А я!!!!А я!!!а Я!!!!!П'ю Туборг Грін!:)І ВЗАГАЛІ мій нік багато чого каже!"А почему пьёшь? из-за прикольно звука при откркрытии бутылочки ;) А вообще Пиво, по нику многое можно надумать, ты растолкуй лучше! :drink
На саме пиво мене присадив староста у студентські роки, бо до того я пиво не любив. Ми переважно тоді пити Славутич Міцне.Було таке. Перше укр. міцне пиво. Потім було "Чернігівське Президент".
Взагалі, міцне пиво - то не пивоА я не согласен, я могу сказать тоже про светлое, (но не про разливное - живое пиво), тоже пиво только крепкий вкус и на любителя! :drink
Взагалі, міцне пиво - то не пивоА я не согласен, я могу сказать тоже про светлое, (но не про разливное - живое пиво), тоже пиво только крепкий вкус и на любителя! :drink
Бьет по шарабану, мля, крепкое пиво без закуски хотя бы какой-то (ну там анчоусы или орешки) и через сигарету!Ну то что бъёт по шарабану это точно :-[ :D Вот летом когда очень жарко я люблю разливное пивко мммммм вкусняшка. А в кафешке, дома, или так просто пью Черниговское крепкое! Даже после работы могу приехать на стоянку и расслабиться на несколько минут под музычку вдув бутылочку пивка.
или так просто пью Черниговское крепкое!Когда-то было Черниговское Президент, наряду с ним Славутич Міцне. А "Балтика 8" как тебе, или "9" :unknow ?
Доктор дизель теж вроді міцне. мені подобається. ггг доктор дизель - doktor-maks :drink9-ка Балтика тоже пивко отменное! :drink Доктор Дизель тоже годиться, но дороговатое оно однако! :)
Я компакт диском тіко пробував, вийшло ))Ну я так понял не самим диском а корпусом (чехлом) или как там правильно! :unknow
Прікольно відкривати пиво запальничкою, коли виходить такий собі хлопок. :-D Правда в мене так вийшло лиш пару раз, а так у більшості невдачі. :-[Я по открыванию пива спец и я не хвастун :-[ ! Володя что бы так выходило у тебя что бы даже пробка вылетала, нужно намертво зафиксировать пальцы вокруг горлышка немного как бы прикасаясь к пробке, что бы при нажатии зажигалки пальцы не съезжали вниз и всё у тебя получиться ;) просто сильнее прижать нужно! Ну и размести зажигалку на указательном пальце в изгибе косточки там самое удобное место и не болит если что не так!
Вчора я уздрів в магазині ось таке пиво "Чернігівське Максимум"Рекомендую, "Львівське портер" ;) :D
(http://i012.radikal.ru/0804/74/c0846f4a6de0t.jpg) (http://radikal.ru/F/i012.radikal.ru/0804/74/c0846f4a6de0.jpg.html)
Вирішив спробувати. Випив пляшечку, при цьому трохи вділив коханій, і мені так намана шарахнуло по мозгам :=) - 10 оборотів як не як. :pardon
Клуб Любителів МЕНЕ :D :D :Dдивись шоб ми тебе не відкрили(вскрили) :D
Тоді давайте визначимось, скільки пива за тиждень випиває любитель (!) і чи може така кількість призвести до тих змін в організмі чоловіка, які описані вищеПропонуєш тут шляхом висловлення кожним любитилем пива своєї "денної дози" визначити скіко в середньому ми вживаємо цього напою? :unknow
...Калуське пиво, але воно повінно бути свіжим присвіжим!Підтримую на всі сто! :good Калуське живе то просто супер. :drink Жаль тілки шо там вже нема мого знайомого, який раніше організовував мені каністрину свіженького Калуського пивка десь раз на тиждень. :(
Пиво - не алкогольний напійФіга собі, :o 2 литра Міцного і торба! :drink :=)
Балтика 9)П"ятниця, 6 бутилок по дорозі додому, якщо звісно ніхто не чекає мене і в мене вільний вечір, що довлі часто буває. Потім ще, зо 2 бутилочки, 9-ка и Чернігівське міцне єфект той самиі але Чернігівське мені більше смакує! Так що стаж дає про себе знати! :drink Так що "Пиво" при зустрічі готуйся як слід :-D
3 бутилки і я вже спав дома)
3 бутилки і я на лаві запасних)
3 бутилки і мій рідний дім салат Олівє)
Народ, а до пива що зазвичай берете? Останнім часом я присів на "Жовтого полосатіка". Кальмари і копчений сир вже проїлись.Чіпси Лейс зі смаком КРАБА! БООООМБАА!!! :drink Володь скуштуй не пожаліеш, полосатік ніщо порівняно з цими чіпсами. З іншим смаком я не їм чіпси взагалі!
