Прошу вибачення за паузу - зайнятий був трохи.
Щодо акції. Тут мене питали ЩО я зробив для того, аби наш народ не був "стадом". Я роблю те, що можу. Можливо небагато, але пробую. В акції прийняв участь як звичайний пересічний громадянин. Мені було дуже цікаво, чи зможуть наші громадяни виявити хоч якийсь, хоч найменший прояв незгоди, непокори чи протесту САМОСТІЙНО! Тобто, без організаторів, керівників, поводирів, погоничів etc. Не виходить щось. Можливо, це є виявом нашого менталітету - "моя хата скраю"? Може, за довгі роки окупації України різними державами ми втратили залишки самоповаги? Не має у нас громадянського суспільства? Все це має під собою грунт, на жаль.
У різних темах нашого форуму ми жваво обговорюємо політиків і політику. Це як колись на кухнях при "совку", коли форумів не було. Хвалимо одних, ганимо інших. Всі кажуть, що це брудна справа, а хто туди ввязався - як мінімум вже замазався. І про мене згадували. А виявилось, що без тих, хто може і хоче виявити свою ГРОМАДСЬКУ позицію, ввязатися в "брудну справу" - самі зробити можемо небагато...
У мене є друг-стоматолог, так званий "середній клас". Він полюбляє філософствувати на теми політики, економіки, світової кризи, ганебної влади і т.д. Щиро обурюється машинами на дитячому майданчику у нього під вікнами. Коли я запропонував йому зорганізувати сусідів і вкопати по периметру використані автопокришки - він сказав дослівно: якщо всі вийдуть і я вийду. На моє запитання, що хтось же має бути першим він відповів - а чого я?! Я - як всі!...
Зручно сидіти в м'якому кріслі з пляшкою пива перед телевізором, чи з чашкою чаю перед монітором, говорити про негідних поводирів, брудну політику і злодіїв при владі, тішучись власною "чистотою". Значно важче вийти і помити сходову клітку. Або хоча б свиснути у свисток.