цікавий пост між іншим .
----------------------
Сьогодні білоруський "опозиціонер" дорікнув мені тим, що я підтримую Порошенка. Ну так, чим ще зайнятися білоруському "опозиціонеру" в той час, коли його 5-ти терміновий підсанкційний диктатор здає його державу 4-ри терміновому підсанкційному диктатору в Москві?
І дуже шкода, що багато моїх співгромадян повторюють ту ж колоніальну мантру про те, що громадянин за жодних обставин має не підтримувати владу.
Але це повна дурня, бо єдиним критерієм підтримки чи не підтримки влади є те, що вона робить для країни. І саме тому я підтримую Порошенка, бо він зробив не тільки те, що до нього не робили українські президенти та українські політики, він зробив й те, що до нього не робили лідери інших держав.
Давайте, наприклад, назвемо країну світу, лідера іншої держави, який зміг сформувати коаліцію проти рф? Ну ж бо! Рф напала на Молдову, Грузію, вмішувалася в діяльність багатьох інших держав, в тому числі й України. А хто ще крім Порошенка сформував антиросійську коаліцію? Хто ще зміг добитися антиросійських санкцій за порушення суверенітету держави, які кожних півроку продовжують вже 5-й рік підряд,продовжують всупереч мільярдам доларів, які вкладає путін для того, щоб санкції були зняті?
Давайте, наприклад, назвемо лідера іншої держави, який зміг врятувати угоду про Асоціацію з ЄС після того, як жителі одної з країн, важливої країни, проголосували проти цього? А безвіз з Європою, попри спротив тої ж рф, в часи піку мігрантської кризи?
І ще дуже багато чого, включаючи Томос, суди проти рф, суди проти Газпрому, Південний потік ітд.
І давайте уявимо на його місці когось іншого. Ні, не з попередніх і не з числа тих блазнів, які допомагали путіну боротися за те, щоб в Порошенка нічого не вийшло. Давайте порівняємо його з іншими главами держав? Давайте уявимо інших глав держав на місці Порошенка? Багато з них би справилося? Як ви думаєте?
А тепер головне питання: А для кого він це все робив? Це йому особисто безвіз потрібен? Це йому Томос треба? Це в нього особистісні мотиви введення санкцій проти рф?
Чуваки, Порошенко робив це для України! І як я, українець, можу не підтримувати цього президента?
І як ви, українці, можете зрівнювати цього президента, якого поважають всюди в світі, з двома підсанкційними диктаторами?
Mason Lvivenko is with Mason Lemberg.