Це мої любмі чіпсики. У нас всі дівчата з мого кабінету їх обожнюють. Але щось останнім часом не має великих пачок. Тільки малі :unknow А ще фісташки люблю.Народ, а до пива що зазвичай берете? Останнім часом я присів на "Жовтого полосатіка". Кальмари і копчений сир вже проїлись.Чіпси Лейс зі смаком КРАБА! БООООМБАА!!! :drink Володь скуштуй не пожаліеш, полосатік ніщо порівняно з цими чіпсами. З іншим смаком я не їм чіпси взагалі!
Я не люблю чіпси до пива. От фісташки то інша справа. :)Ну попробуй хочаб, не сподобається не будеш брати, тиим паче Рибка каже що великих пачок немае, Володь ну попробуй ;)
Спробую за двох умов:Ну і, як справи??
- як найду ті чіпси;
- як пройде застуда, а то холодне пиво не ризикую пити, а тепле пиво то "моча".
А Калуське пиво завжди свіже, справжнє не порошкове. Вже є нові сорти Калуського - "Калуське Франківське", "Калуське Станіславське" і "Калуське EXPORTOWE". З усіх останнє мені смакує найбільше. Хоча бачив його в продажі тільки в тому вагончику, що біля центральної прохідної на пивзавод.
Роблю так Привожу ящик з пустими пляшками в той вагончик, доплачую 52 грн, і беру ящик Експортового. Вистачає приблизно на тиждень. Але завжди в кухні під столом є пиво. Захотів-простягнув руку і пєш. Справжнє пиво - КАЛУСЬКЕ. Навіщо шукати інше?
GUINNESдавно його не пила.. ) теж люблю
найкорисніше для здоровя з наших пив - це Чернігівське біле та Біла ніч.:-[ :-[ як серцем чула.. :-D
Справжнє пиво - КАЛУСЬКЕ. Навіщо шукати інше?Сто процентів так і є
Сто процентів так і єКалуське не погане пиво. Прирівнюю його до Микулинецького. Але Калуське вже також не те що було. Раз ми говорим про живість то подивіться на терміни Калуського чи Микулинецького. не може живе пиво зберігатись три місяці. Таке саме живе є в Оболоні, і біле і біла ніч також типу живе. так що казати що калуське справжнє а інші ні неправильно.
о у нас тут созревает встреча так так, ну тогды я может тоже смогу. А эльзас-это где максим? если там то мне очень удобно будет и пивко там ничего такржунемогу :D
чернігівське біле і якщо не помиляюсь міцне льютьага,точно -роблять такий собі ершик,жаль нема фоти де вони в пиві паряться.Цікаво, :) забув спитатися куда вони потім то пиво діли :=)
Я найбільше пиво люблю взимку пити. Виготовляють його в меншій кількості, а той самий солод та інші інгрідієнти від яких залежать смакові якості пива використовують в однаковій кількості, що влітку, що в інші пори роки. Тому не тяжко прикинути яка їхня концентрація за умов більшого виробітку цього продукту. Я давно вже зауважила, що якість пива влітку погіршується суттєво.=)) =)) =)) =))
А ми в бабці відкрили бутилку пива 1715 і виграли, аж 2 гривні так приємно було. Сьогодні купила таке ж, але грошей не вигралиА ми з друзями не так давно в сауні відкрили якусь акційну літрову пляшку (вже не пам'ятаю якої марки), під корком маленька така "таблетка", там скручених 5 гривень... Посміялись, приємно все-таки... Один з компанії покрутив так ту "таблетку" в руках і каже - собі заберу, і корок теж. Днів через 10 було якраз 1 квітня, цей колєга приносить пивко до себе в офіс, типу "купив по дорозі"... Пригощає напарника, але відкриває пляшку сам... Відходить ніби набік і каже - а що то там на пляшці пише "шукай гроші"?... Напарник бігом зриває корок і піскакує від радості - Є! :) ... Прикол був в тому, що в "таблетці" була записочка з текстом - "Закатай губу, Петя!" :=)
Неможливо з однієї кількості однакового солоду виготовити різну кількість пива.Ви займаєтесь приготуванням пива? :)
Дуже смачне пиво подається зараз в новому магазинчику "Живе пиво" (біля тц"Айсберг"). Не вважайте - це за рекламу, просто вчора попробував їхнє Жигулівське пиво - СУПЕР.А біля базару в центрі продають розливне живе Калуське "Шпилька" ! Також дуже добре !
Ви займаєтесь приготуванням пива?Я технолог-пивовар за освітою.
Неможливо з однієї кількості однакового солоду виготовити різну кількість пива.можливо. наразі це доказали ТМ "Чернігівське" та "Оболонь" чомусь коли у них проходить акція шукай пиво під кришкою. якість пива значно знижується. на мою думку просто додають трохи більше води і спирту.
можливо. наразі це доказали ТМ "Чернігівське" та "Оболонь" чомусь коли у них проходить акція шукай пиво під кришкою. якість пива значно знижується. на мою думку просто додають трохи більше води і спирту.=)) =)) =)) =))
Знаю багато причин, того, що пиво може бути не смачним,Мілана,а скільки пива можна пити без вреда для здоровя :)
Мілана,а скільки пива можна пити без вреда для здоровяЦе вже не до мене, а до організму питаннячко. :)
ціково,правда чи ні в інеті просто вагон інформаціїПеречитала всі вказані статті. Дуже багато дурниць написано, але дещо є правдою.
спирту, а не від гормонів.а від гормонів яка шкода,може навідь мужичок обрадується шо сіськи виросли :)
може навідь мужичок обрадується шо сіськи вирослиУ мене виникла бізнес-ідея. Робимо пиво з великою кількістю хмелю (можна й чистий естроген додавати) і проводимо лікувальні курси для чоловіків, що бажають змінити стать. Це буде набагато дешевше і приємніше за пластичну операцію. Думаю, попит буде значний. :D :D :D :D
Я технолог-пивовар за освітоюТоді зрозуміло :)
ми з Міланою будемо відслідковувати найменші зрушення в коментах афтарів,:D
і робити висновки
Скажіть яким чином можна роздати мільйон пляшок пива, і не втрати в грошах? Напрошується єдиний висновок. Економія на виробництві. На чому найпростіше зекономити ?Акції з роздачею пива включаються в рекламний бюджет компанії, тому економити на виробництві в принципі немає потреби. Колись читала, що маркетинговий бюджет деяких торгових марок доходить до 10% обороту. Це вже включено у собівартість пива.
Ну накрайняк ше розливне з палаток канає, хоча воно тоже розбавленеРозбавляти кегове пиво водою - дуже клопітка справа і мало хто так робить. Просто пиво часто буває "пусте" на смак і воно здається розбавленим.
Акції з роздачею пива включаються в рекламний бюджет компанії, тому економити на виробництві в принципі немає потреби.але так є ;) Так було з Оболонню. І зараз так є з Чернігівським. Прочто чпробуйте і відчуєте різницю.
Пю тільки Микулинецькевчорашній ден. Микулинецье було нормальне два роки тому.
або живе з магазинів.ви маєте на увазі ці розводняки тіпаживе пиво?
Ну накрайняк ше розливне з палаток канає, хоча воно тоже розбавленерозливне з палаток, після відкриття кеги. має термін тиждень максимум два. Оце дійсно живе пиво.
Більше нічого не пю і вам не раджу, особливо Оболонь - це така гадость !!!Спробуйте розливне Хуґарден або Льофф. Різко змінете ставлення до "живих" пив.
або Льофф.
Та спробувала пиво "Бірмікс лайм" від Славутич - смакотаВсі ці Бірмікси - це не пиво, це компоти, причому з штучних складників
Всі ці Бірмікси - це не пиво, це компоти, причому з штучних складниківТоді все сучасне пиво можна вважати
компотами, причому з штучних складників
А експортового я ще не пробував, цікаво чи інакше і чи краще ніж решта сортів.:o Юра, як ти міг ? ;) Обовязково попробуй. Дуже добре. Правда його важко знайти.
Юра, як ти міг ? Обовязково попробуй. Дуже добре.Юр, навідь не пробуй :=), добавили якусь хімічну гадость і вже новий сорт
Юр, навідь не пробуй , добавили якусь хімічну гадость і вже новий сортЯкраз в Калуському пиві тих хімічних гадостей значно менше чим у інших марках.
Не знаю чим воно вам так не сподобалосьсучасне пиво взагалі дрянь, я вже то писав в соответствующей гілці :)
мда.... пронос силою волі точно не зупинишбільше того,навіть чхнути страшно))))
Юр, навідь не пробуй , добавили якусь хімічну гадость і вже новий сортУсіляка хімічна гадость для пива - це дуже дороге задоволення для Калуського пивзаводу. Тому можна пити не побоючись хімічного отруєння. Інше питання, що все нове - це давно забуте старе. Судячи зі складу, вказаному на етикетці, "Експортове" - поосто ребрендінг давнього сорту пива.
Судячи зі складу, вказаному на етикетці, "Експортове" - поосто ребрендінг давнього сорту пиваВоно ребрендінг судячи з назви а не зі складу ;)
Я так бачу ви "наближені" до Калуського пивзаводу і знаєте стан речей там, та й, як я зрозумів, є спеціалістом харчової галузіЯ працювала на пивзаводі, але вже 5 років там не працюю і справами заводу не цікавлюсь. Звичайно, там залишилось багато друзів і знайомих. Тому деякі новини до мене доходять.
чи справді в Калуському пиві є менше консервантів чим в аналогахСправді менше. Але я би ставила питання не так. В пивоварінні в якості консерванта використовують аскорбінову кислоту (Віт С), тому цей консервант навряд чи зашкодить. Всілякі хімічні речовини можуть додаватися на різних етапах виробництва. (Не бачу змісту тут розписувати які і для чого.) От вони вже не такі невинні. Але я вже не раз тут писала, що калуський пивзавод занадто бідний для таких домішок. Тим більше, що вони додаються не для покращення якості, а з економічних причин.
Чи належні на сьогоднішньому Калуському пивзаводі умови для нормального виготовлення пива і чи за якістю сировини воно є нормальним ?Все є нормальним. Але виготовлення найкращого пива є занадто дорогим. На мою думку, калуське пиво шукає компромісу між ціною і якістю. Тобто, реально може бути кращим. Про оновлення і нові лінії я чула всі роки роботи на заводі. Може колись це відбудеться?..
Слава калуського пива розтанула після того, як побудувались нові заводи-гігантиЯкось то взагалі не так як я пам'ятаю.
Під маркою модернізації продавалося "старе" обладняння і на його місце ставили старе обладнання з "стандартних заводів". Так як то робилося не в комплексі, а частинами то і пиво вийшло ні таке ні сяке.По відношенню до калуського пивзаводу це не відповідає дійсності. Крім останньої стадії (фільтрації і розливу) пиво виробляють на старому "рідному" обладнанні. Спеціалісти там працюють від диплому і до пенсії (і на пенсії також). Дуже багато працівників працюють там ще з радянських часів не зважаючи на невиплату зарплати (по сьогоднішній день). Про схеми постачання якісної сировини краще промовчу.
Людям не виплачували зарплату, зруйнувалися старі схеми постачання якісної сировини і не налагодилися нові, спеціалісти розраховувалися, гнали кількість незважаючи на якість
По перше, смак тоді був дійсно "живим" і "справжнім"Термін зберігання того "живого" пива реально був 3-4 доби при нормі - 7 діб (старий ГОСТ). Більша стійкість була не потрібна, бо за 1-2 дні все продавалось. Для подовження терміну зберігання покращують фільтрацію, чим погіршується смак. Особливо це характерно для пастерізованого пива.
