Вільний форум міста Калушa

Різне => Розмови про все => Готуємо їсти => Тема розпочата: Lisa від 12 Жовтня 2007, 15:58:47

Назва: Риба та морепродукти
Відправлено: Lisa від 12 Жовтня 2007, 15:58:47
Найприємніша тема для мене :) Хоча українцям більше властиво інші продукти вживати, але є немало також суто національних рибних страв. Ну і + делікатеси заморські багатьом до смаку ;)

О а я сьогодні готувала (!!!!!!!) рибку жарену (форель). Купила в магазині три філе форелі уже почишені і гарні, :-[ взяла посолила, поперчила, макнула в муку, в яйце і на сковорідку! Поки вона жарилась порізала цибульку огірочки, помідори, листки салату та валеряни все це заправила сіллю, оцетом та олією. А якшо я в салатик добавляю ше моркву то заправляю його вже майонезом...
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: walkman від 22 Листопада 2007, 20:25:30
Фу..рибу воопще не люблю.Незнаю чому,а от брат і мама дуже полюбляють!!!
З морепродуктів люблю креветок(т-ки недавно попробував :) ) і раків... мммм :-D
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Lisa від 22 Листопада 2007, 20:41:04
Оооо морепродукти, просто обожнюю, майже все: криветки,раки, мідії, невеличкі восьміножки( не знаю як правильно називаються). А ще пробувала спеціально приготовлену сиру рибу(тунець, риба-меч і лосось) це щось з чимось. Правда з ними треба бути дуже уважними щоб не отравитись...
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: WikTor від 13 Березня 2008, 14:38:59
Обожаю Рыбу в любом виде! Ел бы каждый день по три раза!
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: npopok від 13 Березня 2008, 19:12:24
А я найбільше люблю сушену рибу... і копчену. Смажену ще їм, а от уху не можу їсти.
Взагалі люблю багато страв, але їм все що дадуть (крім ухи і рассольника)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Рибка від 14 Березня 2008, 13:40:46
зараз великий Піст, ану розказуйте, хто що їсть у піст? :unknow
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: WikTor від 14 Березня 2008, 13:42:38
зараз великий Піст, ану розказуйте, хто що їсть у піст? :unknow
Рыбку! Уже несколько дней подряд!  :D и это правда ;)

А вообще если серьёно, то никакой разницы в употреблении пищи нет, что до поста что во время! Хотя очень хотелось бы попробывать попостить!
Назва: Страви з риби та морепродуктів
Відправлено: Ірчик від 19 Червня 2008, 17:54:13
Хочу поділись ще вкусним рецептом. Прочитала його в газеті: Риба по-севастопольськи. Береться морська риба (філе краще), можна рибку путасу. Розморозити її, нарізати кусочками такими, як звичайно ріжемо для жарки. На протвінь влити дві ложки олії, викласти цю рибу, на неї крупно порізати крабові палочки, тоді потерти твердого сиру і зверху майонезом. (Солити рибку не треба (від майонезу буде солена). В любому випадку на столі можна підсолити.) Ставимо в духовку на 30 хв. приблизно. І все. Смачно і швидко. (На 500 гр риби - 200 гр. крабових палочок.) Спробуйте  :good
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 28 Жовтня 2008, 15:00:56
Вдосконалила своє вміння у приготуванні іспанського національного блюда  Паелья :)

 Для приготування знадобляться:
- рис довгий - 1,5 -2 ст
- свинний стейк (бажано з ошийка) - 200 г
- філе курки -200 г
- ковбаски мисливські - 300 г
- креветки звичайні очищені - 300 г
- креветки тигрові - 200 г
- перець болгарський - 1 шт
- часник - 3 зубочки
- цибуля кримська - 1шт
- мідії - 200 г
- 2 помідори або ст ложка томатної пасти (мені більше з томатною пастою подобається)
- оливки
- оливкова олія
- біле сухе вино
- борошно
- сіль, перець червоний, чорний, спеції на смак


 необхідна сковорода wog (з високими краями)Свинину порізати кубіками і обсмажити в олії (солити вже обсмажену). Викласти в посудину будь-яку. В тій же сковороді і на тій же оліі обсмажити куряче філе, преде тим обкатавши його в суміші з муки, солі і чорного перцю. Обсмажену курятину так само викласти в будь-яку посудину. Там же обсмажити очищені звичайні креветки, викласти їх. В останню чергу в тій сковороді обсмажуємо ковбаски мисливські з кримською цибулею та перцем болгарським, в кінці додаємо томатну пасту або потерті на терці помідори. Коли ковбаски підрумянились, закидуєм в сковороду все те,що обсмажувалось раніше, рис відварений майже до готовності у підсоленій воді, мідії, відварені протягом 15 хв у вині сухому та добре все перемішуємо, додаємо спеції (я додаю карі), заливоємо 150 г вина і накриваємо кришкою. Доводимо до готовності протягом 15 хв. Готову паелью зверху прикрашаємо обсмаженими на вершковому маслі тигровими креветками та оливками (оливки бажано з кісточкою). Накриваємо знову кришкою, зверху вологим рушником ще і залишаємо так на 10 хв. Страва готова! Я ще додавала до паельї морські гребінці (так самояк і мідії, зварені в вині) та щупальця восьминога(обсмажені трошки на вершковому маслі), але це на любителя;)

Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Рибка від 29 Жовтня 2008, 09:04:12
Звучить дуже апетитно, напевно так воно і є. :)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 29 Жовтня 2008, 09:06:49
Звичайно цю страву часто не позволиш. Тим більше з теперішньою дорожнечею:( Але, коли хочеться побалувати рідних, можна ось так приємно їх здивувати :)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Ne-TA від 21 Березня 2010, 00:03:49
Якщо вас спонукала криза, не біда.
Можна викрутитись таким чином  :P

(http://www.playcast.ru/uploads/2010/03/02/1592394.jpg)
Стакан томатного соку і стакан рослинного масла змішайте і нагрівайте в каструлі  з товстим дном Як тільки суміш закипить, тонкою цівкою, не припиняючись помішувати, всипте манну крупу. Продовжуйте розмішувати до тих пір, поки оранжева маса не загусне і не почне спокійно відставати від стінок каструльки. Окремо пропустите через м'ясорубку філе оселедця і одну очищену ріпову цибулину. Якщо оселедець в маслі, то попереднє все масло слід злити. Потім меленого оселедця розмішайте з масою з манки.  Можна посипати подрібненим кропом. «Ікрі», що вийшла, слід постояти в холодильнику декілька годин. Щоб манка встигла просочитися рибним ароматом. Оскільки томатний сік вже продається зазвичай соленим, і оселедець також достатньо солений, то додавати сіль додатково мабуть не треба.
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Medved від 18 Травня 2010, 17:20:28
 Деколи і я люблю понудьгувати на кухні. Якось надибав такий сайт цікавий http://koolinar.ru і відразу додав його в закладки.
Нещодавно пробував зробити таке  - http://koolinar.ru/recipe/view/51125. Замість форелі давав філе скумбрії . Вийшло не дуже, бо не маю практики по тістах і получилось трохи засухе. Хоча їсти мож було  :=)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Alexander від 18 Травня 2010, 20:24:12
Рибка,ти б знала як я люблю креветки,а моя половина іх на дух не переносить :(
та шо, купляю втіхаря,і ім не відходя від каси :=)
салат з креветками я зроблю(дякую що нагадала),
але тільки з домашнім майонезом!
Магазинний немає нічого спільного з продуктами харчування!
ми робимо давно смачний майонез з продуктів!
якщо когось зацікавить, напишу
Рибка за мною салат з креветок :)
Відповідь від: 18 Травня 2010, 19:56:27
Medved,про рибний пиріг тобі розкаже моя половина,вона часто його готує  :)

Рибні пироги ми готуємо давно,перепробували на початках багато варіантів,і з рисом,і з зеленою цибулею,пробували різні сорти риби.
Зупинились на варіанті риба,цибуля(багато сирої,мілко різаної),тісто,все,із спецій-сіль і чорний перець,решта добавок тільки портить смак на нашу думку.
В начинку дуже пасує горбуша і хек,непогана морожена сельодка(але кістки будуть відчутні).Не рекомендую ні пангасіус,ні скумбрію.Скумбрія-чудова й недорога риба,вона часто на нашому столі,але це маринована,солена,запечена під грилем,або запечена в фользі з лимоном.

Ось один з останніх рибних пирогів,нехай не лякає дріжжове тісто,якщо буде потреба,поясню всі нюанси і тісто вам підкориться.

Тісто
Сухі дріжджі (1.5 ч.ложки), борошно (400г,) сіль (2 / 3 ч.ложки), масло вершкове (80г), яйце (1 шт,- 2 / 3 в тісто, 1 / 3 залишити на змащення пирога), вода (200 мл).
Ідеальний варіант для замісу в хлібопічці.
При ручному замісі дріжджі розвести в 100 мл води (100мл залишити на подальший заміс), додати 2 ст.ложкі борошна (взяти із загальної кількості, передбаченого в рецепті). Залишити підійти на 20 хвилин в теплому месте.З"єднати дріжджовий розчин з іншими інградієнтами, замісити не дуже туге тесто.Дать підійти в теплому місці.
Начинка
Горбуша (800г, я використовувала цілу тушку, зняла шкіру і витягла кістки, порізала на великі шматки). Цибуля (2 шт., Дрібно порізати).
Формування
Підійшло, тісто розділити на 2 частини, розкатати за розміром форми (я використовувала круглу форму 25 см). Одну частину викласти у форму, присипати половиною цибулі, покласти на нього рибу, посолити, поперчити, присипати  цибулею, накрити другою частиною тіста, дуже ретельно защипати краї.Залишити для підходу на 20 хвилин.Змастити  яйцем, присипати кунжутом.
Випікати при 175 град.1 годину.
Після випічки тримати під рушником пиріг 20 хвилин.
(http://s15.radikal.ru/i188/1005/a7/c4fdbdc1dfae.jpg)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Alexander від 19 Грудня 2010, 13:19:59
дуже смачний рецепт приготування скумбрії, хто зробить - не пожаліє :)
http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=42872&postdays=0&postorder=asc&start=0
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Рибка від 19 Грудня 2010, 13:28:39
О, класно треба буде спробувати, :) рецепт дуже доступний :)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: ksenya від 20 Грудня 2010, 17:25:13
дуже смачний рецепт приготування скумбрії, хто зробить - не пожаліє
А ми вдома також робимо скумбрію-натерти іі цілу різними спеціями-травками,завернути в фольгу і запікати). ІІ звісно треба помити і т.д., але голову не відрізаємо-викидаємо потім.
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Рибка від 27 Грудня 2010, 23:38:46
І я маринувала рибку, мій Юрко так тащився. Alexander, дякую за рецепт тобі і твоїй дружині :bouquet: :bouquet: :bouquet:

Ось Рибка з скумбрією :-D
[smg id=862]

Маринована скумбрія :good
[smg id=863]
[smg id=864]
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 30 Грудня 2010, 16:56:27
І я маринувала рибку, мій Юрко так тащився. Alexander, дякую за рецепт тобі і твоїй дружині
І я  вчора приготувала скумбрію за цим рецептиком. Досить смачно і хороша альтернатива копченій, яка не знати що за хімікати напхана. +1  :)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: DVania від 04 Грудня 2011, 21:14:03
(http://www.jampo.com.ua/files/fun/attachments/284/6f76cb7b29622b9eda889fc32eb88aaathumb.jpg)  ;)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Лалія від 08 Січня 2012, 20:00:27
(http://cs10140.vkontakte.ru/u1919081/-14/x_c0728471.jpg)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 20 Лютого 2012, 17:57:00
ще у Висоцької Юлії є рецептик з лососем та вершками. Треба глянути
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 21 Лютого 2012, 11:18:40
А ось і млинці з сьомгою від Висоцької http://cook-fish.ru/bliny-s-semgoj-recept-ot-yulii-vysockoj-video/
Відповідь від: 21 Лютого 2012, 11:02:40
Ось тут краще http://www.edimdoma.ru/recipes/18776
Відповідь від: 21 Лютого 2012, 11:03:26
Щось забули в рецепті зазначити, що спочтаку сир викладається на млинець, а потім сьомга
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: yurko від 21 Лютого 2012, 13:50:59
Була б сьомга. А я вже якось і без млинців... :=)

Як то кажуть: "Хто знав біду, той сьомгу без млинців може їсти".
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 21 Лютого 2012, 16:03:37
Не знаю чи в Калуші в маркетах таке є, але в Франківську ціни на сьомгу дуже знизились в супермаркетах деяких (мабуть в тих, хто налагодив поставки вигідно). За 1 кг стейків сьомги - 59 грн., якщо брати тушку більше 5 кг - 50 грн/кг
Я купляю свіжу охолоджену і сама мариную (слабосолю:)). Дуже простий рецепт. Сьомга, сіль, лимон (можна ще трошки коньячку), під прес в холодильник,  1 доба і сьомга готова до вживання, після набагато смачніша і корисніша. Але за тиждень треба з'їсти. Після того,як сьомга 1 добу промаринується необхідно злити рідину, що утворилась.
Відповідь від: 21 Лютого 2012, 15:57:11
Так що всі гуртом на сьомгу до Франківська  :-D
Відповідь від: 21 Лютого 2012, 15:58:35
маленьке уточнення. сьомга стейки по 69 грн/кг вже (мабуть по причині ажіотажу страшенного :)))
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: ksenya від 22 Лютого 2012, 09:16:51
Добре вам, бо в нас стейки по 90-100 грн (принаймні останній раз таку ціну бачила) :( Ми ще купуємо горбушу і голець. Але останнього, на жаль, вже давненько не привозили :(, а така була смакота.... :(
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 22 Лютого 2012, 10:10:15
Вчора зробила млинці з сьомгою і маскарпоне, ще додала зелені трошки (був в холодильнику тільки укроп, а так можна ще у улюблену кінзу і базилік).  Дуже смачно  :good Щось подібне до суші :) Взяла на роботу, сестрі на пробу, якщо з компа нашого Іт-шника фотку можна загрузити, то скину цю красу.
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 24 Лютого 2012, 16:03:44
Прийдеться ще раз робити :) Все умяли моментально :) Вони получаються такі, як на фотці за посиланням, що я скидувала, єдине, що я менше сьомги давала, ніж там, бо виходять перенасичені нею (а хочеьться все-таки і смак млинців відчути). Ще робила з маскарпоне і тунцем.
Відповідь від: 24 Лютого 2012, 16:02:30
http://www.edimdoma.ru/recipes/18776
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Alexander від 24 Лютого 2012, 16:27:06
advokat :) ще пару таких смачних постів :) і я в Франківськ їду на млинці :bouquet:
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 24 Лютого 2012, 17:14:57
Не бачу ніяких проблем  :)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Рибка від 29 Лютого 2012, 15:09:15
смажена рибка
[smg id=2692]
[smg id=2693]
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 29 Лютого 2012, 15:19:29
красота! і смакота мабуть  ;)
Відповідь від: 29 Лютого 2012, 15:19:00
ТО ти пангасіуса смажила?
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Рибка від 29 Лютого 2012, 15:32:28
смакота ще та, то філе хека.
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 29 Лютого 2012, 17:06:23
Тоді дійсно смакота. Люблю королівського хека з томатом та овочами різними тушеного. всякий там перчик даю, помідорки
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: ksenya від 29 Лютого 2012, 17:24:42
і ми так робимо рибку  :frend з перцем, цибулькою, морвичкою, помідорками, зеленню, спеціями і лимонним сочком. Але не з томатом, а з вершками(сметанкою) або навіть і без :)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Рибка від 29 Лютого 2012, 17:43:33
напишіть рецепт приготування. Тушеного королівського хека :)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 29 Лютого 2012, 17:59:31
просто трошки обсмажену (без муки або в муці) рибку заливаєш сметанкою (я часто змішую і сметанку, і томатну пасту) + протушені на окремій сковороді овочі (перчик болгарський соковитий, з цибулькою і помідорками), додаєш спеції на смак, 20 хв.  і вуа-ля...(http://s7.rimg.info/bf183bcdd79b406b108fb562264708dc.gif) (http://smajliki.ru/smilie-610361991.html) )))))))
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Рибка від 02 Березня 2012, 21:55:50
знову я  :)
запечена скумбрія. Перед запіканням була маринована у соусі:лимонний сік, сіль, мелений перець червоний, білий та чорний, дрібно нарізаний кріп, мав бути ще часник, але часнику не було, то я дала аджику від Адвокат (болгарський перець з часником). Мало маринуватись пару годин, але в мене маринувалась цілу ніч. В животик рибки напхала лимон та петрушку. Смакотааааа.
[smg id=2706]
[smg id=2707]
 
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Alexander від 02 Березня 2012, 22:20:15
молодець Рибка, дуже апетитне фото :)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Рибка від 06 Березня 2012, 20:34:07
Ой скільки часу я вагалась, на рахунок тушеної риби. Пів дня була у пошуках рецепту.
І от приготувала.
Риба тушена з овочами

надихнув мене цей рецепт
http://www.djurenko.com/cooking/semga-2.html#more-4732

різниця була в тому що у мене не було сьомги, а замість неї я використала філе хека.

Філе хека, я замаринувала в суміші приправ для риби,посолила і поставила на пів години маринувтись. Згодом обмакала в муку та обсмажила на гриль сковороді. приблизно по 2 хвилинки з кожної сторони.

Овочі
Цибулю нарізала півкольцами, моркву кубиками, селеру соломкою, перець соломкою, тушила 10 хвилин, потім помішала, посолили, поперчила, додала базилік та імбир. Додала консервована суміш(фасоля, кукурудза,морква), тушила ще 15 хвилин. Додала хек, залила всю смакоту томатною пастою розбавленою з водичкою, і тушила ще 10 хвилин.
смакота така, що словами не передати. Я дуже задоволена, всім раджу.
Ну і звісно фото. :)
[smg id=2734]
ось в такій сковорді тушилось.
[smg id=2735]
ось така смакота.
 
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Alexander від 06 Березня 2012, 21:14:50
 :good ото порція рибки спокуслива :)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 07 Березня 2012, 09:50:50
Рибка, а смак самої риби не загубився в тому всьому, щодо неї додано? :)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: yurko від 07 Березня 2012, 10:08:39
Ну то ж був хек а не сьомга. Смак був супер. На смак вплинуло маринування, а вже овочі і підлива на нього впливають мало. Вони ніби з боку за смаком виходять.
Ми подібну страву їли у Вежі на НР. То було чи не єдине, що дійсно можна було їсти.

Сьомгу чи іншу червону рибу треба маринувати тим самим, лиш без томату і з меншою кількістю спецій.
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: yuraslim від 09 Березня 2012, 19:06:55
самої риби не загубився в тому всьому, щодо неї додано?
незагубився, а навпаки риба смачніша стала!!!
я сьогодні готував!!! смакота така шо просто!!! особливо смачна риба!!!! цілий день пакую :drink
дякую за рецепт, тепер він в мене збережений  ;)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Рибка від 09 Березня 2012, 22:36:01
я сьогодні готував!!! смакота така шо просто!!! особливо смачна риба!!!! цілий день пакую
дякую за рецепт, тепер він в мене збережений

Я рада що вам сподобалось  :)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 12 Березня 2012, 19:45:57
Яу і обіцяла викладаю фото смакоти, що куштувала на вихідних. Рецепт приготування елементарний. На жаль устриці були заморожені, тому наступних вихідних виберусь на розвідку в МЕТРО (можливо там будуть живі). Заморожений продукт необхідно трошки залити водою (щоб ледь покривала їх) на 5-7 хв. Після того в розігріту до 200 градусів духовку відправити на 5-10 хв, попередньо посипавши зеленню, не солити ні в якому разі. Готова до вживання страва має бути тепленькою, але не гарячою. Скропити лимонним соком, можна поперчити свіжозмеленим перчиком і насолоджуватись :)
Сорі за якість фотки (я не Рибка)і, але роздивитись можна)))) На жаль поки не маю блюда для устриць, тепер точно придбаю :)

(http://s59.radikal.ru/i164/1203/56/68ebafd68368.jpg) (http://www.radikal.ru)

(http://s018.radikal.ru/i520/1203/3a/a19e8b961f5b.jpg) (http://www.radikal.ru)

Назва: Готуємо їсти
Відправлено: kocmoc від 12 Березня 2012, 20:25:30
мені зразу згадується кліп Сердючки...-Я последний раз спрашиваю,кто заказывал устрицы? ....ЯЯЯЯяяяяяяяяяяяяяяяяяя.Устрицы ела яяяяяяяяяяяя...-На здоровье мама.Мне для вас мама ничего не жалко...........Двухкомнатна квартира.... =))
Відповідь від: 12 Березня 2012, 20:18:44
а фото смачні  :good
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 12 Березня 2012, 21:47:58
Живі мабуть дорогі, а заморожений продукт по ДУЖЕ доступній ціні, навіть смішно називати :)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Alexander від 13 Березня 2012, 09:30:46
я їх в кунзервах їв, мені сподобалось, яка іх ціна в Франику :)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 13 Березня 2012, 09:34:42
Не повіриш  :)  В Велмарті та порція, що на фото, коштує 19 грн., ще продаються закриті, але вони дрібненькі. Живі звісно дорожче, колись в Метро бачила в акваріумі.
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: ksenya від 13 Березня 2012, 09:42:51
Ну, адвокат  :good.
А які вони на смак?
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 13 Березня 2012, 10:02:27
Якщо любиш морепродукти, то сподобається  :) На смак як устриці, навіть не знаю з чим порівняти  :unknow
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Alexander від 13 Березня 2012, 11:05:50
я в суботу буду в Франківську, я б купив, де той велмарт :)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: ksenya від 13 Березня 2012, 11:15:40
Там, де дисконт-центр Адідас, здається, Коновальця
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: yurko від 13 Березня 2012, 11:15:51
http://list.if.ua/businesses/8422-velmart-ivano-frankivsk/map
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 13 Березня 2012, 11:31:25
Там, де дисконт-центр Адідас, здається, Коновальця
так, на Коновальця (колишня Велика кишеня) за кольцом поряд з заправкою по ліву сторону(якщо їхати/йти з центру).
Відповідь від: 13 Березня 2012, 11:26:32
Останній раз купувала в суботу, лишалось 2 упаковки, можливо довезли за ці дні.
Відповідь від: 13 Березня 2012, 11:27:35
відділ з морозильними камерами з морепродуктами думаю знайдеш.
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Alexander від 13 Березня 2012, 11:33:16
може на ринку є, в мене часу не буде по Коновальцях їздити. Ірина  :) а на центральному ринку є морепродукти :unknow
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: advokat від 13 Березня 2012, 11:41:55
колись там був магазинчик Дари моря, але там навряд чи будуть  :unknow
Назва: Страви з риби та морепродуктів
Відправлено: advokat від 04 Квітня 2012, 12:01:48
Почну тему весняних пікніків з простійшого рецепту моєї улюбленої риби - сьомги.

Сьомга запечена з гарніром зі спаржі.

Філе сьомги натерти спеціями, змастити з усіх сторін вершковим сиром ( в ідеалі філадельфія, але можна замінити також будь-яким іншим ніжним вершковим сиром), загорнути у фольгу та запікату на решітці над вугіллям близько 20 хв.
Спаржу почистити від твердих кінчиків, посолити, поперчити та перемішати з соусом (сир дор блю +сметана), загорнути в фольгу і також запікати на решітці близько 20 хв. Спаржу можна замінити брокколі, але попередньо відваривши її 3-5 хв.
Колись підгледла рецепт в неті, і з тих пір часто готую :).

Також для запікання на решітці добре підходить горбуша. Її попередньо необхідно розрізати на порційні стейки, посолити, поперчити, додати сік лимону, потерту цибулю та майонез. В маринаді тримаємо 1 добу. Потім запікаємо на решітці (без фольги) близько 25-30 хв (головне не пересушити). Дуже смачна і гарно йде на природі. Хороший варіант у випадку, коли неможливо знайти сьмогу по доступній ціні.
Ну а шашлик з осетрини, то взагалі фантастика (як для мене), смачнішої страви на вогні не існує :) Але на жаль у нас осетрину по прийнятній ціні, ще й свіжу, знайти проблематично((
Назва: Страви з риби та морепродуктів
Відправлено: yurko від 04 Квітня 2012, 12:05:18
От не трави душу  :=) :=) :=)
Відповідь від: 04 Квітня 2012, 12:04:44
Я он не пригадую чи коли не будь в житті пробував чорну ікру... :(
Назва: Страви з риби та морепродуктів
Відправлено: ksenya від 04 Квітня 2012, 12:11:41
А я не бачила у нас спаржі :( Мені вже давно цікаво яка вона на смак :-[ . Не бачила ніякої: ні консервованої, ні свіжої (що цікавіше)  :unknow
Назва: Страви з риби та морепродуктів
Відправлено: advokat від 04 Квітня 2012, 12:15:53
От не трави душу   
Відповідь від: 04 Квітня 2012, 12:04:44

Я он не пригадую чи коли не будь в житті пробував чорну ікру...
В радянські часи точно пробував))
Відповідь від: 04 Квітня 2012, 12:14:30
Я навіть нею отруїлася в дитинстві. І років до 18 їсти не могла. Аж поки не спробувала ту, що мама з Бесарабки київської привозила. З белуги здається. Тепер її купувати практично нереально. Дуууже вже дорога стала
Назва: Страви з риби та морепродуктів
Відправлено: yurko від 04 Квітня 2012, 13:49:46
Мені вже давно цікаво яка вона на смак
Сама по собі ну зовсім ніяка.
Якщо ти коли небудь в дитинстві пробувала на смак траву (ну знаєш такі типу колоски, їх тягнеш та там мякоть така біла, діти то часто їдять) то воно точнісінько таке ж!

Але якщо правильно приготувати, або крем-суп, або під соус, то воно тоді суперіческє!

Властиво то як черемша. Весняний вітамінний набір.
Назва: Риба та морепродукти
Відправлено: ksenya від 16 Березня 2013, 23:14:45
Пропоную простий I смачний салатик :) кальмар вiдварити, порiзати кiльцями, перчик болгарський соломкою або кружальцями, трошки синьоi цибулi напiвкiльцями, сир твердий на великiй терцi, заправка з олiйки,приправ,лимонного соку,соевого соусу,гiрчицi французькоi..Все :)
Назва: Риба та морепродукти
Відправлено: Yana від 05 Березня 2014, 13:53:41
Є гарний магазинчик коло "Вінтаж +". Там скуповуюсь з літа. Сподобались великі креветки, тунець, восьминоги........
Назва: Риба та морепродукти
Відправлено: ББА від 01 Грудня 2014, 13:56:08
може то собі бізнес відкрити    :=)     :=)     :=)


http://www.youtube.com/watch?v=lkaIoH6Um60
Назва: Риба та морепродукти
Відправлено: Рибка від 22 Березня 2018, 14:49:52
Купила я рибу, перший раз як тушила з овочами дужее добра вийшла.
Назву риби забула :-[ Пішла сьогодні знову на базар по ту рибу, називається Талісман.
Сьогодні на обід запекла в духовці у фользі. посолила, поперчила, дала зелень, лимон, помідор і сметану. Дуже вийшла смачна кисло - солодка.
(https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/29512979_1795423800764191_7130893431326143424_n.jpg?_nc_cat=0&oh=37ea62bc72f3513f904d00728254d972&oe=5B271553)
(https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/29496884_1795423797430858_3683957474504190354_n.jpg?_nc_cat=0&oh=c1484131a1e42edd377ce496f4a4909b&oe=5B3901FF)