Вільний форум міста Калушa

Різне => Розмови про все => Готуємо їсти => Тема розпочата: yurko від 09 Червня 2013, 10:47:56

Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: yurko від 09 Червня 2013, 10:47:56
Ми їмо його щодня. Але чи мі їмо справді корисний продукт?
Багато людей знаючи що до хліба додають різні емульгатори воліють пекти домашній хліб.
Мі до недавна їлі хліб з    Фуршету але він надто специфічний. Потім купляли Домашній з Височанки. за. кілька тижнів він встиг зіпсувалися. Почали додавати розпушувач занадто.
Зараз купляємо звичайний формовий на калійному. Благо ходимо попри пекарню часто.   
Він правда такий, що його якраз на день стає (важить мабуть грам 500-600) але не черствіє і досить смачний. Та ще й ціна 2,75 грн.
Поки Височанка не почала лівачити їхній був смачнішим.
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: Amateyr від 09 Червня 2013, 10:57:27
Юра купй хлібопічку і все буде олрайт  :good
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: Рибка від 09 Червня 2013, 11:36:16
У нас є хлібопічка :) але щось толком часу не вистачає пекти хліб, хоча певно скоро почнемо пекти :)
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: yaro my від 09 Червня 2013, 13:40:55
Хлеб-убийца, или вся правда о современном хлебе. (http://www.pravda-tv.ru/2009/04/18/932)
Приховано: Показати
Выводы, к которым пришли украинские ученые, свидетельствует о том, что глютен накапливается в организме человека долгие годы, вызывая тяжелейшие патологии, которые врачи не могут связать с их истинной причиной. По мнению украинских ученых целиакия только в 30% имеет кишечные симптомы и в 70% – не кишечные. Кроме того, она маскируется под другие заболевания, такие как диабет первого типа, гепатит, колит, артрит, злокачественные опухоли, клеточные лимфомы, размягчение костной ткани, ротоглоточный рак и рак толстой и тонкой кишки. Современная медицина не готова к такому повороту событий. Но самое трагическое, что непосредственная связь между потреблением в пищу продуктов, содержащих глютен, и клиническими симптомами отсутствует, как, к примеру, при аллергии. Иными словами, если ребенок любит булки в фастфуде, сыр, шоколад, сосиски, жевательную резинку, то, став взрослым, он может заболеть, к примеру, раком тонкой кишки. И вряд ли традиционный врач сможет установить, что причиной всему глютен.
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: Amateyr від 09 Червня 2013, 13:47:33
Хлеб-убийца, или вся правда о современном хлебе. (http://www.pravda-tv.ru/2009/04/18/932)
Приховано: Показати
Выводы, к которым пришли украинские ученые, свидетельствует о том, что глютен накапливается в организме человека долгие годы, вызывая тяжелейшие патологии, которые врачи не могут связать с их истинной причиной. По мнению украинских ученых целиакия только в 30% имеет кишечные симптомы и в 70% – не кишечные. Кроме того, она маскируется под другие заболевания, такие как диабет первого типа, гепатит, колит, артрит, злокачественные опухоли, клеточные лимфомы, размягчение костной ткани, ротоглоточный рак и рак толстой и тонкой кишки. Современная медицина не готова к такому повороту событий. Но самое трагическое, что непосредственная связь между потреблением в пищу продуктов, содержащих глютен, и клиническими симптомами отсутствует, как, к примеру, при аллергии. Иными словами, если ребенок любит булки в фастфуде, сыр, шоколад, сосиски, жевательную резинку, то, став взрослым, он может заболеть, к примеру, раком тонкой кишки. И вряд ли традиционный врач сможет установить, что причиной всему глютен.

Блін, хліб шкідливий, вакцини шкідливі.... напевно не піду сьогодні на вулицю бо взуття в мене з Китаю шкідливе мабудь  :=)
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: Сонечко+ від 09 Червня 2013, 15:04:22
Юрко, а чому МІ? (так каже Мирончик?) :)
У мене також є хлібопічка, але у мене вперто не получається хліб високим. Треба ще спробувати не з сухим молоком, а з натуральним робити, наперекір рецептам...А ще домашній хліб також шкідливий - бо він поки теплий - найсмачніший.  :)Та якраз у такому вигляді він завдає шкоди шлунку( з моїм гастритом точно потім погано буває), а почекати до наступного дня не завжди вдається - сма-а-ачно пахне свіжачком.
Відкрию чужу таємницю(чи не таємницю) - найкраще розбирається у випічці в хлібопічках у нас Александер.
Щодо фрази Амамтора - то це нагадало мені племінницю, яка їла сухарики, чіпси і мівіну частіше за будь-що і сміялась, що вона уже рік так харчується "і що з того?". А менше ніж за рік після того їй ой як стало "ЩО". Вже не сміється, що лякають шкідливим. Вся іронія - до пори до часу, на жаль. Глютеном однозначно не варто зловживати.
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: Amateyr від 09 Червня 2013, 21:44:34
Сонечко в мене також діти і ми з сухарики та чіпсами також боримось. Я веду до того, що практично все що зараз нас оточує в тій чи іншій мірі шкідливе. І що сісти та плакати.
що вона уже рік так харчується "і що з того?".
Ну то трохи закруто тим харчуватись, треба інколи і іншу їжу їсти  :)
Скільки треба зїсти хліба щоб почав зашкалювати глютен, місяць одним хлібом харчуватись?
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: Сонечко+ від 10 Червня 2013, 01:01:45
Він, на жаль, накопичується постійно. Тож, хто в якій мірі хліб їсть. Мої подруги булку хліба за тиждень, а я - і за день стільки можу ум"яти :(
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: Amateyr від 10 Червня 2013, 08:24:18
а я - і за день стільки можу ум"яти
Їжте на здоров"я, все буде добре  :)
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: yurko від 10 Червня 2013, 09:32:05
Сонечко, Ти щось знову не те чи не там прочитала.

Сам по собі глютен не є чимось шкідливим. Просто є люди, що мають ваду, яка проявляється у нездатності організму його перетравити і засвоїти. Однак на відміну від того ж цукру, (який теж не шкідливий сам по собі а лише коли організм має певні вади, чи при надмірному вживанні) вживання глютену не є причиною виникнення алергії (несприйнятливості до нього).

Є люди, що мають несприйнятливість до лактози. Але найбільше таке спостерігається у країнах, де традиційно (століттями) люди НЕ ЇЛИ молока, а не навпаки. Тобто алергія може виникнути, коли Ти і покоління Твоїх нащадків не їстимуть хліба.
Відповідь від: 10 Червня 2013, 09:23:21
З глютеном підозрюю справа у тому, що у США люди харчуються як повні ідіоти. Їдять практично чистий глютен у фастфудах + емульгатори+ консерванти+ГМО. І потім дивуються, що у них купа грубих і слабих.
Зате там найбагатші лікарі і продавці фастфуду  :=)
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: Сонечко+ від 10 Червня 2013, 13:12:06
Выводы, к которым пришли украинские ученые, свидетельствует о том, что глютен накапливается в организме человека долгие годы, вызывая тяжелейшие патологии, которые врачи не могут связать с их истинной причиной. По мнению украинских ученых целиакия только в 30% имеет кишечные симптомы и в 70% – не кишечные. Кроме того, она маскируется под другие заболевания, такие как диабет первого типа, гепатит, колит, артрит, злокачественные опухоли, клеточные лимфомы, размягчение костной ткани, ротоглоточный рак и рак толстой и тонкой кишки. Современная медицина не готова к такому повороту событий. Но самое трагическое, что непосредственная связь между потреблением в пищу продуктов, содержащих глютен, и клиническими симптомами отсутствует, как, к примеру, при аллергии. Иными словами, если ребенок любит булки в фастфуде, сыр, шоколад, сосиски, жевательную резинку, то, став взрослым, он может заболеть, к примеру, раком тонкой кишки. И вряд ли традиционный врач сможет установить, что причиной всему глютен.
Юрко, про глютен я тут прочитала :) у попередньому пості. Там не вказано,що він викликає алергію чи шкідливо впливає на тих, хто його не може перетравити...А взагалі, ти правий - треба почитати про хліб детальніше і той глютен також. цікаво ж, що ми їмо.
Ось, що про целіакію пише Вікіпедія(але це не зовсім алергія. До речі, чому саме алергія?):
Цитувати (вибране)
Целиакия (глютеновая энтеропатия) — мультифакториальное заболевание, нарушение пищеварения, вызванное повреждением ворсинок тонкой кишки некоторыми пищевыми продуктами, содержащими определённые белки — глютен (клейковина) и близкими к нему белками злаков (авенин, гордеин и др.) — в таких злаках, как пшеница, рожь, ячмень и овёс. Имеет смешанный аутоиммунный, аллергический, наследственный генез, наследуется по аутосомно-доминантному типу.

Відповідь від: 10 Червня 2013, 12:45:46
Їжте на здоров"я, все буде добре 
Та, на жаль, маю проблеми з шлунково-кишковим трактом уже років з -надцять і вагою. Тому, все буде добре, коли я таки зменшу кількість його вживанння, не зважаючи чи є в ньому глутен чи немає :)
Відповідь від: 10 Червня 2013, 12:58:08
Я веду до того, що практично все що зараз нас оточує в тій чи іншій мірі шкідливе. І що сісти та плакати.
Ні - обмежити вживання шкідливого по можливості і знаходити тих виробників, які ще цінують якість більше за здешевлення. Наприклад, в приправи люблять часто додавати бензонат натрію і різні Е-шки. Та я знаю,що, наприклад, під торговою маркою "приправка" йдуть натуральні спеції без всіляких додаткових наповнювачів і підсилювачів смааку. Є навіть натуральна(!) ковбаса, у що я перестала вірити. Тільки вона не продається у нас в Калуші в магазинах...А ще краще готувати самим - той же хліб чи коптити ковбаси. Чи хоча б знати тих, хто робить їх для вузького кола по старим технологіям.
Відповідь від: 10 Червня 2013, 13:07:56
Поки Височанка не почала лівачити їхній був смачнішим.
У них справді щось не те з виробництвом стало. Я в Гостинному домі купила нарізний батон. По краям він був добрим, а в середині - з зеленою вонючою цвіллю.
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: yurko від 10 Червня 2013, 13:31:20
Тому, все буде добре, коли я таки зменшу кількість його вживанння, не зважаючи чи є в ньому глутен чи немає Посмішка

Як би то зле не звучало (для мене у тому числі, бо я б не проти схуднути на 5-7 кг) але щоб схуднути - треба просто їсти менше.
І глютен тут ні до чого.
Хай би ті українські вчені пояснили як у де він "накопичується".

Почитай що писав Медвед. Спишися з ним і він поділиться досвіідом.

Щоб їсти смачно і багато, а при тому худнути - потрібні немалі грошики, багато вільного часу і постійна самодисципліна!

Якщо лише не їсти хліб - ваш організм відчує недобір вуглеводів і підступно схилить вас до з'їдання чогось іншого у чому є вуглеводи. А коли ви то з'їсте, організм втішиться і всі ті вуглеводи надішле у запас (жирок).
Відповідь від: 10 Червня 2013, 13:24:44
обмежити вживання шкідливого по можливості і знаходити тих виробників, які ще цінують якість більше за здешевлення
Ось це обов'язково.
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: Гикач від 10 Червня 2013, 13:32:33
Юрко, а чому МІ? (так каже Мирончик?)
Він віт тіпер спілкується віключно на "Азірівці" скоро інтерфейс форуму теж переробить на Азарівську мову
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: yurko від 10 Червня 2013, 13:34:53
Я в Гостинному домі купила нарізний батон.
Колега по роботі теж казав, що постійно його брали.

Я спеціально започаткував цю тему. Може дійде до власників, наведуть порядок. А то не хочеться самому пекти  :=)


Ну і ще прошу тих, хто пече - скинути рецепти.
Бо ми пробували 4 рази і все хліб виходив інакший. Але лише раз більш-менш смачний  :help
Відповідь від: 10 Червня 2013, 13:33:56
Він віт тіпер спілкується віключно на "Азірівці"

Ага. вже.

Просто писав з телефона  :=)
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: Гикач від 10 Червня 2013, 13:37:17
Хто хіче досконально знаті азірівку прошу вступіти в групу http://vk.com/aziriv . Вже скіро буде вісунутій закінопроєкт про трєтю дєржавну міву і ней повінна оказітісь азірівка . Спішіті вівчаті
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: yurko від 10 Червня 2013, 13:44:07
Тема про хліб!!!    :kulturno
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: Гикач від 10 Червня 2013, 13:48:46
Тє що тєма про хліб міні ітак відомо , але трєба про хліб і до хліба дєкілька слів скізаті . Напріклад українською мовою буде Хліб , англійською Bread азірівською буде Хлєп
Назва: Хліб який ми їмо
Відправлено: Сонечко+ від 10 Червня 2013, 13:59:54
Хай би ті українські вчені пояснили як у де він "накопичується".
Поскольку глютен является водонерастворимым белком, он не растворяется не только в воде, но и в солях. Когда глютена в человеческом организме становится в избытке, он забивается в тонком кишечнике, как цемент, склеивая его тончайшие ворсинки, вызывая дистрофию тонкой кишки. В таком состоянии кишечник уже не в состоянии всасывать ни витамины, ни другие полезные вещества, о которых говорится в рекламных проспектах “продвинутых хлебопеков”.

Я не стверджую, що він такий шкідливий. Я стверджую, що зловживати ним не варто, бо (див.вище). Так якраз Медведь не казав, що треба менше їсти. якраз зменшення їди і призводить до лишніх кг. Їсти треба згідно свого метаболізму.
Лишні кг то не страшно, а от захворювання ЖКГ - то дуже "нецікаво". Юрко, я наче не писала у своїх перших постах про шкідливість саме глутену(почитай уважніше - я писала. що зловживати ним не варто. А для тих, хто має проблеми з ШКТ шкідливий свіжий хліб, не маючи значення є там глутен чи ні.) Але раз ти саме на нього став робити акцент, то я пошукала про нього і дала тобі цитату.
Якщо лише не їсти хліб
Чому не їсти, Юрко? Їсти, але не у такій кількості.  :popkorn Просто у нашій сім"ї всі "хлібники" і "картоплянники" - кожен день ми купляли по 2 булки на 2 дорослих і 2 дітей. І до порушення гормонального фону на мене така кількість хліба\картоплі\м"яса ніяк не впливала. Це лише 3 роки назад я стала страждати від жирка :(. То треба, щоб мене хтось ганяв хоч навколо столу, аби-с той жтирок розтрясався
Просто писав з телефона
А я, якщо чесно, подумала, що то спеціально так - по приколу :-[. Тому і спитала:)