Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

17 років 4 місяці 22 дні

Автор Тема: Готуємо їсти  (Прочитано 280990 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

KATRIN

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +353/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 932
  • Працюю...
  • Останні відвідини:
    10 Квітня 2017, 19:45:33

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #460 : 11 Лютого 2014, 13:46:33 »


 Думаю смачно  :) сьогодні спробую.І начинку можна давати будь-яку ;) Копіюю мовою оригіналу :)

Сырные лепешки за 15 минут

Получаются очень сочные и хрустящие
Ингредиенты:

Кефир — 1 стак.
Соль — 0,5 ч. л.
Сахар — 0,5 ч. л.
Сода — 0,5 ч. л.
Сыр твердый (тертый) — 1 стак.
Ветчина (или колбаска, или сосиски, тертые на терке) — 1 стак.
Мука — 2 стак.

Приготовление:

1. В кефир добавить соль, сахар, соду, хорошо перемешать.
2. Добавить сыр твердых сортов и муку.Хорошо перемешать.
3. Полученное тесто разделить на колобки, раскатать небольшую лепешку (можно пожарить так), положить начинку (у меня - ветчина).
Можно положить сыр другого вида, тоже очень вкусно. Тут ваша фантазия!Соединить края и немного раскатать.
4. Жарить в предварительно разогретой сковороде на рафинированном масле с 2-х сторон на среднем огне, накрыв крышкой.

Приятного аппетита !
Записаний
Я - вітер шалений і вільний, з душею самотньої пташки...Нестримний і часом всесильний- із подихом болю і ласки...Я - сонце чарівне і ніжне.З промінням сумним, та прекрасним.Я - сонце, нехай може грішне.Та вічно п'янке і незгасне...

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #461 : 11 Лютого 2014, 13:52:19 »

Гловне, що просто  :good
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #462 : 11 Лютого 2014, 13:57:04 »



лабане :)
дуже смачна річ :good

Сметану (0.6 кг, 22% жирности), посолить по вкусу, добавить давленый чеснок (2 зубка), поместить на марлю (сложенную в 2 слоя), завязать узелком и подвесить на сутки. Потом поместить в холодильник на друшлаг еще на сутки.
Скатать маленькие шарики (2 см в диаметре), поместить в банку, залить растительным маслом (в оливковом хуже не будет:) Добавить любимые травки. Накрыть крышкой и хранить в холодильнике.
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

KATRIN

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +353/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 932
  • Працюю...
  • Останні відвідини:
    10 Квітня 2017, 19:45:33

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #463 : 11 Лютого 2014, 14:52:47 »

 Ого ! :) Сметану мабуть треба брати домашню сепараторну.Одразу виникає запитання,що за блюдо і з чим його їдять? ;)
Відповідь від: 11 Лютого 2014, 14:48:44
І це мушу спробувати ;)
Воздушная запеканка без муки и манки

Ингредиенты:
- Творог — 500 г
- Яйцо — 4 шт
- Сахар — 7 ст. л.
- Сметана (20%, с горкой) — 2 ст. л.
- Крахмал (с горкой) — 2 ст. л.
- Ванилин
- Изюм (по желанию)

Приготовление:
1. Взбиваем творог, желтки, сахар, сметану, крахмал, ванилин.
2. Взбиваем белки.
3. Смешиваем творожную массу со взбитыми белками.
4. По желанию добавляем изюм или другие сухофрукты.
5. Выкладываем в форму, застеленную пергаментной бумагой, смазанную сливочным маслом.
6. Выпекаем при 180-200 градусах 30-40 минут

Приятного аппетита!
Записаний
Я - вітер шалений і вільний, з душею самотньої пташки...Нестримний і часом всесильний- із подихом болю і ласки...Я - сонце чарівне і ніжне.З промінням сумним, та прекрасним.Я - сонце, нехай може грішне.Та вічно п'янке і незгасне...

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #464 : 11 Лютого 2014, 15:02:42 »

Сметану мабуть треба брати домашню сепараторну.Одразу виникає запитання,що за блюдо і з чим його їдять?
на фото то шо получилося, і вже з"їлося :) дуже смачно на канапе, з овочевим салатом
сметану не обов"язково брати жирну, навідь краще йогурт + сметана
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3805
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    09 Вересня 2023, 17:33:39

    Звідки: з маминого животика
Готуємо їсти
« Прочитано #465 : 11 Лютого 2014, 16:06:12 »

на фото то шо получилося, і вже з"їлося
бачу ще й морська капусточка там плаває. Це така кількість з пакетика сметани виходить?
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #466 : 11 Лютого 2014, 16:11:08 »

бачу ще й морська капусточка там плаває. Це така кількість з пакетика сметани виходить?
 :) то гострий перчик
туди підходить ароматна травичка
Воно не дуже і зменьшується, десь на одну треть
з пів літра сметани буде пів літра кульок :)
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

KATRIN

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +353/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 932
  • Працюю...
  • Останні відвідини:
    10 Квітня 2017, 19:45:33

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #467 : 11 Лютого 2014, 20:03:07 »


 Дуууууже смачно! Але у мене як завжди "вовсе нє 15 мінут",бо я вирішила трохи вдосконалити з начинкою.Отож спершу про тісто.Оскільки я в хаті не одна,то довелося робити в два заходи :=) Перший раз тісто вийшло трохи зарідке,але я поступово додавала муки.Хто має навики з тістом,то воно має бути таке,як на вареники.Щоб можна було без проблем заліпити і зліпити пиріжок.Саме у вигляді пиріжків у мене вийшло :) Другий заміс вийшов цілком нормальний,але я дала більше тертого сиру.Думаю-не зашкодило ;) Смажила на олії на маленькому вогні.А тепер начинка.Надумала зробити її з печерицями.Попередньо відварила очищені,на сковорідці протушкувала цибульку і моркву терту.Вимішила з грибами.Таку начинку я роблю в крученики.Сьогодні у мене вийшли крученики в тісті.Ще мала невеличкий кусок полядвиці( м"ясо на відбивні).Цей кусочок м"яса відбила на кілька невеличких кусків,таких як підготовлені палянички :) На тісто виклала м"ясо,потім печериці з цибулею і морквою.Далі акуратно формувала пиріжок.Спершу думала,що м"ясо не протушиться,але воно цілком вийшло м"яке.Бо добре відбите і сам пиріжок смажився на маленькому вогні і зі всіх боків.Страва дуже смачна .Не на ніч  :=) Тісто пухке,начинка ситна.Чи будуть такі смачні коли постоять трохи-не знаю.Завтра буду знати.Якщо ще щось залишиться :P
Записаний
Я - вітер шалений і вільний, з душею самотньої пташки...Нестримний і часом всесильний- із подихом болю і ласки...Я - сонце чарівне і ніжне.З промінням сумним, та прекрасним.Я - сонце, нехай може грішне.Та вічно п'янке і незгасне...

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #468 : 11 Лютого 2014, 21:08:15 »

лабане
дуже смачна річ

Сметану (0.6 кг, 22% жирности), посолить по вкусу, добавить давленый чеснок (2 зубка), поместить на марлю (сложенную в 2 слоя), завязать узелком и подвесить на сутки. Потом поместить в холодильник на друшлаг еще на сутки.
Скатать маленькие шарики (2 см в диаметре), поместить в банку, залить растительным маслом (в оливковом хуже не будет:) Добавить любимые травки. Накрыть крышкой и хранить в холодильнике.
 В мене вже над умивальником сметанка в мішечку доходить кондиції ))) Якщо брати до уваги час. який треба прочекати. то звісно ж дуууже довго. Але зусиль мінімум  :good
Відповідь від: 11 Лютого 2014, 21:06:00
На вихідні попробую рецептик Катрін :)
« Останнє редагування: 11 Лютого 2014, 21:15:23 від advokat »
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #469 : 11 Лютого 2014, 22:24:29 »

Саша,ну ти порадував рецептом 8) :good
завтра піду по сметану, а ще роблю малому часто йогурт то спробую і з йогуртом :) :good
зараз вже хочеться чогось такого легкого, весна на носі. сирок з помідорками черрі і листям салату :good :good :good
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #470 : 11 Лютого 2014, 22:29:24 »

Цікаво чи з йогуртом получиться, все-таки консестенція не та.  А зі сметани щось подібне до моцарели вийде гадаю :)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #471 : 11 Лютого 2014, 22:35:16 »

так-так як моцарелла 8) 8) 8)
ну Ірунцю ти у нас швидка дівчина, скажеш як тобі смакота. :)
Відповідь від: 11 Лютого 2014, 22:32:34
а ще помітила що ми тут самі голодні :P. лиш щось нове зразу на кухню :=)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #472 : 11 Лютого 2014, 22:47:06 »

Я не стільки люблю їсти, як готувати щось нове:)  Тому,  ми не самі голодні, а самі хазяйновиті  :-[
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #473 : 11 Лютого 2014, 23:19:57 »

а я найбільше отримую задоволення від того як мене хвалять рідні 8) :), ну і сама люблю посмакувати.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #474 : 12 Лютого 2014, 07:09:48 »

уточнюю :) сметана має бути магазинна (середньої жирності) а не домашня
і кульок буде меньше як я написав, десь половина продукту :)
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #475 : 12 Лютого 2014, 09:42:01 »

Саша, а та сметана повинна рівно добу стікати, а потім ще в холодильнику? Чи можна тільки на ніч залишити стікати над умивальником, а потім ще на 12 годин в холодильнику?
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #476 : 12 Лютого 2014, 10:13:45 »

я думаю що 12 год для стікання і 12 годин в холодильнику вистачить.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #477 : 12 Лютого 2014, 10:21:33 »

:) Так, в холодильнику доба то ще нічого, а при кімнатній температурі  :=) Лишала на кухні відкрите вікно.
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #478 : 12 Лютого 2014, 10:57:36 »

я думаю що 12 год для стікання і 12 годин в холодильнику вистачить.
рецепт :)
http://lubany-b.livejournal.com/238706.html#comments
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

KATRIN

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +353/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 932
  • Працюю...
  • Останні відвідини:
    10 Квітня 2017, 19:45:33

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #479 : 12 Лютого 2014, 13:41:37 »

а ще помітила що ми тут самі голодні . лиш щось нове зразу на кухню
100 % ;)

Відповідь від: 12 Лютого 2014, 13:39:57
Я не стільки люблю їсти, як готувати щось нове:)  Тому,  ми не самі голодні, а самі хазяйновиті 
а я найбільше отримую задоволення від того як мене хвалять рідні  , ну і сама люблю посмакувати.

 Ви не одні ;)
Записаний
Я - вітер шалений і вільний, з душею самотньої пташки...Нестримний і часом всесильний- із подихом болю і ласки...Я - сонце чарівне і ніжне.З промінням сумним, та прекрасним.Я - сонце, нехай може грішне.Та вічно п'янке і незгасне...