Та ні, знов ти не зрозумів.
От скажи, нафіга ти там взагалі був?
Ну пробув ти у частині 1.5 року. Далі мав прийти інший, якого далі треба було вчити пів року, щоб він потім пробув півтора.
Я говорив про учебку на 3 місяці у якій буде суто базова підготовка. Після неї хлопець буде має знати основи для того аби в разі "не дай бог" мав прибути куди скажуть і далі діяти за наказом.
Потім ще можуть бути збори де вже якісь основи спеціалізації мабуть могли б бути. Але загалом суть у тому, щоб на тих "справжніх техніках" сиділи люди, які то будуть робити професійно і роками.
в учебці я просто вчив основи і базові дані , а уже працювати в реальних умовах - то було як небо і земля . Це не значить , що все , що я вчив в учебці було до одного місця , але наприклад виходиш в ефір ( РЕАЛЬНИЙ , СПРАВЖНІЙ , а не зєднані проводи між двома приладами ) , а там шум , завивання , спеціальні заслони створені американцями чи сонячною активністю , також поганий звязок внаслідок того що корабль далеко від берега або в зоні з поганим звязком і тд і тп . І я мушу змінювати передатчики , настроювати прийом , слухати "негативний" хід хвилі і тд і тп . А ще треба добавити , що на тому кінці звязку якийсь молодий ( після учебки ) і він не дуже добре приймає . Моментів - море . Служив я три роки . Під кінець служби міг приймати ті радіотелеграми напівсонним . УЖе знав для якої частини океану треба відповідні передатчики і тд і тп . АЛЕ були й такі , які до кінця служби так і могли працювати на рівні випусника учебки .
ПРАКТИКА ПОВИННА БУТИ І ПОВИННА БУТИ СЕРЙОЗНА . Ось всі розказують про те ,що швейцарці і євреї проходять КОЖНОГО РОКУ курси ( пару тижнів - але факт ) .Так я скажу що це і є супер , так як за ці пару тижнів можна відновити навики і дізнатись про щось нове .