То я помиляюся, чи у нас все планування через сраку (за перепрошенням)???
http://kalush.info/page/cogo-roku-rekonstrukciyi-vodoprovodu-na-vulici-rinkova-ne-budeТипу не дивимося, що конче треба зробити цього року, що на наступний, а тяп-ляп латай що тече...
Ну чесно. Я сам так умію планувати.
Відповідно воно іншими словами все само так "планується".
Нащо громада платить зарплату чиновникам, які потім не можуть ані тендер провести нормально, ані нагляд за виконанням провести, ані гроші розподілити.
Тут конче потрібне народовладдя.
Якби чиновникам платили мінімалку +2...3 тис а решта премія, і ту премію (її % від дозволеного розміру) визначали б люди голосуванням.
От привів інвестора, побудували заводик - +100 % премії.
Не можуть зробити ПЛАНОВИЙ!!! курде ремонт - гола ЗП. Наступний місяць чи кілька місяців на виправлення (оцінки не ставлять) а далі якщо знов 0% - додому!
Нє, ну чесно. Я такий чоловік. Я вмію навіть після того, як висловив свою (як мені здається) обгрунтовані і зважену критичну думку - подивитися на все з іншого боку. Може я таки неправий.
І завжди критерієм оцінки чужої праці у мене є одне - а я би ліпше зробив? Нє, ну чисто теоретично, якби справді захотів. Зробив би ліпше?
Ну і коли мова йде про мистецтво, чи там точні науки - тут безваріантно. Сиджу з язиком в дупі.
В іншому підхід такий.
Відповідно хоч стратегічне планування і впорядкованість справ - точно не мій коньок - якщо заморочитися, зробити собі якісь допоміжні заходи (таблички якласти, нагадування в телефон і комп, якісь ще базові речі заготувати, та навіть взяти на роботу людину яка краще за тебе робить рутину замість того кума-свата, який у носі лиш колупається) то ж уже все решту їздиш, бігаєш, дзвониш і робиш. Ну бо то безпосередньо твоя робота.
Але на держслужбі така біда, що нема ні мірила якості ані альтернативи.
Поки чоловік не відчуває, що на його місце вже 3 молодших і можливо шустріших чекають - він не буде бігати з дупою в милі.
Поки він не відчуває, що поки шукає де б отримати відкат - має шанс тупо зарплату втратити - він буде шукати відкат.
Поки мер не відчуває, що в облуплене місто ніякий інвестор не прийде (бо депресняк в тих облуплених стінах і відсутніх тротуарах гніздиться) - буде бардачок.
А він не відчуває, бо й нього нема іншого мірила якості його роботи, аніж Насалик