О, почалась дискусія..... Я радий, що зміг привернути увагу до цієї проблеми. Дякую за підтримку, зміну карми, і звичайно ж дякую за "тапки". Критика дуже важлива складова дискусії, вона показує інший, не свій погляд на предмет дискусії і дозоволяє переосмислити свої погляди.
Внесу трохи уточнення. Поганими словами того організма там, на ріці, я не називав, хоча хотілось не тільки обізвати. Просто дуже обурила його наглуватість, от уявіть, ви підходите, пояснюєте людині, що це не варто робити, підходять жінки, інші сторонні люди пояснюють йому це, а йому це до лампочки, ще й огризаяться - типу "А де тут пише, що тут мити машину неможна?", Ork пояснює, що відїдь чоловіче від води, бо вся зараза тече у ваду, а відповідає - "А в тебе є документи на газову установку ?", побачивши, що в ОРКа на машині стоїть газова. За того організма вступається його жінка - мати трьох дітей, тесть.... Вони всі вважають його правим, бо..... інші теж миють.... і т.д. І скажіть, як тут змінити їм погляди, суспільну свідомість?... Це люди, які не визнають своїх помилок... тим більше сімя колишніх/теперішніх ментів. Як їм привити правильну свідомість?... Ви ж не думаєте, що ми прибігли і одразу почали на них кричати і обзивати? Звичайно спочатку зробили зауваження з аргументами.
Я вважаю що розмови про пережитки комуністичної епохи, необхідність зміни моралі, свідомості і т.д. - пусті балачки. Замість того, щоб писати на папері щось про дії при владі краще написати, як би ви вчинили в схожій ситуації, а потім звіритись з лиском, коли побачите, як хтось наприклад йдучи містом кине обгортку від морозива повз урну. Вияв правильної свідомості хизуванням не вважаю. Вважаю кожен на нашому місці (я був не один) повинен діяти аналогічно. От уявіть, - миє воно машину, а тут сходяться люди - троє, і роблять зауваження, потім ще шестеро, потім ще з десяток.... тоді до нього щось би й дійшло, почав би розуміти, що суспільство проти нього, і інші почали б задумуватись, а так поки нас мало - "воюємо" різними методами. Вважаю, що ніяка влада нам не допоможе, поки не допоможемо собі самі. Взагалі влада - як той цуцик. Спочатку лізе спати в ліжко, потім підрісши гризе тапки, потім лізе на кухню, потім в холодильник, і т.д. Допоки господар не пояснить хто тут головний. Просто треба підняти д.пу і почати щось робити. Як постелиш - так і виспишся. Всі ми хочемо жити краще, давайте зробімо життя кращим. Ніяка влада нам не допоможе, допоки будемо цього просто чекати....
Панове krapochka, Рибка, ББА та yurko, наперед перепрошую за критику. В спорі, як відомо, народжується істина. Для того й пишу. Чекаю "тапків" в свою сторону. Дякую Вам за дописи. Всі ми калушани і повинні триматись разом. Ставлення до того організма не зміню поки він не визнає свою неправоту. Своїм вчинком не хизуюсь і почав висвітлення цієї проблеми виключно для того, щоб звернути увагу форумчан на цю проблему і пошук шляхів вирішення. Дякую.