Я не їм магазинної сметани і сиру. Тому це купляю тільки на базарі. в однієї і тої ж жіночки. Вважаю, що цим роблю також добре, бо не підтримую олігархів, а таких самих людей, як я, які заробляють на хліб. Так само овочі і мясо. Купляю в знайомих з надією, що мене не обважать. Ще на базарі шукаю іноді інші домашні харчі. Люблю купити півника, індичку, качечку і т. д. Борщ з домашньої птиці набагто смачніший. Але ж ми тепер стали дуже робалувані щодо їжі. Тому за "екзотикою" типу морепродуктів і т ін їду вже в Метро. Ще в метро ми собі взяли за звичку купляти "на пробу" вина різних країн. Почали з Молдавії і Грузії. Тепер вже спробували і Італію, Іспанію, Францію і навіть Чилі.
У Фуршет, і Гостинний дім не ходжу. Бо вибір там невеликий і попалася вже і там і там на прострочені продукти. Вони їх запаковують у плівку, так що не попробуєш, не понюхаєш. Я навіть яйця зіпсуті одного разу в Гостинному Домі купила. Стало обідно, бо мене вважають за лоха. Тому я і образилася. Тепер намагаюся все, що можна, купити, якщо не в селі в маминих сусідок, то принаймні на базарі. А ще отримую задоволення від спілкування. На базарі купляю постійно в одних і тих же. Вони мене знають, я їх. Приємно, коли тебе розпитають як справи, розкажуть щось нове. Просто поговоримо про погоду. Не те що в супермаркеті - пройшла через сканер і вступайся, бо вже другі за собою. Вважаю, що треба підтримувати малих підприємців. Хто нам допоможе, як не ми самі? Не олігархи ж київські власники всяких там Фуршетів. Їм до нас і діла нема. Вони мільйони свої гребуть а з місцевими малими постачальниками місяцями не розраховуються. Попробуйте ви в когось щось "на бороду" взяти. Аякже! А попробуйте щось у Фуршет здати, щоб розрахувалися відразу. Ага! Тримай кишеню! А як вони до персоналу ставляться? Знаю, що там людьми, як сміттям розкидаються. Користуються, що роботи нема в людей.
Тому я принципово намагаюся не ходити в супермаркети. Тільки з великої неохідності. Хай живе маленький бізнес!