Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

17 років 4 місяці 21 день

Автор Тема: Готуємо їсти  (Прочитано 280964 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

syddia

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +369/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 2160
  • Останні відвідини:
    17 Вересня 2017, 21:38:01

Готуємо їсти
« Прочитано #140 : 27 Серпня 2009, 11:43:05 »

Станом на сьогоднішній день моя жінка в пароварці вже готувала рис з курячим мясом і гречку. Якщо перша ствара вийшла доволі смачною, то гречка, якась не дуже. :(

P.S. Взагалі то, я гречку не люблю в будь-якому вигляді.
Записаний

BanderiveC

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +351/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 1542
  • Останні відвідини:
    26 Грудня 2023, 13:22:28

Готуємо їсти
« Прочитано #141 : 27 Серпня 2009, 18:03:55 »

Адвокат, ти так смачно те все описуєш, що самому захотілось шось попробувати з пароварки :)))
Записаний
Experientia est optima magistra...
  

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #142 : 27 Серпня 2009, 21:32:25 »

Ти щось трошки перепутав) Я на пароварці не готую :) З пароварки їжа, як трава. А ті, хто каже, що смачно, просто так себе втішають. Звичайно, якщо така дієта не викликана певною необхідністю.
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 08:48:42

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Готуємо їсти
« Прочитано #143 : 27 Серпня 2009, 21:59:37 »

Та то він не про останнє лиш повідомлення писав.
В основному люди слідкують лише за деякими темами постійно, а час від часу лопатять решту тем і тоді читають все підряд. У них складається комплексне уявлення про тему. А ті хто щодня читають - памятають в основному останні дописи  ;)
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


BanderiveC

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +351/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 1542
  • Останні відвідини:
    26 Грудня 2023, 13:22:28

Готуємо їсти
« Прочитано #144 : 27 Серпня 2009, 22:15:34 »

Я помилився - замість Адвокат мало бути Суддя ! Просто ніки юридичні і через то так вийшло !  :unknow
А з пароварки дійсно дуже б хотів попробувати їжу !
Записаний
Experientia est optima magistra...
  

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 08:48:42

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Готуємо їсти
« Прочитано #145 : 28 Серпня 2009, 08:51:44 »

Підозрюю, що смак буде саме дієтичний, але завжди ж можна приправити і додати загадкового соусу.
То ж як у французькій кухні. Головне соус, а те, що з пароварки всього лише гарнір (придаточок).
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


syddia

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +369/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 2160
  • Останні відвідини:
    17 Вересня 2017, 21:38:01

Готуємо їсти
« Прочитано #146 : 28 Серпня 2009, 16:43:34 »

З пароварки їжа, як трава.
Я так само думав і навіть стверджував до того часу поки не спробував особисто, бо відношусь до мясоїдів і без ковбаси довго не протягну. Але насправді все трошки інакше. От вчора жінка порадувала мене вареною картопелькою і вареним курячим філе. Курка готувалась на першому рівні пароварки, а картопля на другому. Зрозуміло, що перед тим жінка мясо маринувала, тому смак в нього був суперовий, а от аби додати смаку бульбі, то вона забацала зажарку з цибулі. Великим плюсом приготування їжі в пароварці є економія часу. Оскільки жінка сидить з малим, який не плаче лиш тоді коли його тримають на руках, то вона закладає продукти в пароварку і забуває про кухню десь на пів години. :)

P.S. За нєімєнієм кетчупа до курки, то розмішував 1:3 гірчицю і майонез.
Записаний

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #147 : 28 Серпня 2009, 20:53:52 »


Я так само думав і навіть стверджував до того часу поки не спробував особисто, бо відношусь до мясоїдів і без ковбаси довго не протягну. Але насправді все трошки інакше...

Так смачно описав.  :good А тепер ми ідем до вас ....        :=)
Відповідь від: 28 Серпня 2009, 18:19:06
Зараз будуть деруни. 8) 8) 8) 8) 8)
Одна з улюблених страв. :good
Записаний

syddia

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +369/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 2160
  • Останні відвідини:
    17 Вересня 2017, 21:38:01

Готуємо їсти
« Прочитано #148 : 28 Серпня 2009, 23:04:55 »

Із села вернулаь теща і сьогдні у нас також на вечерю були бульбяники. Але мушу признатись я їх так само недолюблю як і гречку. :pardon
Хоча бульбяники моєї мачухи смачніші ніж будь-які інші і їх я їм з більшим задоволенням. :)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #149 : 29 Серпня 2009, 22:56:58 »

а ми сьогодні пили сочок з свіжих фруктів,(яблуко,апельсин, виноград)  випробовували соковижималку. :drink
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #150 : 30 Серпня 2009, 16:09:53 »

Зараз будуть деруни.     
Одна з улюблених страв.


І я деруни люблю :) Дуже смачно, коли деруни ще запекти з грибами і обсмаженим м"ясцем в духовці, додавши сметанковий соус і посипавши зверху тертим сиром :good
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #151 : 16 Жовтня 2009, 19:59:30 »

А хто що смачненького на вечерю готував? Я робила блінчики. Дуже люблю без начинки просто з якимось смачнющим джемом (бажано полуничним  :) ) Роблю блінчики по класичному рецепту і самому вдалому. 2 склянки муки, 2 яйця, 3-4 склянки молока нежирного. Спочатку розмішую все борошно з яйцями та 1,5 скл молока потім додаю решту молока. Вже навіть навчилась перевертати блінчики на сковороді, підкидаючи їх  :)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #152 : 20 Жовтня 2009, 11:44:23 »

ух ти, ти просто умнічка, а то для мене це перевертання просто жах, напевно й тому їх не готую.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #153 : 20 Жовтня 2009, 12:09:34 »

ух ти, ти просто умнічка, а то для мене це перевертання просто жах, напевно й тому їх не готую.
Для мене теж.

Але їсти їх я люблю.  :-D
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #154 : 27 Жовтня 2009, 12:25:53 »

млинець чики
Так цікаво повиправляли :-D
Відповідь від: 27 Жовтня 2009, 12:10:37
майонез ще не  готувала  :unknow Але так само хочу спробувати. Хто перший, той ф ділиться досвідом ;)
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 08:48:42

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Готуємо їсти
« Прочитано #155 : 30 Листопада 2009, 10:09:32 »

та насінням кропу
Саме кропу чи кмину?
Відповідь від: 30 Листопада 2009, 10:06:53
Я любитель гречки. Але я ще більш екзотичний.
Гречку, макарон, рис, навіть пироги їм пісні.
Мабуть тому мені навіть більше смакує коли гречка не занадто розсипається.
Жодних приправ крім солі.
А вже коли готова і в тарілці то збоку можна чи Тартар чи кетчуп чи ще щось під настрій.
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


mika

  • Користувач
  • **
  • Карма +17/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 63
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2011, 22:39:53

    Звідки: пентагон
Готуємо їсти
« Прочитано #156 : 30 Листопада 2009, 14:05:37 »

Так, саме кропу й його має бути багато - тоді гречка перестає бути прісною, а набуває зовсім іншого  :good смаку.
Відповідь від: 30 Листопада 2009, 13:34:31
Салатик - відварена квасоля (один стакан), стушені 2 велики цибулини та 2 велики морквини на олії та мариновані грибочки (півлітрова баночка) - перемішай та споживай.
Смачного.
Відповідь від: 30 Листопада 2009, 13:41:49
І ще, трішки про насіння кропу - саме з нього готують чай для малюків для покращеня травленя - й саме так до мене прийшла ідея додавати його у страви. У зупах чи рагу він також доречний й додає хорошого смаку.
Але, придбати його у магазині неможливо (принаймі, я там його не бачила), лише у бабок на базарі, що продають петрушку, кріп та т.і.
Зберігати його треба таким чином, щоб він не набрав вологості.
 :)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #157 : 30 Листопада 2009, 14:12:12 »

кріп можна вирощувати на підвіконниках, буду круглорічно.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 08:48:42

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Готуємо їсти
« Прочитано #158 : 04 Грудня 2009, 10:12:48 »

Привіт.
Так приємно бачити Тебе знову на форумі  8)

Почитав рецепти аж слинка потекла!
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


ЯЯ

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +522/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1249
  • Останні відвідини:
    05 Лютого 2015, 01:57:43

    Звідки: Независимости
Записаний