Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Що є хрест, хрестик для віруючих?

<< < (7/9) > >>

newroman:
напевно, що так тут більше йдеться про жертву Христову.
 Просто вживання слів хрест Христів і жертва Христова, чи хресна жертва Христа це маєтсья на увазі одне і теж. Христос став добровільно жертвою, отже хрест був тим святим жертовником. Коли йдеться про Хрест Христів завджи маєтсья на увазі освячений Кровю Ісуса Христа Хрест - засіб нашого викуплення від гріха. І під любим зображенням хреста в іконографії церкви завжди маєтсья на увазі не просто "хрестик", як символ, а як животворчий хрест Господній від цього і осбливе шанування зображення хреста будь де, і носіння нагрудного хреста.

yurko:
Також мені не подобається, що православні і греко-католики заперечують факт поклоніння мощам, іконам і іншим символам (як то хрест в т.ч). Це є. Це потрібно визнати і постійно на тому наголошувати. Пояснювати, що не може ікона чи хрест творити чуда чи захищати, а тільки ВІРА!
А що маємо насправді?
Підтримуються язичницько-ворожильні настрої і вподобання людей, влаштовуються покази мощей, ікон а люди йдуть до них, бо "то помічна чудодійна ікона". Все як у середні віки.
Звичайно сама ікона чи мощі чи хрест допомагають багатьом зміцнити свою віру, але потім їм ніхто не наголошує, що важлива віра, а не ікона. І та людина часто перетворюється на такого собі "хрестоносця", який їздить від ікони до ікони.
Це справжнє християнство?
Це лише частина. І далеко не найважливіша. А у випадку реального поклоніння РЕЧАМ  - це ще й неправильна частина!

Не вірите?

Почитайте відповіді отців, на закиди свідків, щодо "невиконання тієї другої заповіді" і поклоніння ідолам замість Богу.
Ви всюди прочитаєте, що насправді то не поклоніння!
Але насправді то дуже часто якраз і є поклонінням.

Керівництво сучасної католицької церкви вже то зрозуміло і проводить певні реформи, при яких те, що є найважливішим, фундаментальним - залишається, але те що наносне і вже віджило - відходить.

DVania:
 :o Юрку ти стаєш протестантом я бачу  ;)
Це я тебе типу підколюю.

В ідеалі , далеко не всі протестанти є добрими християнами також.Там свої мухи і свої котлети.

Взагалі напевно приналежність до конфесії то десь на другому -третьому місці.

yurko:

--- Цитата: DVania від 07 Листопада 2013, 15:43:08 ---Юрку ти стаєш протестантом
--- Кінець цитати ---
та ні, просто так має бути і прикол, що ніхто не заперечує, що так повинно бути.

А те що і у протестантів не все правильно - то звісна річ. Тим більше що їх багато і всі різні

newroman:

--- Цитата: yurko від 07 Листопада 2013, 09:36:51 ---Також мені не подобається, що православні і греко-католики заперечують факт поклоніння мощам, іконам і іншим символам (як то хрест в т.ч). Це є. Це потрібно визнати і постійно на тому наголошувати. Пояснювати, що не може ікона чи хрест творити чуда чи захищати, а тільки ВІРА!
--- Кінець цитати ---
Заперечувати не можуть бо це постановлено Сьомим вселенським собором та і до собору шанування ікон та інших св. предметів було віками.
Інше питання, що розумієте ви це по своєму. А є розуміння і досвід Церкви.
 Іконою чи образом називається зображення Самого Бога чи Божої Матері, чи ангелів чи святих угодників. Зображення неодмінно освячується  святою водою: через це освячення іконі подається благодать Святого Духа, й ікона вшановується нами як свята. Бувають ікони чудотворні, через які благодать Божа, яка перебуває в них, проявляється навіть чудесами, наприклад зцілює хворих, певно, що якщо Бог бачить щиру віру людини, і бачить, що саме це зцілення послужить для людини не тільки для блага тіла, але і послужить спасінню душі, людина зміниться.
 Молячись перед іконою, ми повинні памятати , що ікона - не Сам Бог чи угодник Божий, а лише зображення Бога чи угодника Його.
Тому поклоняються перед іконою, але тому хто зображений на ній, якщо Христос то до Христа молимось чи до Богородиці.
Святий образ є те саме, що священна книга: у священній книзі ми балагоговійно читаємо Божі слова, а на святій іконі благоговійно споглядаємо святі лики, які як і Боже слово, піднімають аш розум до Бога і Його святих і запалюють наше серце любовю до нашого Творця і Спасителя.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії