Ірчик те що дописала ти, це амбіції людей на які не потрібно звертати уваги! Те що вона когось винить це нормально бо як кожна людина а тим паче мати повинна бачити в цій біді когось винним! Так що не звертай уваги і продовжуй жити, а тим паче у тебе є дитина яку треба виховати і твердо поставити на ноги, так що в житті ще будуть труднощі і без цих.
Трошки відклонився від теми!
Отже, це моя власна думка як вирішити дане питання із практики!
Залишати на потім це питання не можна в нівякому разі і треба починати вирішувати.
По перше: Всі спадкоємці за законом поділяється на дві черги. До першої черги відносяться: діти, дружина/чоловік, батьки померлого.
з викладеного законом передбачено що мати має всі рівноправні права на частину квартири чоловіка, але оскільки у вас з чоловіком спільна дитина, у вас є всі шанси отримати рівно 1/2 частину, суд це враховує. Сімейним кодексом передбачено що, За рішенням суду частка майна дружини, чоловіка може бути збільшена, якщо з нею, ним проживають діти, а також непрацездатні повнолітні син, дочка!!! Тобто якщо піти мамематичним шляком у гіршому випадку від частини чоловіка ви повинні отримати 2/3 частини, а матір 1/3, але всеж таки не слід виключати можливість отримання 1/2 частини квартири вцілому.
Оскільки свекруха настроїна агресивно та хоче отримати через суд всю квартиру необхідно найняти хорошого адвоката, так як кожна довідка має дуже важливе значення, тим паче що я чомусь впевнений що підніметься питання розподілу акцій та рахунку, (те що це було поділено є документально підтверджено???) а через форум на всі 100 % я не зможу надати чітку відповідь, а тільки підсказати в якому напрямку необхідно діяти.
По друге, коли буде вирішуватись питання розподілу квартири, вважаю за необхідно додати клопотання, чи у випадку подання заяви до суду першою свекрухою, подати зустрічну заяву, ВИМАГАЮЧИ обов"язково безперешкодного користування майном, оскільки при подібних випадках люди просто виживають інших людей, морально, фізично та іншими способами! Тобто є моя частина будь ласка навидь не дивись в той бік не те що заходити туди чи класти якісь речі, це у випадку сумісному проживанні.
Отже, підведемо висновок, 1. Свекруха має права на частину квартири, але при правильному підході до питання оскильки є малолітня дитина квартира повинна бути поділнена 50/50. 2. Безперешкодне користування майном. 3. Не зволікати з часом а вирішувати питання. 4. Найняти хорошого адвоката чи звернутись до юриста який займається у галузі сімейного (спадкового) права.
Прошу вибачення коллегі у випадку не точності моя сфера діяльності інша, але перечитавши відповідний розділ Цивільного права, та згадавши за часів старої роботи практику вирішення таких питань назріла тільки така відповідь. Ваша думка?