сонце світило яскравіше, трава була зеленіша...цілком ймовірно що у якійсь мірі воно так і є, але хоч ми з Вами практично однолітки я ще добре памятаю запах і смак тодішнього радянського Калуського. Пробки з прокладкою з корка, етикетки Жигулівського (навіть десь маю її "живу"). Памятаю як у магазині старалися купити пиво у темній пляшці, як на сята варили "спеціальні" святкові сорти. Може то пиво було не таке якісне і не вписується у теперішні гости, але воно було добре.
То не так давно було і ще багато хто пам'ятає смак нормального Калуського пива.Пиво це продукт. продукт для продажу. і що б цей продукт продавався його тре виводити на ширший ринок. а смак, добавки і таке подібне це вжедругорядне. головне правильно подати і це пиво буде продаватись. поки що не зважаючи на супер натуральність і ультра смак калуське продається не дуже. Значить його не правильно подають. Я б на місці власника зробив би по іншому. раз калуське позиціюється як "живе" то і продавати його тре відповідно. Наприклад створити пивні. Ну типу як в Чехії чи Словаччині чи в Німеччині тобто створити пивну культуру і так по трошки розвивати калуське. ат на разі власника калуської пивоварні цікавить як швидше бабки відбити. короче неправильний маркетинг.
Зараз пробують відновити той справжній смак. Стараються, але ані людей які знали секрети технології, ані сладників ані того обладнання вже нема.
(ми не в темі про пиво, друзі Підморгую )
Сьогодні спробував "шедевр" наших пивоварів. Шкода... Дива не сталося
Є такий вислів "мєждуздєсь". Ото якраз дуже влучне слово для опису "якості" теперішнього пива.
Піна не тримається й пів хвилини. Смак водянийстий. Гіркота штучна. Запах неприємний.
Якраз приїхав дядько з Києва. Він пригадував як у 62 році в центрі з однокласниками в пивній пили пиво з дубової бочки...
А ще гіркота, котра зявляється "не тоді" та й тримається не стільки, як у нормальному пиві. Явно її штучно досягають (додаванням чогось).Практично всі наші пивзаводи і, думаю, більшість світових відмовились від використання хмелю в шишках (будете сміятись - з економічних причин). Зараз використовують хмелеві екстракти.
Смак з присмаком. Не то там є пшениця, не то ячмінь якийсь не такий.мені нагадує смак розчинної таблетки Солпадеїн :=)
Смак (якщо без присмаку, чи то аромату) нічого, але післясмак гіркоти такий як у простому калуському, лише трохи легший.
Ну і ціна на 10 коп менше СтаропраменаПробував експортове - нічого особливого. Розливне калуське на порядок краще. І старопрамен краще :drink Хоча десь читав що на кукурузній "начинці" пиво не таке вже й корисне.
на калуському пивзаводі можна пробити дріжджі на квас?Пивні дріжджі для квасу не підходять. Там краще звичайні, хлібопекарські.
а з хлібопекарських.. навіть не хочу уявляти, шо то за квас вийде)За технологією квас має зброджуватись саме хлібопекарськими дріжджами. Точніше - дріжджами верхового бродіння, до яких належать хлібопекарські. Пивні - дріжджі низового бродіння. Те, що робив Ваш тато, ближче до бражки ніж до квасу. :) Хоча, якщо напій сподобався, то він має право на існування.
Те, що робив Ваш тато ближче до бражки ніж до квасупанно шановна, ви ж не пробували самого квасу, до чого це? :bayan
ви ж не пробували самого квасу, до чого це?Я не хотіла образити ні Вас, ні тата. Просто, я знаю які речовини утворюються при такому бродінні. Кожен з нас - спеціаліст у своїй галузі. Я Вам порадила чим краще замінити пивні дріжджі. Ви можете прийняти мою пораду або не прийняти.
а з хлібопекарських.. навіть не хочу уявляти, шо то за квас вийде)Класичний.
Я не хотіла образити ні Вас, ні тата. Просто, я знаю які речовини утворюються при такому бродінні.добре.. тоді попрошу рецептик :unknow
добре.. тоді попрошу рецептикРецепт?... Ті рецепти, що я знаю, годяться тільки для промислового виробництва. :-[ Чесно, не знаю де зараз можна дістати концентрат квасного сусла (з справжнього житнього солоду). В домашніх умовах роблять з житнього хліба. Рецептів в інтернеті - море.
Kalusher beer
(http://i027.radikal.ru/1201/8a/6abd394715eb.jpg) (http://www.radikal.ru)
Щойно у просторах інтернету наткнувся на це чудо і гордістю пройняло мене до самих вух, поки я не зрозумів що цей концепт так і не набув реалізації.. Може хтось чув щось про це (бо на форумі я нічого по темі не знайшов) і, можливо, ще все найцікавіше попереду?
http://ukrainedesign.net/etiketki-piva-kalusher-beer/
Відкрив КалушерТоже дегустував Калушер і по смаку воно щось схоже до Трапезного. Треба собі зробити колекцію з калуських сортів пива - 8 пляшечок здається.
У гостинному вже є нове пивко!Гіркота від мишей які в казанах плавають))
Відповідь від: 12 Листопада 2012, 18:33:52
Відкрив Калушер.
Ну що сказати.
Трошки більше піни ніж у експортовому. то +
Але от та гіркота незрозумілого походження (незрозумілого, але чогось дуже содою віддає) дуже псує смак :(
Сподіваюся, що інші сорти хоч якось (крім етикетки звісно) відрізняються.
Гіркота від мишей які в казанах плавають))Навіть цікаво стало, в якому то казані миші плавають? І взагалі, що таке казан на пивзаводі?
Ще років 10 тому говорили, що старі технологи, котрі знали як мало варитися нормальне пива вже повмирали.Колишній головний технолог пивзаводу (та, що більше 40 років була головним технологом) казала мені сама, що те пиво, що варилось при ній, при теперішніх вимогах не мало би шансів. Воно не витримувало тиждень. І в цьому не було потреби, бо при шаленому попиті і мізерній пропозиції його за 2 дні випивали.
Крім того зараз вже самі оті чани бродильні (чи як їх там) не ті мідні, які були колись, а поміняні на привезені б/у з нержавійки.
Чесно кажучи, взагалі не памятаю мідних котлів
Перед Великоднем і вчора біля пивзаводу було відчутно запах солоду (останнім часом такого не було). Через декілька днів потрібно спробувати нову партію.Не спішіть. Від варки сусла, коли чути запах солоду, до розливу готового пива з цієї партії має пройти не менше місяця.
Воно вигладає приблизно так:)
А з якого року Ви там працюєте?Працювала з 97року по 2005 і, звісно, не могла застати старих котлів. Просто працювала з людьми, які самі на них працювали і застали тих працівників, які ще багато операцій вручну робили.
Працювала з 97року по 2005Якраз десь перд Вашим приходом їх і не стало
У 1997 році створено концерн "Калуський бровар", який переіменовано в 1999 році на концерн "ІВО"
Якраз десь перд Вашим приходом їх і не сталоБрехня. На момент мого приходу на завод варочні котли використовувались на нашому пивзаводі більше 20 років точно. На початку 90 почали будувати нову варку і броділку. Потім практично все обладнання з неї (нержавійку) вирізали так і не запустивши.
Але кожна стара пивоварня мала саме мідні чани.Ні.
Хоча може то і байки (про то, що новий директор продав то на захід і приїхав звідти на Шкоді)То була зовсім інша історія.
Ні.
А які???Я мала на увазі, що не кожна пивоварня мала мідні котли. Мідь в ті часи вибирали через добру теплопровідність. Оскільки мішалок ще не було, то затор (суміш солодового помолу з водою) при нагріві доводилось перемішувати вручну. Нагрівали до 75, витримуючи проміжні паузи для дії ферментів, на відкритому вогні. У великих котлах тяжко було нагріти затор так, щоб він не пригорів знизу. Тому там були тільки мідні котли. В них затор швидше прогрівався і менше пригорав.
Але мідь окислялася, погано відмивалась
заторні котли робили з чорного металу
Не ображайтеся будь ласка, але або вас погано вчили, або Ви знову щось наплутали.:)
Чорний метал просто ржавіє, та ще й псує продукт.Іржавіє - це і є окисляється. Метал взаємодіє з киснем і утворює окис (оксид). Тільки окиси міді дуже токсичні (набагато гірші за окиси заліза). Коли мідь окислюється, вона утворює тонку плівку на поверхні металу і далі не корозіює. Тому її використовують для водяних труб. А в котлах ця плівка руйнується при кожному митті, бо миють з миючими засобами (а раніше ще й щітками шкребли). Тому, наприклад, мідний посуд давно не використовують.
Якою б не була система теплопередачі теплопровідність не може нівелюватися.Теплопровідність дуже важлива, коли нагрів іде в одному місці (зазвичай це дно): баняк на плиті (газовій або електричній), казан на багатті, старі заторні котли на такому ж відкритому вогні. Там дуже важливо, щоб тепло швидко розповсюджувалось по всій поверхні металу. Коли застосовується парова сорочка, то парою підігрівається не тільки дно котла, а майже вся поверхня котла, тому теплопровідність металу не така важлива.
Нержавійку (ХАРЧОВУ!) використовують тому, що зараз вміють виготовити деталі потрібної форми і розмірів, і просто тому, що зараз є харчова нержавійка, а колись не було.Звичайно, нержавійку не могли використовувати до того, як її почали виробляти. Але нержавійку не можна було би використовувати для великих котлів, які нагрівались на відкритому вогні через ту саму низьку теплопровідність. Тобто в ній затор так само би пригорав як і в чорному металі.
Ви знову щось наплутали.Я ще нічого не плутала. :!!
Я байдужа до пива.Я теж :)
Хотілося б почути думку Мілани з того приводуЗ якого приводу? Чи варто туди йти на екскурсію? Я не так давно думала, чи варто організувати туди екскурсію для дітей і зрозуміла, що там дійсно нічого цікавого для дітей нема. Хіба що працюючий пляшковий цех, коли працює розлив пива і пастеризатор.
Бо там Темно, СТРАШНОНема там нічого темного і страшного. Виробництво як виробництво. Просто все статичне, нецікаве.
Нє ну може є щось явно старе на вигляд. Може є якісь старі машини. Щось, що хоч і статичне але цікаве. Куди можна було б потрапити якось ніби з боку. Щоб не суватися у всіх під ногами, але щоб щось таки побачити.Ні, те, що справді цікаво було би побачити, - фільтрація сусла, заповнення бродильного чану, закладання і зняття фільтрувального паперу в фільтр-апараті, заповнення фарфасів - ніхто не дозволить дивитись через питання гігієни. Ще цікаво було дивитись пророщення зерна на грядках солодового цеху, але солодовня давно не працює, солод завозять готовий. О! А як цікаво виглядало, коли декілька тон висушеного солоду при 70-80С троє жінок лавкою зсували, звільняючи сушку! Такого точно більше ніде вже не побачити.
Чув колись, що там якісь підвали є, де колись високих гостей шпилькою частували. Може ще щось таке.Шпилька - звичайне пиво перед фільтрацією. Воно не має відповідного блиску. Смак такий самий, як і у фільтрованого пива. Містить більше вітамінів через вміст пивних дріжджів. Нічого надзвичайного.
на смак наше пиво хоч трохи нагадує щось зроблене руками,
Ніхто не платитиме за пляшку по 9-12 грн.Та ладно, за гарне пиво і більше платять. А Калушер 12% і Експортове - вони свого коштують. За інші не скажу, але ці однозначно варті своїх грошей. Треба ж зважати, що всілякі Варштайнери з Тамплієрами теж не подешевшають. Як казали за Союза "Передайте Ильичу - нам и 10 по плечу ;)"
Випивши 0,5 пива, за пів години вибігаєте у туалет майже літр сечіКласний засіб для похудання
Хочеш труїтися далі - пий. Поки ще молодий то не відчуватимеш. Потім десь вилізеТруїшся ти,а я вже не молодий і попив на своєму віці достатньо пива.Так що мій організм відчуває "заразу" моментально. А тебе я бачу можна розсмішити на рівному місці.Так only for you-класний смайл-посмійся на здоров'я. :pardon :pardon :pardon :pardon :pardon :pardon :pardon :pardon :pardon :pardon
спробуй ультрас.Спробуй ультрас нового розливу :=)
то так у всіх виробниківАй, та ну...
Не знаю на скільки Калуський бровар використовує ті "корисні" добавкиЮрко, наведена стаття написана ділетантами. Декілька з наведених препаратів ми пробували використати експериментально років 10 назад, але це виявилось неефективно і дорого.
А Ти теж його п'єш?Моє улюблене. Раніше Leffe подобалось, але набрид занадто насичений смак. Хугарден лагідне, приємне. На нього з вітчизняного схоже Гуцульське Пшеничне про яке я колись писала чи то тут, чи в чаті (тільки в Микуличині можна придбати).
Моє улюблене з білих
теж подумав що його.най робить знижку)Фляшка моя, фото роблене мною і на мому столі )
3,5 з 5Цікаво а яке Пиво для вас 5 з 5
Бажаю працівникам пивзаводу краще працювати, адже вони теж можуть зварити смачне пивоПрацівники то може і можуть краще працювати, але їм за те треба відповідно платити, а Калуський пивзавод постійно переходить з рук в руки за борги і працівникам доводиться через суд добиватись заборгованої заробітної плати.
Бажаю працівникам пивзаводу краще працювати, адже вони теж можуть зварити смачне пивоПрацівники то може і можуть краще працювати, але їм за те треба відповідно платити, а Калуський пивзавод постійно переходить з рук в руки за борги і працівникам доводиться через суд добиватись заборгованої заробітної плати.
Сьогодні якраз брав пару пляшечок свіжого з магазину біля заводу, то почув від продавщиць, що вони працюють на голій ставці і відповідно їм нема інтересу напрягатись заради продажу великої кількості пива. Догадуюсь, що таке саме ставлення до роботи і інших працівників, які безпосередньо відповідають за виробництво пива.
Тому висновок один - проблема не у працівниках пивзаводу, а у тому що нема одного стабільного і толкового власника.
До речі, сьогодні на пивзаводі було тільки темне "До Риги" і світле на розлив, інші сорти пива будуть з понеділка.
Вже мінімум рік нікуди він не переходить. А те, що вище керівництво міняється - не повинно впливати на настрої працівників нижньої ланки!А те, що працівники пивзаводу на весні цього року відсуджували заборговані за декілька місяців зарплати то хіба не прояв сучасного рабства?! І то просили щоб пошвидше розглянулись їхні справи і направились документи поки є пару сотень тисяч на рахунку пивзаводу, бо інакше ті гроші підуть на сплату іншої заборгованості..
ББА тут в дечому правий.
Ще скажу, що ті продавчині у магазині (принаймні одна, бо друга вроді нормальна) поводяться так, що виглядає не те, що їм мало платять, а ніби вони там у рабстві!
Можливо не всі знають, але ПАБ "Під Ясенами" вже реалізує пиво власного виробництва. У підвалах, де колись був винний погріб, встановили міні-броварню і продають пиво за 15 грн/літр прямо на вході до пабу (праворуч від входу з торця, там звідки все дим з мангалу йде).Хтів я на днях попробувати того хваленого пива з під ясенів, але виявляється, що воно продається з 15.00 :(
А зважаючи на то, що там твориться - скоро не буде ніякого.А що сталося? Закривають їх? Розкажіть будь-ласка.
Зараз йде простий бізнес. О, літо йде, треба наварити. І якось варимо. Ліпимо нові етикетки і продовжуємо їхати на бренді "Калуське" і на міфі "Живе".
Людям платять копійки, всі працюють аби-як і завод планомірно старіє і валиться. Так як і все в країні
знайти тих самих людей(http://www.novojonov.ru/resource/smiley-set-big/smiley-angel.png)
ЯКЕ Ж ВОНО ДОБРЕЗНЕ!!!доки вони відкриті?
Темний Калушер то зкисший квасТо не Калушер такий, то взагалі іноді таке у них виходить замість темного.
після калуського пива, пива з пабу під ясенами в мене починаються проблеми з шлунком