Я тебе підколював.
Реальний стан речей такий, що у нас є так зв. "польські" магазинчики, то на базарі і так, в торгових точках маленьких.
Там продають товари не лише з Польщі, а і з Німеччини, італії.
Крім всяких там трусів, шкарпеток і миючих засобів там є консерви, майонез-кетчуп-гірчиця, макарони італійські, кіндери, гумі-ведмеді, олія оливкова, кава, йогурти.
Ну я всього не пригадаю.
Так от. Крім того, що якість товарів вища за нашу, бо то (особливо з Італії і Німеччини) зроблене не на експорт бідним, а просто з їх магазинів гуртових куплено і привезено, так ціна тих товарів переважно або така як наших, або ще й нижча.
Ну і як я писав, люди приїздять звідти, заходять в наші Фуршети, АТБ і т.д., бачать ціни на НАШІ ковбаси, сири, молочку - і офігівають! Бо то саме у них в Іспанії, Італії і т.д. коштує в переводі на гривні - ДЕШЕВШЕ!
Так само про вартість їжі в закладах харчування Буковелю і про вартість проживання.
Тому у нас цілком реально було б ввести Євро.
Повірте, навіть не треба було б довго звикати.
Біднішим від того ніхто б не став.
Зате люди бачили б реально скільки заробляють і скільки тратять, а якщо змогли б заощаджувати - гроші б не знецінювалися так швидко.
Фінансово - ми вже в Європі.
Трохи дешевше пальне.
Решта все (в тому числі навіть компослуги) вже або майже або такі ж як і там. (іноді дещо виходить навіть дорожче...)