», підпорядкував Олену собі настільки, що та вже вирішила, що вона закінчена дурепа і батьки її, що внесли помітний внесок до національної культури, щонайповніші нікчемності. Іван розтлумачив їй, що як жінка вона нікуди не годиться, вся виткана з комплексів неповноцінності і що вона повинна бути нескінченно вдячна йому, що він, не дивлячись на всі її недоліки, все ж таки одружувався на ній і терпить її. Незавидне положення Олени посилювалося тим, що вона довго не могла знайти роботу за фахом, була вимушена звертатися за допомогою до батьків, а коли у неї народилася дитина, їй довелося замкнутися в сім'ї і перетворитися на рядову домогосподарку. Це остаточно розпалило Івана і, щоб проучити свою «ненормальну» дружину, він почав відкрито зраджувати їй з товаришками по службі.

І все-таки, не дивлячись на очевидну кризу, що наступила в сім'ї Олени й Івана, опісля декілька років перемогла, як мовиться в таких випадках, любов. На самій же справі перемогу отримала не любов (або принаймні не одна тільки любов), а етична зрілість Олени. Вона зрозуміла, що має право на власну думку, на власний стиль одягу, вона може любити своїх батьків та пишатися ними незважаючи ні на чию думку. Вона поговорила з чоловіком та послідовно обґрунтувала свою думку. Це було непросто, не за один день, та… він зрозумів. Тому, як ви бачите, навіть у такій ситуації, де є чоловік явно був неправий відповідальність за те, що відбувалося, в однаковій мірі несуть і дружина, і чоловік. Він поводив себе нераціонально, вона не намагалася йому пояснити, що не так; він її знецінював як особистість, вона не захищалася; він не хотів її розуміти, вона − також; він зраджував їй, вона зрадила собі; він дивився на неї крізь призму того, що хотів бачити, вона робила так само (хотіла, щоб він її відчував так же тонко, як і вона розуміла його).

Один сучасний американський дослідник писав: «Успіх в шлюбі ґрунтується в набагато більшій ступені на власній здатності бути відповідальним партнером, ніж на пошуку відповідного партнера». Саме відповідальність допомогла Олені та Івану побачити реальні причини проблем. Тим часом багато помилок виникають тому, що ми занадто поспішаємо звинуватити у власних невдачах партнера.

Таким чином, успіх шлюбу вирішує не «переробка» партнера за власним образом і подобою. Якщо з перших же днів подружнього життя ми свідомо почнемо виховувати в собі якості, які хотіли б побачити в партнері, згодом вони надійно захистять нас від усіх несподіваних і непередбачуваних знегод.

http://mama-tato.com.ua

Як зазначили деякі користувачі твоє повідомлення більш доречно в цій темі.
« Останнє редагування: 02 Грудня 2007, 13:29:45 від Lisa »
Записаний

syddia

• Ветеран
  • Карма +369/-0
  • Останні відвідини:

Бабські розмови
« Прочитано #212 : 02 Грудня 2007, 12:07:52 »

Іноді так хочеться бачити чоловіка чи дружину хоч трошки іншим. Ну трошечки. Можливо, спробувати наштовхнути його (її) на шлях істинний?

А з власного досвіду, PuVo, що можеш по даній темі сказати? :)
« Останнє редагування: 02 Грудня 2007, 13:32:30 від Lisa »
Записаний

Пиво

• Ветеран
  • Карма +377/-0
  • Останні відвідини:

Бабські розмови
« Прочитано #213 : 02 Грудня 2007, 13:05:45 »

А з власного досвіду, PuVo, що можеш по даній темі сказати? :)
А що я скажу я же нежонатий :)
« Останнє редагування: 02 Грудня 2007, 13:33:34 від Lisa »
Записаний

PatroN

• Постійний користувач
  • Карма +13/-0
  • Життя класне!!!!
  • Останні відвідини:

Бабські розмови
« Прочитано #214 : 02 Грудня 2007, 13:31:40 »

але дівчину маєш!
Записаний

Пиво

• Ветеран
  • Карма +377/-0
  • Останні відвідини:

Бабські розмови
« Прочитано #215 : 02 Грудня 2007, 13:37:20 »

Ну покищо мене в ній все влаштовує і міняти в ній нехочу!Все влаштовує :frend
Записаний

Lisa

• Постійний користувач
  • Карма +84/-0
  • Стать: Жіноча
  • Останні відвідини:
    15 Березня 2009, 17:21:08

Бабські розмови
« Прочитано #216 : 02 Грудня 2007, 13:39:41 »

То це чудово що все влаштовує!!!! А я чогось завжди знаходжу любі недостатки, причом у всіх..але любо закриваю на це оченята і роблю вигляд що все так і має бути... :)
Записаний
"Всем правит случай. Знать бы еще кто правит случаем" - Станислав Ежи Леу

PatroN

• Постійний користувач
  • Карма +13/-0
  • Життя класне!!!!
  • Останні відвідини:

Бабські розмови
« Прочитано #217 : 02 Грудня 2007, 13:45:19 »

в мене теж таке буває, але не завжди
Записаний

walkman

• Ветеран
  • Карма +182/-0
  • Останні відвідини:
    10 Січня 2014, 14:55:26

Бабські розмови
« Прочитано #218 : 02 Грудня 2007, 13:46:37 »

Ну нема ж ідеальної людини!!!  :P
Записаний

Не издевайтесь да неиздёваны будете !!!!  ...

syddia

• Ветеран
  • Карма +369/-0
  • Останні відвідини:

Бабські розмови
« Прочитано #219 : 02 Грудня 2007, 21:53:54 »

А що я скажу я же нежонатий :)
Так, але в Тебе є батьки, може за ним щось таке помічав.
Записаний