Так, я теж в німецькому селі бачив дитсодок. Він невеличкий, бо і не треба більшого, а гуляють у фермера по полю. Там і так трава ,нічого ж діти тій траві не зроблять. Але я це до того написав, що от 120 років тому Калуш був передовим містом, що стрімко розвивалося.
Це хоча б з тієї книжки можна побачити (автора проекту першої школи). Він там пише, що такі проекти підходять для великих ґмінних міст
Самі подумайте, де ви ще такі школи зустрічали?
То ж тодішня держава виділила величезні кошти і забабахали за рік таку школу що навіть по нинішніх мірках ок.
А зараз ми в кращому разі претендуємо на спальний район Франика.
А сам Франик що?
Та таке ж саме.
Як такого виробництва - "дротики" і пара дрібних заводів, що ледь животіють.
Все на навчальних закладах трималося і інших держустановах.
Повірте, за років 5 з тих навчальних закладів лишиться половина по кількості учнів.
Там вже в основному негри вчаться.
Правда у Франику ВЖЕ живе багато народу, тому розвивається дрібний бізнес (аптечки, перукарні, кафешки, спортзалики і т.п) але як далі основна робота буде у Польщі то я не думаю що і то буде розвиватися.
Я ДУЖЕ сильно дивуюся тим українцям, що роками живуть і працюють в тій же Іспанії, італії і навіть у Польщі і потім ТУТ у Франику купляють квартиру
Це якийсь сюр!
Але то вже має тененцію на зменшення. Квартири там вже дешевшають. Набудували купу житла, а люди, що молодші 40 років і працюють ТАМ - вже тут житло не купляють.
Маю знайомого. робить у Польщі аргонщиком. Працював тут тим самим. Каже, Юра ,якби ти знав, та мене там на руках носять! Та всі умови, підтримка, повага. Я бачу що тут я вже жити не буду, хіба на старість... І це він мені 2 роки тому ще говорив.
Мій гаражоздавач - працює у Польщі екскаваторником - то саме. Щороку в Еміратах відпочиває.
Його сусід по під'їзду - зварником на газопроводі. Таке ж саме. Варить по 1-2 стики на день.
Я з ними говорив. Вони ТУТ то семе робити не хочуть навіть за ті ж гроші, бо тут ще нема тієї культури виробництва і того ставлення до спеціаліста. Є лиш "руский бізнес" - мінімум вкладень - максимум прибутку!
Сумно