Вільний форум міста Калушa

Різне => Розмови про все => Готуємо їсти => Тема розпочата: Сонечко+ від 09 Жовтня 2014, 21:28:10

Назва: заморожування
Відправлено: Сонечко+ від 09 Жовтня 2014, 21:28:10
Відчуваю невдоволення тим, що у цій темі мало що можна писати і все ж...
Хочу дечим поділитись сама і спитати у вас...

1. У цьому році вперше ( :-[ і чому я раніше до цього не додумалась, от туплю) я заморозила зелень (в основному петрушку). Бо у нас у сім"ї завжди зелень різалась, висушувалась і потім взимку безсмачною і такою, що втратила колір і запах заправлялись борщі і супи. Цього разу я її заморозила. Яка то прєлєсть! І колір і аромат зберігся.
2. У нас заморожувались ягоди в кульку і вони потім ставали як морожена брила. Мені це не подобалось. Я заморожую в кілька етапів, зате потім кожна ягідка окрема, зберігає свою форму і відносну соковитість та її легко  можна ділити і кидати чи в чай, чи в мюслі\каші. Тобто, насипаю один шар ягід спершу в морозилку. Чекаю коли вони замерзнуть і лише потім перекидаю до контейнера, потім морожу другий шар і знов докидаю до того ж контейнера і так доти поки він не заповниться. А у господарському магазині купила набір контейнерів різної форми (пластмасові). Чим вони цікаві - там на кришечці кожного є можливість виставити дату заморозки.

А тепер запитання. Мені одна жіночка порадила заморозити порізаного кусочками гарбуза. Але я щось дуже сумніваюся...Хтось пробував заморожувати гарбуз? Чи зберігає він свої смакові властивості чи буде як змерзла картопля після розморозки?
Назва: заморожування
Відправлено: yurko від 09 Жовтня 2014, 21:33:13
Після розморозки гарбуз має трохи інший смак. Якщо з картопляним пюре то можна їсти.
Назва: заморожування
Відправлено: advokat від 09 Жовтня 2014, 21:46:31
Якщо не помиляюсь,  гарбуз в підвалі може досить достойно зберегтись і без заморозки.  Можливо навіть до лютого))))  У нас знайомі в Донецьку взагалі так кавуни до Нового року зберігали колись:)
Назва: заморожування
Відправлено: ksenya від 09 Жовтня 2014, 21:58:03
А я купую спецiальнi пакетики для заморозки, iх можна пiдписати,якщо комусь треба,i вони закриваються. Тай мiсця займають менше,анiж судочки :)
Ми теж ягiдки заморожуемо в кiлька етапiв :) так вони зберiгають товарний вигляд.
Морозимо ягiдки, зелень рiзну в т.ч. щавель :) горошок, гриби... :) багато всього
Назва: заморожування
Відправлено: Сонечко+ від 09 Жовтня 2014, 22:13:49
О, то можна морозити))....У нас немає підвалу уже((. Але гарбуза мені принесли здоровезного. І тепер перед вибором  - розрізати і готувати уже кашки, а частину заморозити і накрутити трохи варення чи тримати цілим десь у холодному приміщенні саме на зиму.
Відповідь від: 09 Жовтня 2014, 22:12:59
А я купую спецiальнi пакетики для заморозки
:good
Назва: заморожування
Відправлено: Софія від 10 Жовтня 2014, 17:18:40
А якщо придбати окрему морозильну камеру,то ягідки в ній замерзають кожна окремо,навіть ,якщо щільно набити в пакет,бо там суха заморозка.Таким чином я вже багато років не консервую компоти,а варю цілий рік з заморожених ягід.Смак-ніби щойно з саду.Морожу вишні,черешні,сливи,ну і,ясно,всяку дрібну ягоду.Морожу навіть помідори,помелені,чи  порізані як-будь.А також гриби,баклажани,перець.Менше часу на консервації,і ймовірно більше вітамінів зберігається. :good
Назва: заморожування
Відправлено: yurko від 10 Жовтня 2014, 18:33:01
бо там суха заморозка
Ні, не тому. А тому, що там більша потужність і вони встигають замерзнути швидше ніж розкиснути.
Відповідь від: 10 Жовтня 2014, 18:30:32
А у тих, що з сухою заморозкою (а їх серед старих моделей дуже малий відсоток, майже всі з "мокрою") замерзання відбувається ще швидше бо йде обдув.
Назва: заморожування
Відправлено: advokat від 10 Жовтня 2014, 20:29:31
О, то можна морозити))....У нас немає підвалу уже((. Але гарбуза мені принесли здоровезного. І тепер перед вибором  - розрізати і готувати уже кашки, а частину заморозити і накрутити трохи варення чи тримати цілим десь у холодному приміщенні саме на зиму.
Відповідь від: 09 Жовтня 2014, 22:12:59
А я купую спецiальнi пакетики для заморозки
:good
.                                                    Колись в Франківську, в одному магазині, продавали гарбузово-апельсиновий джем. Дуже смачний.  Думаю,  рецептик мож в неті знайти.
Назва: заморожування
Відправлено: Сонечко+ від 12 Жовтня 2014, 00:36:19
оф-топ:
Приховано: Показати
Я уже біля 3х десятків різних рецептів з гарбуза познаходила. Правда закрили лише салати і п"юре. Ще думаю над мармеладом з гарбуза, гарбузовим цукіні і повидлом чи варенням. Якщо цікавить - то дам посилання чи самі рецепти у темі про консервування)).

Відповідь від: 12 Жовтня 2014, 00:34:27
Сьогодні дізналась, що люди ще й гриби морозять.Також ніколи не пробувала - лише консервували. Після заморозки гриби певно лише на супи підуть? Бо для салатів напевно вони уже втратять смак від замерзання?
Назва: заморожування
Відправлено: Рибка від 12 Жовтня 2014, 09:46:31
о, гриби ми вже купу років морозимо, порізали, почистили, відварила раз в підсоленій воді, а потім в морозилку. Зимою ще раз проварила і готувала як звичайну грибну підливку.
Назва: заморожування
Відправлено: Сонечко+ від 12 Жовтня 2014, 11:13:18
То любі гриби можна морозити? О, то спершу таки їх треба проварити....Все, хочу велику морозилку :-[
Назва: заморожування
Відправлено: yurko від 12 Жовтня 2014, 11:24:09
гг. спершу пробуй на малій. Вдруг то через тиждень пройде  ;)
Назва: заморожування
Відправлено: Софія від 12 Жовтня 2014, 22:15:27
гриби,якщо перед заморожувнням проварити зовсім не втрачають смак,так само баклажани-треба спершу трохи відварити.Велика морозильна-це чудо!багаторічний досвід :good
Назва: заморожування
Відправлено: Сонечко+ від 13 Жовтня 2014, 00:06:51
Вдруг то через тиждень пройде 
Мій шлунок і дванадцятиперсна не переносять оцту і маринадів :(. Тому дуже цікавить різна альтернатива їм. Як квашення і заморожування. Спробую у цьому році перевірити такий варіант :).
так само баклажани-треба спершу трохи відварити
баклажани морозять, порізавши їх кубиками? А відварюють у підсоленій воді?
Назва: заморожування
Відправлено: Софія від 13 Жовтня 2014, 18:16:21
баклажани можна різати будь-як,дивлячись ,як саме ви потім будете готувати,які страви.Я ріжу по-різному.відварюю в підсоленій воді.Перець,до речі давно не консервую,морожу дуже багато.Теж ріжу соломкою,кубиками.Не відварюю.Потім можна просто потушити,чи додавати в різні рагу,борщ,піцу,і т.д.Зовсім не відрізняєтьсявід свіжого.Цього року заморозила 10кг,і бачу, що буде замало.
Назва: заморожування
Відправлено: Сонечко+ від 14 Жовтня 2014, 15:06:04
Цього року заморозила 10кг,
А цілим морозити, щоб взимку можна було фарширувати не пробували?
Назва: заморожування
Відправлено: Софія від 14 Жовтня 2014, 15:56:52
не пробувала,бо не дуже любимо фарширований перець,краще голубці :),але думаю,що можна,бо це якраз той продукт,який зовсім не втрачає смакові якості
Назва: заморожування
Відправлено: ksenya від 14 Жовтня 2014, 22:59:59
Гм, не уявляю собi мороженого перцю цiлком  :unknow менi здаеться вiн втратить форму, не знаю..
Ще ми закинули броколi i цвiтну цього року :)
Назва: заморожування
Відправлено: advokat від 15 Жовтня 2014, 12:48:47
Я бачила в маркетах перець для фарширування, але не заморожений, а замаринований. Зрештою, то якийсь міні-вид, мабуть для фарширування фетою і т.п. Виробництво Італія здається. Я не така вже фанатка фаршированого перцю, щоб сумувати за ним цілу зиму. Є альтернативи: голубці та фарширована цибуля (одна з моїх улюблених страв).
Назва: заморожування
Відправлено: Сонечко+ від 16 Жовтня 2014, 13:15:04
фарширована цибуля (одна з моїх улюблених страв).
Дякую, що нагадала :bouquet:. Бо я цибулю лише 2 роки назад спробувала не те, що нафарширувати, а взагалі звернути увагу, що існує така - порей. Ну, голубці - то класика жанру  :good - фарш захований з усіх сторін, у перчика також, якщо закрити його ж "шапочкою", а у цибулі - той фарш з 2х сторін буде вивалюватись місцями. Хоча - варіант з цибулею самий "легкий" (не треба так возитись як з капустою) і практичний напевно. Ще колись пробувала "голубці" у виноградних листках.
Назва: заморожування
Відправлено: ksenya від 16 Жовтня 2014, 22:59:46
Та чого з цибулi мае вивалюватись  :unknow вирiзаеш зверху i серединку, буде як чашечка :) але то вже iнша тема  :!! ;)
Назва: заморожування
Відправлено: Wrom від 27 Лютого 2016, 15:12:38
Морожу навіть помідори,помелені,
А я помідори морозила порізавши їх кружочками,теж добре виходить.У мене питання за цвітну капусту,як її правильно морозити?
Назва: заморожування
Відправлено: yurko від 27 Лютого 2016, 16:06:27
Мабуть так, як вона виглядає у пакетах, коли купляємо в магазині. Тобто відрізати суцвіття від качана, промити у друшляку, дати підсохнути і в кульки.
Назва: заморожування
Відправлено: Iragrom від 20 Червня 2016, 14:30:05
Подскажите,как правильно замораживать кабачки и цветную капусту?
Назва: заморожування
Відправлено: lion від 20 Червня 2016, 17:48:46
Думаю на фабриках используют быструю заморозку.

