Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Молимось за померлих

<< < (6/30) > >>

newroman:
мдяяя.... про туалет джулі трохи перегнула палицю :D

--- Цитувати (вибране) ---Але за смертний гріх католики згідно їхнього вчення ідуть прямісінько до пекла. Тому молитись за них марно 
--- Кінець цитати ---

 У православній літературі виділяють сім смертних гріхів, роблячи які людина неодмінно потрапить у пекло. Серед них, наприклад, гордість. Зовсім очевидно, що перемогти цю пристрасть вкрай складно, що щира смиренність — це характерна для ве-ликих подвижників. Що ж, виходить, ми усі — «дрова для пекла»?
Класифікація гріхів — це улюблене заняття католицьких схоластів. Вони виділяли не тільки смертні гріхи, але і гріхи проти Церкви, гріхи проти заповідей Божиих і т.д. Було незліченне число таких класифікацій. Єдине міс-це у Святому Писанні, де можна знайти «обґрунтування» існування смертних гріхів, — це послання ап. Іоанна, що говорить: Є гріх до смерті……Але є гріх не до смерті (1Ін. 5, 16). Але ніякого переліку «смертних гріхів» тут не наводиться. Власне, та ж думка звучить у словах Господа: хула на Духа Святого не проститься. Тут йде мова про те, що деякі вчинки і гріхи ведуть прямо в пекло. Мова йде про тих людей, що настільки  загрузли в гріху, що стали нездатні до покаяння.
Тому по суті всі гріхи є смертни-ми. Будь-яка пристрасть, яку пригріла людина у своїй душі, може привести її до сумних наслідків. Самотужки людина  гріхів позбутися не може.
Тому всі грішники вже заслуговують на пекло і тільки один акт може їх спасти від нього - це покаяння у своїх гріхах, Сповідь і Причастя .

newroman:

--- Цитувати (вибране) ---Цікаво було б почути пропозиції можливих ходів для вироблення спільної доктрини щодо Духа Святого (точніше того, від кого все ж таки він ісходить).
--- Кінець цитати ---
Відмова католиків від введення у Сивол Віри "філіокве" вчення про те, що Святих Дух ісходить і від Сина. Інакше тут до спільної точки не дійти ніяк. Бо цей догмат затвердили на Семи Вселенських Соборах, коли у Церкві ще не пройшов поділ. Саме і це філіокве і стало однією із причин розколу у Церкві.

A.L.V:
для чого Богу потрібно то пекло???
 16 Ми познали й увірували в ту любов, що Бог її має до нас. Бог є любов, і хто пробуває в любові, пробуває той в Бозі, і в нім Бог пробуває!
(1Iван.4:16) і підкажіть де в Біблії згадується про пекло.

newroman:
Лк.16.26. 1Петр.3.18. Одкр.1.18наприклад

yurko:
Бажано б і цитатки. Не у всіх є електронна Біблія  ;)

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії