Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Ведизм. Ведичне світосприйняття.

<< < (7/7)

yurko:

--- Цитата: Сонечко+ від 23 Жовтня 2013, 20:54:31 ---Так Олександр Мень і був православним священником.
--- Кінець цитати ---

Та ну? Чесно??? А я й не здогадувався  :-D

Я звісно чув про нього ;) але мав на увазі, що він так написав книгу, що постійно про то згадуєш.
Фактично якби взяти і поміняти прізвище автора і трохи поміняти імена у книзі - вийшов би універсальний підручник з історії релігії. Бо якщо замість "Будда" поставити "Магомет" чи навіть "Ісус" - книга читатиметься однаково.  :=)

Краще вже коли б її написав атеїст. Було б якось чесніше. 

newroman:
Якщо читати книгу повністю то можна знайти багато посилань на азіатських та європейських філософів мислителів які жили в різні часи які тільки підтверджують аналіз автора книги. Немає в цій книзі суто негативного висвітлення віровчення наприклад самого Будди, а йде заглиблення в саму суть віровчення. Автор висвітлює як тупикові моменти буддизму (відсутність Бога Творця всесвіту, вперше проповідував атеїзм)яких було дуже багато і так залишились без відповіді, але водночас і наголошує на позитивних думках Будди, наприклад вперше будда вчив про спасіння кожної людини, та інших схожих з християнством моментах. Якщо читати то краще повністю прочитати.

Відповідь від: 03 Листопада 2013, 21:20:42
--- Цитата: yurko від 24 Жовтня 2013, 11:36:07 ---Краще вже коли б її написав атеїст. Було б якось чесніше.
--- Кінець цитати ---
Атеїст би головним в цій книзі виділив би те що Будда вчив про те що Бога не існує.
Доречі Будда відкинув усі ведичні вчення, як такі, що не принесли нічого доброго для людини, недали ніякого духовного насищення а перетворилися в пусті церемонії жертвоприношення і обрядовірство, хоча деякий звязок вчення Будди з Упанішадами  все таки залишився.
Доречі цікаво, що саме вчення Будди має мало чого  спільного з сучасним буддизмом по всьому світі.

yaro my:
 :=) :D
--- Цитата: yaro my від 24 Жовтня 2013, 00:18:57 ---про Буддизм є тема на форумі.

--- Кінець цитати ---
:dopovid

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії