Привітики
Сьогодні у нас розгрузочний день
тому кави не п'ємо
Буде історія пісні Guantanamera яка вважається неофіційним гімном Куби
В ранковому ефірі Coffee-time звучали:- Ella - Let it Snow! Let it Snow! Let it Snow!
Carmen McRae - It's A Raggy Waltz
Sade - Hang On To Your Love
Conte - Via con Me
Louis Prima - Angelina/Zooma Zooma (Medley)
Engelbert Humperdinck - The Shadow Of Your Smile )Love Theme From The Sandpiper)
Julie London - Yummy, Yummy, Yummy
Joe Dassin - Taka Takata
Indigo Swing - I Love Paris
Ella Fitzgerald - I Love Paris
Will Glahe - Music! Music! Music!
Peggy Lee - Caramba! It's The Samba!
Julio Iglesias - Guantanamera
Luiz Bonfa - Bossa Nova Cha Cha
Rudy Valee - Ha-cha-cha - ( 30-40 роки)
Dinah Washington - Unforgettable,
Presley - Only you
Frank Sinatra - I Could Have Danced All Night
Luna Cohen - Guajira Guantanamera
Якось у 1992 році я відпочивала на Кубі, у такому собі містечку–таборі імені Хосе Марті у селищі Тарара ( це справжня назва селища)
Я знала, що це національний герой Куби, але що та до чого, так нам ніхто і не розповів.
Завданням кубинців було лікувати годувати нас, маленьких українців…
Кожна група з України мала своє власне помешкання з двох поверхів, чи з одного, але декількох кімнат кухні та великого гостьового холу.
У кожної групи був свій куратор, як правило – кубинець у нас була кубинка Сільва
Там я вперше в житті зрозуміла (на той момент мені було вже 15) що виявляється стоматолог і садист це різні речі
Кубинці неймовірні люди… Вони дуже позитивні і не маючи нічого віддають усе.
Кожен, навіть ледве дихаючий старий кубинець, вважає своїм обов’язком підморгнути тобі і так, ніби, по-козацьки підправляючи вуса і при цьому, то навіть пристойно виглядає
Коли я почала готувати передачі для свого cofe-time я випадково знайшла цього Хосе Марті і як він нарешті по'язаний з Кубою, тож:
Національний герой куби José Martí намагався ще в кінці XIX сторіччя звільнити Кубу від іспанського колоніального гніту у той самий спосіб як через 60 років потому Фідель з компанією боролись з режимом Батісти.
Він був не таким вдалим партизаном і загинув у 1895 році.
Його соратники майже звільнили Кубу але тут, як завжди, втрутились американці зі своїм довгим носом
.
Пісня на вірші Хосе Марті Guajira Guantanamera вважається неофіційним гімном Куби.Гуантанамера - жителька кубинської провінції Гуантанама.
В 30-ті роки XX сторіччя слова покладені на музику композитором Хосеіто Фернандесом.