Я не жарю и не варю, готовлю на пару, с другими овощами, поэтому целостность кабачка уже не имеет значения. А капуста нормально выдерживает готовку. Предварительно не сушу. Но и не мою специально. Кабачок без кожуры чистый, капутса грязная тоже не попадалась, да и перед приговлением под проточной водой мою. И не размораживая готовлю

https://www.babyblog.ru/community/post/1_3_pitanie/1560136
Назва: заморожування
Відправлено: Iragrom від 23 Червня 2016, 06:22:50
Когда-то отваривала замороженую капусту она после готовки имела такой не приятный запах,что есть ее невозможно было
Назва: заморожування
Відправлено: Николаевна від 21 Серпня 2016, 12:52:22
Подскажите,как правильно замораживать кабачки и цветную капусту?
Мені здається, що кабачки краще шматочками заморожувати, ніж кружельцями.
Назва: заморожування
Відправлено: ББА від 21 Серпня 2016, 14:25:07
точно . для цього їх треба нарізати у вигляді додекаедрів
Назва: заморожування
Відправлено: Zereni від 06 Лютого 2023, 18:37:43
оф-топ:
Приховано: Показати
Я уже біля 3х десятків різних рецептів з гарбуза познаходила. Правда закрили лише салати і п"юре. Ще думаю над мармеладом з гарбуза, гарбузовим цукіні і повидлом чи варенням. Якщо цікавить - то дам посилання чи самі рецепти у темі про консервування)).

Відповідь від: 12 Жовтня 2014, 00:34:27
Сьогодні дізналась, що люди ще й гриби морозять.Також ніколи не пробувала - лише консервували. Після заморозки гриби певно лише на супи підуть? Бо для салатів напевно вони уже втратять смак від замерзання?
Не факт, особливо якщо це шокова заморозка. Я про такий апарат мрію - https://www.0352.ua/list/403364 (https://www.0352.ua/list/403364) Але побутових ще не бачила))