Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Молимось за померлих

<< < (8/30) > >>

newroman:
Де перебувають душі померлих до часу воскресіння мертвих?
Згідно з Словом Божим (Лк. 16, 23), душі праведних перебувають у сяйві Божому в покої й радості. Це вже є початком вічного блаженства. А душі грішних в протилежному стані, бо бувши осквернені гріхом, вони не можуть наблизитися до Бога (Лк. 16, 19-31).
 Але повна нагорода або кара настануть тоді, коли приведеться Правда вічна в день Страшного Суду Христового, як каже апостол: «... тепер готується мені вінець правди, якого дасть мені Господь, Праведний Суддя, в той день, і не тільки мені, а й усім, хто полюбив явління Його» (2 Тим. 4, 8 ).
«... бо всім належить явитися перед судищем Христовим, щоб одержав кожний за те, що в тілі содіяв, чи добре, чи зле» (2 Кор. 5, 10).
В якому стані перебувають до часу воскресіння душі тих людей, які померли, в добрій вірі, але не змогли принести плодів покаяння?
Вони далеко від Бога через гріховність і мучаться, але їм допомагають молитви живих рідних, милостиня за їх душі, а особливо молитви Церкви з принесенням за них безкровної Жертви на Божественній Літургії.
Віра в те стверджується безперервним церковним переданням, починаючи з часів апостольських. Бо молитви за померлих завжди були невід`ємною частиною Святої Літургії, починаючи від Літургії св. апостола Якова.
Святий Кирил, патріарх Єрусалимський, так каже:
«Превелика буде користь душам, за яких приносяться молитви в той час, коли перед нами лежить Свята і Страшна Жертва» (Тайновод. повч. 5).
Святий Василій Великий (IV стол.) в молитвах у день П`ятидесятниці (Святої Тройці) каже, що Господь сподобляє приймати від нас молитви умилостивлення й жертви за тих, що перебувають у пеклі з надією для заспокоєння для них, полегшення й звільнення.

newroman:
4)
--- Цитувати (вибране) ---Поминки - додатковий суттєвий грошовий прибуток для священника
--- Кінець цитати ---
Та добре, що у вас самі люди вносять обовязкові внески у вигляді десятини. Чи ні?

Juli:


--- Цитата: newroman від 18 Квітня 2008, 20:38:30 ---мдяяя.... про туалет джулі трохи перегнула палицю
--- Кінець цитати ---

Не думаю, що перебільшила. Бог говорить коли Він хоче. Бувають моменти, коли Бог щось проговорює, а людина в цей час знаходиться в туалеті. Це те саме, коли ви в туалеті, а ваша дружина щось кричить з сусідньої кімнати - ви чуєте її голос, усвідомлюєте, що говорите з реальною людиною і т.п.

Juli:


--- Цитата: A.L.V від 18 Квітня 2008, 22:30:16 ---для чого Богу потрібно то пекло???
 16 Ми познали й увірували в ту любов, що Бог її має до нас. Бог є любов, і хто пробуває в любові, пробуває той в Бозі, і в нім Бог пробуває!
(1Iван.4:16) і підкажіть де в Біблії згадується про пекло.
--- Кінець цитати ---

Я так розумію, що ви Свідок Єгови.

Всі місця в Біблії, де говориться про озеро вогняне, гієну вогняну, де буде плач і скрежет зубів (їх дуже багато, щоб наводити їх на форумі) говорять про пекло. Ісус у Своїх проповідях часто згадував про пекло. Пекло було створене для Люцифера та його анголів. Пекло - це в`язниця. Через те, що Адам віддав свою владу дияволу, він тепер панує на землі і веде людство у пекло. Ісус переміг диявола і дав владу на землі Своїй Церкві. Щоб люди вийшли з-під влади сатани їм потрібно покаятися і прийняти владу Бога. (Щось подібне (принцип) можна побачити у фільмі "Матриця") Нам потрібно навчитися ходити в перемозі, яку дав нам Христос. Кожна людина може ходити в свободі від гріха і влади диявола (саме через гріх він панує в людському житті. Гріх - це двері, через які диявол проникає в життя людини, доки не опанує повністю). Цю свободу дає Христос. Бог не створював пекло для людей, але так само як Люцифер обманом перетягнув треть анголів на свою сторону, він сьогодні чинить і з людьми. Людина має право вибирати на чиїй стороні бути. Тому коли людина обирає гріх, або відмовляється коли їй пропонують прийняти Ісуса і Його святість, Бог не може втрутитися, бо свобода вибору - це закон, який Він Сам постановив і не порушить Своє Слово. Бог мотивує, переконує, але не примушує. Рай або пекло - це вибір людини! Воля Божа -  рай для кожної людини! 

Juli:


--- Цитата: doktor-maks від 18 Квітня 2008, 23:56:47 ---А в Ст. З. дійсно вже нічого не можна було зробити для помершого бо тоді всі ішли до пекла і вибору не було.
Дійсно всі ішли до пекла?
--- Кінець цитати ---

Не всі йшли в пекло. Авраам, Мойсей, Ісаак, Яков, Давид, Соломон, Самсон, Єнох, Ісайя, Єзекиль, Захарія і т.д. - всі вони пішли до Бога. Ці люди за життя пізнали Бога і мали відкриття про Ісуса Христа, про план спасіння. Вони спаслися вірою в Боже Спасіння - Ісуса, який ще не прийшов. Вони мали близькі стосунки з Богом.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії