Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Чи потрібні людині посередники між нею і Богом крім Ісуса Христа?

<< < (43/49) > >>

A.L.V:
Бог сказав людям як їм поводитись - "І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі."
Можете пояснити,- як Ви в житті практикуєте вказівку Ісуса: "Не називайте нікого отцем на землі" ?

newroman:
А взагалі всілякі деталі про священнодійства та інші моменти життя християн апостольських часів передавались св. Переданням, а в Св. Писанні про ці моменти згадується лаконічно, повністю не описується священнодії, як не описується і багато іншого, загальновідомого з усного Передання.
" Тому, пише Ап. Павло до євреїв, -  залишивши початки вчення Христового, поспішаймо до довершеності;
   і не будемо знову класти основу поверненню від мертвих діл і віри в Бога,
   вченню про хрещення та покладання рук, про воскресіння мертвих і про суд вічний. (Євр. 6.1-2)
Взагалі Апостоли, усно навчали християн, наприклад як здійснювати Богослужіння і яких порядків дотримуватись. Так, наприклад Ап. Павло, докоряючи коринфянам за безпорядки під час Богослужіння і здійснення Таїнства Тіла і Крові Господньої, не описує докладно як і що треба робити, а пише їм:
"інше ж влаштую коли прийду". (1Кор.11.34)
Відповідь від: 01 Березня 2013, 22:55:22
--- Цитата: A.L.V від 01 Березня 2013, 22:45:09 ---Бог сказав людям як їм поводитись - "І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі."
Можете пояснити,- як Ви в житті практикуєте вказівку Ісуса: "Не називайте нікого отцем на землі"
--- Кінець цитати ---
Стараюсь виконувати як вчить Православна Церква.

doktor-maks:

--- Цитата: A.L.V від 01 Березня 2013, 22:45:09 ---Бог сказав людям як їм поводитись - "І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі."
Можете пояснити,- як Ви в житті практикуєте вказівку Ісуса: "Не називайте нікого отцем на землі"

--- Кінець цитати ---

Вирішувати питання треба наступним чином (у сектантський спосіб і буквально).
Казали не називати отцем, значить не називати. В українській мові є слова "батько", "тато". В юридичних документах тільки "батько" застосовується. Тобто у нас все ясно.

Що робитимуть, до прикладу, англійці. Розглянемо цитату від Матвія (23:9) англійською мовою
And call no man your father upon the earth: for one is your Father who is in heaven.
(Matthew 23:9)
Тепер на цілком природнє питання "who is your father?" (хто твій батько?), англомовна людина мала б відповідати "one who is in heaven" (той, Xто на небі)
бо "call no man your father upon the earth" (не називайте нікого отцем на землі).
В юридичних документах так і записувати: God Father (Бог-Отець)
Або прийняти закон, щоб в юриспруденції застосовувати слова "dad" - "тато" або "daddy" - "татусь".
Також вихід.

В російськомовних документах замінити слово "отец" на "папа" або "батя", "батяня"

A.L.V:
doktor-maks
Ким для вас  є священик, father чи Father ?

Lyolik:

--- Цитата: Сонечко+ ---3. Священики були лише у старому заповіті.
4. Всі функції священиків перебрав на себе лише один посередник між Богом і людьми - Ісус Христос.
--- Кінець цитати ---

 
--- Цитувати (вибране) ---17 Не думайте, що я прийшов усунути закон чи пророків: я прийшов їх не усунути, а доповнити.

--- Кінець цитати ---
Нагірна проповідь Єв.від Матея 5
і ще...

--- Цитувати (вибране) ---23 Коли, отже, приносиш на жертовник дар твій і там згадаєш, що твій брат має щось на тебе, 24 зостав там перед жертовником твій дар; піди, помирись перше з твоїм братом і тоді прийдеш і принесеш дар твій.
--- Кінець цитати ---
Ісус не каже, не буде священників....  А бо ще, коли Ісус оздоровив прокаженого:1 Коли ж Ісус сходив з гори, йшла слідом за ним сила народу. 2 І приступив до нього прокажений, вклонивсь йому і мовить: “Господи, коли захочеш, зможеш мене очистити.” Приховано: Показати3 Ісус простягнув руку й доторкнувсь до нього, кажучи: “Хочу, очисться!” І він негайно же очистився від прокази. 4 Тоді Ісус промовив до нього: “Гляди, не кажи нікому, а йди, покажися священикові й принеси дар, приписаний Мойсеєм, їм на свідоцтво.”

Порівняйте...

1 І каже Господь Мойсеєві: 2 «Ось який буде закон для прокаженого: Приховано: Показатив день його очищення приведуть його до священика, 3 а священик нехай вийде за табір і огляне його, а як побачить, що проказа вигоїлась у прокаженого, 4 то звелить узяти для того, хто має очиститись, пару живих і чистих пташок, кедрового дерева, кармазину й іссопу. 5 Потім священик звелить зарізати одну пташку над глиняною посудиною з живою водою, 6 живу ж пташку візьме й разом із кедровим деревом і кармазином та іссопом умочить усе вкупі з живою пташкою в кров пташки, зарізаної над живою водою, 7 і бризне сім раз на того, хто має очиститись від прокази, і об'явить його чистим, а живу пташку випустить на волю в поле.

Просто мало часу і т.д. потрохи буду дописувати, є багато думок з приводу думок Сонечка  ;)
--- Цитата: Сонечко+ від 25 Лютого 2013, 00:20:58 ---Як усе ж таки все змінилось у наш час в порівнянні з Біблійними часами:
Приховано: Показати1. Апостолів у їхні часи ніхто не називав священиками.
2. Апостоли ніколи себе не називали священиками.
3. Священики були лише у старому заповіті.
4. Всі функції священиків перебрав на себе лише один посередник між Богом і людьми - Ісус Христос.
5. Ніде не згадано, щоб апостоли христили немовлят.
6. Хрищення не розглядалось як захисний магічний обряд. Воно розглядалось як обітниця Богові.
7. Умовою хрищення було увірування в Ісуса Христа.
8. Так званих "хресних батьків" не було.
9. Апостоли не називали себе отцями і їх так ніхто не називав.
10. Апостоли не називали себе "всечесними", "преподобними", "всесвятійшими", "вседостойнішими" і т.п. Їм не цілували рук і вони відкидали знаки пошани.
11. Апостоли не "освячували" помешкань ні за гроші ні безплатно.
12. Апостоли не поклонялись іконам.
13. Апостоли в молитвах не звертались ні до людей ні до ангелів.
14. У віровченні апостолів не було місця ні чистилищу ні догмату про те, ніби під час причастя вино і хліб перетворюється у буквальне тіло і кров Ісуса.
15. Апостоли у поклонінні не використовували амулети, статуетки, розп"яття, не шанували знаряддя вбивства Ісуса (хрест).
16. На відміну від старозавітніх священиків апостоли не носили особливого релігійного одягу чи прикрас.
17. Апостоли нікому не встановлювали обов"язковий т.з. целібат.
18. Піст був НЕкалендарним, не пов’язаний з подіями із життя Ісуса і не передбачав дієту (виключення їжі тваринного походження і вживання їжі рослинного походження).
19. Так званий "Онановий гріх" є перекрученням і не має біблійного підґрунтя.
20. Догма про те, що секс для подружжя можливий лише для продовження роду, заборона тілесної насолоди не має біблійних підстав.
21. Заборона різновидів контрацепції (не плутати з абортом як вбивством життя) не має біблійних підстав.
22. У Новому Заповіті церковній будівлі (храму) не надається жодного значення окрім місця збору християн.
23. У Новому Заповіті старозаповітний "господній день" пояснюється як символ майбутнього Царства Божого і апостольське вчення закликає не вважати на дні (субота, неділя чи інший день).
24. Безмежна кількість релігійних свят - вигадка, якої не дотримувались апостоли. Згідно з джерелами, можливо визначити лише день смерті Ісуса, не кажучи про Його день народження, тим більше дні народження Марії, Івана чи когось іншого.
25. Апостоли не брали жодної участі у політичному житті країни.
26. Апостоли не здійснювали обряду хрищення у приміщенні шляхом ПОЛИВАННЯ З КУВШИНУ.
....
Цікаво які обряди виникнуть чи залишаться ще через 1000 років ;)?


--- Кінець цитати ---

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії