пісна страва і змія.
ну, вона ж не жирна

. (До інформації тих, хто постить - оббігала весь Калуш і лише у "Гостинному домі" на Б.Хмельницького знайшла пісний майонез).
А ось вам пісний тортик "Наполеончик"[smg id=3780]
З тістом, якщо чесно, не люблю возитися. Тому ще раніше запаслася готовим(магазинним замороженим) пісним слоєним тістом.
Крем:
0,5 л горіхового молока (у рецепті написано - соєве молоко, але у Калуші такого не знайшла на жаль. Є соєвий соус, але то не те)
1/2 стакани рисового борошна (чи яке маєте)
1/2 стакани води
1 пачечку ванільного цукру
1/2 стакани цукру
За бажанням можна додати ароматизатор (наприклад, шоколадний).
Спосіб приготування:
Тісто розморозити. Коржі випікати згідно інструкції на упаковці.
Для крему змішати звичайний та ванільний цукор, горіхове (соєве) молоко. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Окремо у воді розвести борошно і тоненькою цівочкою влити в молоко. Перемішати і варити до загустіння на малесенькому вогні іще хвилин 2-5.
А потім формуємо торт.
Легко, скоромно і солодко

.