Вільний форум міста Калушa
Різне => Розмови про все => Готуємо їсти => Тема розпочата: Lisa від 12 Жовтня 2007, 15:58:47
-
Найприємніша тема для мене :) Хоча українцям більше властиво інші продукти вживати, але є немало також суто національних рибних страв. Ну і + делікатеси заморські багатьом до смаку ;)
О а я сьогодні готувала (!!!!!!!) рибку жарену (форель). Купила в магазині три філе форелі уже почишені і гарні, :-[ взяла посолила, поперчила, макнула в муку, в яйце і на сковорідку! Поки вона жарилась порізала цибульку огірочки, помідори, листки салату та валеряни все це заправила сіллю, оцетом та олією. А якшо я в салатик добавляю ше моркву то заправляю його вже майонезом...
-
Фу..рибу воопще не люблю.Незнаю чому,а от брат і мама дуже полюбляють!!!
З морепродуктів люблю креветок(т-ки недавно попробував :) ) і раків... мммм :-D
-
Оооо морепродукти, просто обожнюю, майже все: криветки,раки, мідії, невеличкі восьміножки( не знаю як правильно називаються). А ще пробувала спеціально приготовлену сиру рибу(тунець, риба-меч і лосось) це щось з чимось. Правда з ними треба бути дуже уважними щоб не отравитись...
-
Обожаю Рыбу в любом виде! Ел бы каждый день по три раза!
-
А я найбільше люблю сушену рибу... і копчену. Смажену ще їм, а от уху не можу їсти.
Взагалі люблю багато страв, але їм все що дадуть (крім ухи і рассольника)
-
зараз великий Піст, ану розказуйте, хто що їсть у піст? :unknow
-
зараз великий Піст, ану розказуйте, хто що їсть у піст? :unknow
Рыбку! Уже несколько дней подряд! :D и это правда ;)
А вообще если серьёно, то никакой разницы в употреблении пищи нет, что до поста что во время! Хотя очень хотелось бы попробывать попостить!
-
Хочу поділись ще вкусним рецептом. Прочитала його в газеті: Риба по-севастопольськи. Береться морська риба (філе краще), можна рибку путасу. Розморозити її, нарізати кусочками такими, як звичайно ріжемо для жарки. На протвінь влити дві ложки олії, викласти цю рибу, на неї крупно порізати крабові палочки, тоді потерти твердого сиру і зверху майонезом. (Солити рибку не треба (від майонезу буде солена). В любому випадку на столі можна підсолити.) Ставимо в духовку на 30 хв. приблизно. І все. Смачно і швидко. (На 500 гр риби - 200 гр. крабових палочок.) Спробуйте :good
-
Вдосконалила своє вміння у приготуванні іспанського національного блюда Паелья :)
Для приготування знадобляться:
- рис довгий - 1,5 -2 ст
- свинний стейк (бажано з ошийка) - 200 г
- філе курки -200 г
- ковбаски мисливські - 300 г
- креветки звичайні очищені - 300 г
- креветки тигрові - 200 г
- перець болгарський - 1 шт
- часник - 3 зубочки
- цибуля кримська - 1шт
- мідії - 200 г
- 2 помідори або ст ложка томатної пасти (мені більше з томатною пастою подобається)
- оливки
- оливкова олія
- біле сухе вино
- борошно
- сіль, перець червоний, чорний, спеції на смак
необхідна сковорода wog (з високими краями)Свинину порізати кубіками і обсмажити в олії (солити вже обсмажену). Викласти в посудину будь-яку. В тій же сковороді і на тій же оліі обсмажити куряче філе, преде тим обкатавши його в суміші з муки, солі і чорного перцю. Обсмажену курятину так само викласти в будь-яку посудину. Там же обсмажити очищені звичайні креветки, викласти їх. В останню чергу в тій сковороді обсмажуємо ковбаски мисливські з кримською цибулею та перцем болгарським, в кінці додаємо томатну пасту або потерті на терці помідори. Коли ковбаски підрумянились, закидуєм в сковороду все те,що обсмажувалось раніше, рис відварений майже до готовності у підсоленій воді, мідії, відварені протягом 15 хв у вині сухому та добре все перемішуємо, додаємо спеції (я додаю карі), заливоємо 150 г вина і накриваємо кришкою. Доводимо до готовності протягом 15 хв. Готову паелью зверху прикрашаємо обсмаженими на вершковому маслі тигровими креветками та оливками (оливки бажано з кісточкою). Накриваємо знову кришкою, зверху вологим рушником ще і залишаємо так на 10 хв. Страва готова! Я ще додавала до паельї морські гребінці (так самояк і мідії, зварені в вині) та щупальця восьминога(обсмажені трошки на вершковому маслі), але це на любителя;)
-
Звучить дуже апетитно, напевно так воно і є. :)
-
Звичайно цю страву часто не позволиш. Тим більше з теперішньою дорожнечею:( Але, коли хочеться побалувати рідних, можна ось так приємно їх здивувати :)
-
Якщо вас спонукала криза, не біда.
Можна викрутитись таким чином :P
(http://www.playcast.ru/uploads/2010/03/02/1592394.jpg)
Стакан томатного соку і стакан рослинного масла змішайте і нагрівайте в каструлі з товстим дном Як тільки суміш закипить, тонкою цівкою, не припиняючись помішувати, всипте манну крупу. Продовжуйте розмішувати до тих пір, поки оранжева маса не загусне і не почне спокійно відставати від стінок каструльки. Окремо пропустите через м'ясорубку філе оселедця і одну очищену ріпову цибулину. Якщо оселедець в маслі, то попереднє все масло слід злити. Потім меленого оселедця розмішайте з масою з манки. Можна посипати подрібненим кропом. «Ікрі», що вийшла, слід постояти в холодильнику декілька годин. Щоб манка встигла просочитися рибним ароматом. Оскільки томатний сік вже продається зазвичай соленим, і оселедець також достатньо солений, то додавати сіль додатково мабуть не треба.
-
Деколи і я люблю понудьгувати на кухні. Якось надибав такий сайт цікавий http://koolinar.ru і відразу додав його в закладки.
Нещодавно пробував зробити таке - http://koolinar.ru/recipe/view/51125. Замість форелі давав філе скумбрії . Вийшло не дуже, бо не маю практики по тістах і получилось трохи засухе. Хоча їсти мож було :=)
-
Рибка,ти б знала як я люблю креветки,а моя половина іх на дух не переносить :(
та шо, купляю втіхаря,і ім не відходя від каси :=)
салат з креветками я зроблю(дякую що нагадала),
але тільки з домашнім майонезом!
Магазинний немає нічого спільного з продуктами харчування!
ми робимо давно смачний майонез з продуктів!
якщо когось зацікавить, напишу
Рибка за мною салат з креветок :)
Відповідь від: 18 Травня 2010, 19:56:27
Medved,про рибний пиріг тобі розкаже моя половина,вона часто його готує :)
Рибні пироги ми готуємо давно,перепробували на початках багато варіантів,і з рисом,і з зеленою цибулею,пробували різні сорти риби.
Зупинились на варіанті риба,цибуля(багато сирої,мілко різаної),тісто,все,із спецій-сіль і чорний перець,решта добавок тільки портить смак на нашу думку.
В начинку дуже пасує горбуша і хек,непогана морожена сельодка(але кістки будуть відчутні).Не рекомендую ні пангасіус,ні скумбрію.Скумбрія-чудова й недорога риба,вона часто на нашому столі,але це маринована,солена,запечена під грилем,або запечена в фользі з лимоном.
Ось один з останніх рибних пирогів,нехай не лякає дріжжове тісто,якщо буде потреба,поясню всі нюанси і тісто вам підкориться.
Тісто
Сухі дріжджі (1.5 ч.ложки), борошно (400г,) сіль (2 / 3 ч.ложки), масло вершкове (80г), яйце (1 шт,- 2 / 3 в тісто, 1 / 3 залишити на змащення пирога), вода (200 мл).
Ідеальний варіант для замісу в хлібопічці.
При ручному замісі дріжджі розвести в 100 мл води (100мл залишити на подальший заміс), додати 2 ст.ложкі борошна (взяти із загальної кількості, передбаченого в рецепті). Залишити підійти на 20 хвилин в теплому месте.З"єднати дріжджовий розчин з іншими інградієнтами, замісити не дуже туге тесто.Дать підійти в теплому місці.
Начинка
Горбуша (800г, я використовувала цілу тушку, зняла шкіру і витягла кістки, порізала на великі шматки). Цибуля (2 шт., Дрібно порізати).
Формування
Підійшло, тісто розділити на 2 частини, розкатати за розміром форми (я використовувала круглу форму 25 см). Одну частину викласти у форму, присипати половиною цибулі, покласти на нього рибу, посолити, поперчити, присипати цибулею, накрити другою частиною тіста, дуже ретельно защипати краї.Залишити для підходу на 20 хвилин.Змастити яйцем, присипати кунжутом.
Випікати при 175 град.1 годину.
Після випічки тримати під рушником пиріг 20 хвилин.
(http://s15.radikal.ru/i188/1005/a7/c4fdbdc1dfae.jpg)
-
дуже смачний рецепт приготування скумбрії, хто зробить - не пожаліє :)
http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=42872&postdays=0&postorder=asc&start=0
-
О, класно треба буде спробувати, :) рецепт дуже доступний :)
-
дуже смачний рецепт приготування скумбрії, хто зробить - не пожаліє
А ми вдома також робимо скумбрію-натерти іі цілу різними спеціями-травками,завернути в фольгу і запікати). ІІ звісно треба помити і т.д., але голову не відрізаємо-викидаємо потім.
-
І я маринувала рибку, мій Юрко так тащився. Alexander, дякую за рецепт тобі і твоїй дружині :bouquet: :bouquet: :bouquet:
Ось Рибка з скумбрією :-D
[smg id=862]
Маринована скумбрія :good
[smg id=863]
[smg id=864]
-
І я маринувала рибку, мій Юрко так тащився. Alexander, дякую за рецепт тобі і твоїй дружині
І я вчора приготувала скумбрію за цим рецептиком. Досить смачно і хороша альтернатива копченій, яка не знати що за хімікати напхана. +1 :)
-
(http://www.jampo.com.ua/files/fun/attachments/284/6f76cb7b29622b9eda889fc32eb88aaathumb.jpg) ;)
-
(http://cs10140.vkontakte.ru/u1919081/-14/x_c0728471.jpg)
-
ще у Висоцької Юлії є рецептик з лососем та вершками. Треба глянути
-
А ось і млинці з сьомгою від Висоцької http://cook-fish.ru/bliny-s-semgoj-recept-ot-yulii-vysockoj-video/
Відповідь від: 21 Лютого 2012, 11:02:40
Ось тут краще http://www.edimdoma.ru/recipes/18776
Відповідь від: 21 Лютого 2012, 11:03:26
Щось забули в рецепті зазначити, що спочтаку сир викладається на млинець, а потім сьомга
-
Була б сьомга. А я вже якось і без млинців... :=)
Як то кажуть: "Хто знав біду, той сьомгу без млинців може їсти".
-
Не знаю чи в Калуші в маркетах таке є, але в Франківську ціни на сьомгу дуже знизились в супермаркетах деяких (мабуть в тих, хто налагодив поставки вигідно). За 1 кг стейків сьомги - 59 грн., якщо брати тушку більше 5 кг - 50 грн/кг
Я купляю свіжу охолоджену і сама мариную (слабосолю:)). Дуже простий рецепт. Сьомга, сіль, лимон (можна ще трошки коньячку), під прес в холодильник, 1 доба і сьомга готова до вживання, після набагато смачніша і корисніша. Але за тиждень треба з'їсти. Після того,як сьомга 1 добу промаринується необхідно злити рідину, що утворилась.
Відповідь від: 21 Лютого 2012, 15:57:11
Так що всі гуртом на сьомгу до Франківська :-D
Відповідь від: 21 Лютого 2012, 15:58:35
маленьке уточнення. сьомга стейки по 69 грн/кг вже (мабуть по причині ажіотажу страшенного :)))
-
Добре вам, бо в нас стейки по 90-100 грн (принаймні останній раз таку ціну бачила) :( Ми ще купуємо горбушу і голець. Але останнього, на жаль, вже давненько не привозили :(, а така була смакота.... :(
-
Вчора зробила млинці з сьомгою і маскарпоне, ще додала зелені трошки (був в холодильнику тільки укроп, а так можна ще у улюблену кінзу і базилік). Дуже смачно :good Щось подібне до суші :) Взяла на роботу, сестрі на пробу, якщо з компа нашого Іт-шника фотку можна загрузити, то скину цю красу.
-
Прийдеться ще раз робити :) Все умяли моментально :) Вони получаються такі, як на фотці за посиланням, що я скидувала, єдине, що я менше сьомги давала, ніж там, бо виходять перенасичені нею (а хочеьться все-таки і смак млинців відчути). Ще робила з маскарпоне і тунцем.
Відповідь від: 24 Лютого 2012, 16:02:30
http://www.edimdoma.ru/recipes/18776
-
advokat :) ще пару таких смачних постів :) і я в Франківськ їду на млинці :bouquet:
-
Не бачу ніяких проблем :)
-
смажена рибка
[smg id=2692]
[smg id=2693]
-
красота! і смакота мабуть ;)
Відповідь від: 29 Лютого 2012, 15:19:00
ТО ти пангасіуса смажила?
-
смакота ще та, то філе хека.
-
Тоді дійсно смакота. Люблю королівського хека з томатом та овочами різними тушеного. всякий там перчик даю, помідорки
-
і ми так робимо рибку :frend з перцем, цибулькою, морвичкою, помідорками, зеленню, спеціями і лимонним сочком. Але не з томатом, а з вершками(сметанкою) або навіть і без :)
-
напишіть рецепт приготування. Тушеного королівського хека :)
-
просто трошки обсмажену (без муки або в муці) рибку заливаєш сметанкою (я часто змішую і сметанку, і томатну пасту) + протушені на окремій сковороді овочі (перчик болгарський соковитий, з цибулькою і помідорками), додаєш спеції на смак, 20 хв. і вуа-ля...(http://s7.rimg.info/bf183bcdd79b406b108fb562264708dc.gif) (http://smajliki.ru/smilie-610361991.html) )))))))
-
знову я :)
запечена скумбрія. Перед запіканням була маринована у соусі:лимонний сік, сіль, мелений перець червоний, білий та чорний, дрібно нарізаний кріп, мав бути ще часник, але часнику не було, то я дала аджику від Адвокат (болгарський перець з часником). Мало маринуватись пару годин, але в мене маринувалась цілу ніч. В животик рибки напхала лимон та петрушку. Смакотааааа.
[smg id=2706]
[smg id=2707]
-
молодець Рибка, дуже апетитне фото :)
-
Ой скільки часу я вагалась, на рахунок тушеної риби. Пів дня була у пошуках рецепту.
І от приготувала.
Риба тушена з овочами
надихнув мене цей рецепт
http://www.djurenko.com/cooking/semga-2.html#more-4732
різниця була в тому що у мене не було сьомги, а замість неї я використала філе хека.
Філе хека, я замаринувала в суміші приправ для риби,посолила і поставила на пів години маринувтись. Згодом обмакала в муку та обсмажила на гриль сковороді. приблизно по 2 хвилинки з кожної сторони.
Овочі
Цибулю нарізала півкольцами, моркву кубиками, селеру соломкою, перець соломкою, тушила 10 хвилин, потім помішала, посолили, поперчила, додала базилік та імбир. Додала консервована суміш(фасоля, кукурудза,морква), тушила ще 15 хвилин. Додала хек, залила всю смакоту томатною пастою розбавленою з водичкою, і тушила ще 10 хвилин.
смакота така, що словами не передати. Я дуже задоволена, всім раджу.
Ну і звісно фото. :)
[smg id=2734]
ось в такій сковорді тушилось.
[smg id=2735]
ось така смакота.
-
:good ото порція рибки спокуслива :)
-
Рибка, а смак самої риби не загубився в тому всьому, щодо неї додано? :)
-
Ну то ж був хек а не сьомга. Смак був супер. На смак вплинуло маринування, а вже овочі і підлива на нього впливають мало. Вони ніби з боку за смаком виходять.
Ми подібну страву їли у Вежі на НР. То було чи не єдине, що дійсно можна було їсти.
Сьомгу чи іншу червону рибу треба маринувати тим самим, лиш без томату і з меншою кількістю спецій.
-
самої риби не загубився в тому всьому, щодо неї додано?
незагубився, а навпаки риба смачніша стала!!!
я сьогодні готував!!! смакота така шо просто!!! особливо смачна риба!!!! цілий день пакую :drink
дякую за рецепт, тепер він в мене збережений ;)
-
я сьогодні готував!!! смакота така шо просто!!! особливо смачна риба!!!! цілий день пакую
дякую за рецепт, тепер він в мене збережений
Я рада що вам сподобалось :)
-
Яу і обіцяла викладаю фото смакоти, що куштувала на вихідних. Рецепт приготування елементарний. На жаль устриці були заморожені, тому наступних вихідних виберусь на розвідку в МЕТРО (можливо там будуть живі). Заморожений продукт необхідно трошки залити водою (щоб ледь покривала їх) на 5-7 хв. Після того в розігріту до 200 градусів духовку відправити на 5-10 хв, попередньо посипавши зеленню, не солити ні в якому разі. Готова до вживання страва має бути тепленькою, але не гарячою. Скропити лимонним соком, можна поперчити свіжозмеленим перчиком і насолоджуватись :)
Сорі за якість фотки (я не Рибка)і, але роздивитись можна)))) На жаль поки не маю блюда для устриць, тепер точно придбаю :)
(http://s59.radikal.ru/i164/1203/56/68ebafd68368.jpg) (http://www.radikal.ru)
(http://s018.radikal.ru/i520/1203/3a/a19e8b961f5b.jpg) (http://www.radikal.ru)
-
мені зразу згадується кліп Сердючки...-Я последний раз спрашиваю,кто заказывал устрицы? ....ЯЯЯЯяяяяяяяяяяяяяяяяяя.Устрицы ела яяяяяяяяяяяя...-На здоровье мама.Мне для вас мама ничего не жалко...........Двухкомнатна квартира.... =))
Відповідь від: 12 Березня 2012, 20:18:44
а фото смачні :good
-
Живі мабуть дорогі, а заморожений продукт по ДУЖЕ доступній ціні, навіть смішно називати :)
-
я їх в кунзервах їв, мені сподобалось, яка іх ціна в Франику :)
-
Не повіриш :) В Велмарті та порція, що на фото, коштує 19 грн., ще продаються закриті, але вони дрібненькі. Живі звісно дорожче, колись в Метро бачила в акваріумі.
-
Ну, адвокат :good.
А які вони на смак?
-
Якщо любиш морепродукти, то сподобається :) На смак як устриці, навіть не знаю з чим порівняти :unknow
-
я в суботу буду в Франківську, я б купив, де той велмарт :)
-
Там, де дисконт-центр Адідас, здається, Коновальця
-
http://list.if.ua/businesses/8422-velmart-ivano-frankivsk/map
-
Там, де дисконт-центр Адідас, здається, Коновальця
так, на Коновальця (колишня Велика кишеня) за кольцом поряд з заправкою по ліву сторону(якщо їхати/йти з центру).
Відповідь від: 13 Березня 2012, 11:26:32
Останній раз купувала в суботу, лишалось 2 упаковки, можливо довезли за ці дні.
Відповідь від: 13 Березня 2012, 11:27:35
відділ з морозильними камерами з морепродуктами думаю знайдеш.
-
може на ринку є, в мене часу не буде по Коновальцях їздити. Ірина :) а на центральному ринку є морепродукти :unknow
-
колись там був магазинчик Дари моря, але там навряд чи будуть :unknow
-
Почну тему весняних пікніків з простійшого рецепту моєї улюбленої риби - сьомги.
Сьомга запечена з гарніром зі спаржі.
Філе сьомги натерти спеціями, змастити з усіх сторін вершковим сиром ( в ідеалі філадельфія, але можна замінити також будь-яким іншим ніжним вершковим сиром), загорнути у фольгу та запікату на решітці над вугіллям близько 20 хв.
Спаржу почистити від твердих кінчиків, посолити, поперчити та перемішати з соусом (сир дор блю +сметана), загорнути в фольгу і також запікати на решітці близько 20 хв. Спаржу можна замінити брокколі, але попередньо відваривши її 3-5 хв.
Колись підгледла рецепт в неті, і з тих пір часто готую :).
Також для запікання на решітці добре підходить горбуша. Її попередньо необхідно розрізати на порційні стейки, посолити, поперчити, додати сік лимону, потерту цибулю та майонез. В маринаді тримаємо 1 добу. Потім запікаємо на решітці (без фольги) близько 25-30 хв (головне не пересушити). Дуже смачна і гарно йде на природі. Хороший варіант у випадку, коли неможливо знайти сьмогу по доступній ціні.
Ну а шашлик з осетрини, то взагалі фантастика (як для мене), смачнішої страви на вогні не існує :) Але на жаль у нас осетрину по прийнятній ціні, ще й свіжу, знайти проблематично((
-
От не трави душу :=) :=) :=)
Відповідь від: 04 Квітня 2012, 12:04:44
Я он не пригадую чи коли не будь в житті пробував чорну ікру... :(
-
А я не бачила у нас спаржі :( Мені вже давно цікаво яка вона на смак :-[ . Не бачила ніякої: ні консервованої, ні свіжої (що цікавіше) :unknow
-
От не трави душу
Відповідь від: 04 Квітня 2012, 12:04:44
Я он не пригадую чи коли не будь в житті пробував чорну ікру...
В радянські часи точно пробував))
Відповідь від: 04 Квітня 2012, 12:14:30
Я навіть нею отруїлася в дитинстві. І років до 18 їсти не могла. Аж поки не спробувала ту, що мама з Бесарабки київської привозила. З белуги здається. Тепер її купувати практично нереально. Дуууже вже дорога стала
-
Мені вже давно цікаво яка вона на смак
Сама по собі ну зовсім ніяка.
Якщо ти коли небудь в дитинстві пробувала на смак траву (ну знаєш такі типу колоски, їх тягнеш та там мякоть така біла, діти то часто їдять) то воно точнісінько таке ж!
Але якщо правильно приготувати, або крем-суп, або під соус, то воно тоді суперіческє!
Властиво то як черемша. Весняний вітамінний набір.
-
Пропоную простий I смачний салатик :) кальмар вiдварити, порiзати кiльцями, перчик болгарський соломкою або кружальцями, трошки синьоi цибулi напiвкiльцями, сир твердий на великiй терцi, заправка з олiйки,приправ,лимонного соку,соевого соусу,гiрчицi французькоi..Все :)
-
Є гарний магазинчик коло "Вінтаж +". Там скуповуюсь з літа. Сподобались великі креветки, тунець, восьминоги........
-
може то собі бізнес відкрити :=) :=) :=)
http://www.youtube.com/watch?v=lkaIoH6Um60
-
Купила я рибу, перший раз як тушила з овочами дужее добра вийшла.
Назву риби забула :-[ Пішла сьогодні знову на базар по ту рибу, називається Талісман.
Сьогодні на обід запекла в духовці у фользі. посолила, поперчила, дала зелень, лимон, помідор і сметану. Дуже вийшла смачна кисло - солодка.
(https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/29512979_1795423800764191_7130893431326143424_n.jpg?_nc_cat=0&oh=37ea62bc72f3513f904d00728254d972&oe=5B271553)
(https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/29496884_1795423797430858_3683957474504190354_n.jpg?_nc_cat=0&oh=c1484131a1e42edd377ce496f4a4909b&oe=5B3901FF)