Я служив ще при совку - за 7 чи 20 днів можна лише навчити робити все по команді ( навіть в туалет захочиш лише по команді ) . Звичайно , що за місяць не зробиш супер бійця , але в принципі загальні положення можна дати і навчити стріляти , бігати , ховатись чи патрулювати . Але для кращого розуміння спеціальності варто хоча би з ТРИ МІСЯЦІ повноцінної муштри . Це не жарт - простого автоматчика можна довести до спеціаліста по стрільбі десь в районі трьох місяців . Я же служив радіотелеграфістом оператором засекреченої апаратури звязку , тому ми мучились пів-року . Разом з нами були артилеристи , хіміки , мотористи-дизелісти , підводники . Кожен день ( крім суботи-неділі ) заняття в класах на різну тематику ( в тому числі як лєніна і родіну любити ) , плюс кроси , нічні підйоми і забіги в протигазах , стрільби ( раз лише , так як нам не треба було дуже сильно стріляти ) , прибирання території , збирання картоплі для частини ( поїздка в колгосп ) . Одним словом коли я прийшов в бойову частину вияснилось , що ми вчились на старій апаратурі і завдання для роботи змінились ( крім основних фундаментальних навиків ) .
АЛЕ .
По службі стикувався з кагебістами , то вони казали , що нормальних диверсантів чи саперів в кгб тренують за місяць-два . Так що тут все по різному . Все по різному . Я сам потім тренував кагебістів по своїй спеціальності і на це їм було виділено всього два тижні ( правда вони уже знали ази і основи )